تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828729076




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرا سن «بله گفتن» دختران بالا رفته است؟


واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: چرا سن «بله گفتن» دختران بالا رفته است؟
مدتي است افزايش سن ازدواج دختران كه در 10 سال گذشته 19 تا 22 سال بود ، اكنون به 25 تا 35 سال رسيده و اين موضوع در بسياري از محافل مورد بحث قرار مي گيرد اما كمتر كسي پيدا مي شود كه به دلايل اين موضوع توجه كند.

در برخي محافل افزايش تحصيلات دختران به عنوان مهمترين دليل عنوان مي شود، درحالي كه بسياري از دختران تحصيلكرده آن را دليل اصلي افزايش سن ازدواج خود نمي دانند بلكه به عواملي مانند ترس از نبود تعهد و مسئوليت پذيري، بيكاري، اعتياد، درخواست جهيزيه هاي سنگين و دخالت هاي والدين طرفين اشاره مي كنند.

"الف –ك" دختري 28 ساله و پزشك در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: برخي بر اين باورند كه دخترها با افزايش ميزان تحصيلات سن ازدواجشان افزايش يافته است در حاليكه اين باور درست نيست.

وي كه به تازگي از همسر پزشكش جدا شده است، مدعي شد: در سالهاي اخير " اعتياد " ،" بي توجهي براي پيدا كردن كار" و "خيانت به همسر "بويژه دربين آقايان بسيار شايع و عرف شده و اين عوامل يك نوع بدبيني را در بين دختران بوجود آورده است.

وي گفت:عوامل بالا سبب شده تا دختران كمتر رغبت به ازدواج داشته باشند .

"شبنم عسگري" دختر مجرد ديگري است كه از تحصيلات و موقعيت شغلي مناسبي برخوردار است در باره دلايل افزايش سن دختران براي ازدواج معتقد است: بسياري از بزرگترها با اشاره به زندگي ساده خود به جوانان توصيه مي‌كنند سخت نگيرند اما همين بزرگتر ها هنگام ازدواج ،فشارهايي را روي زوجهاي جوان مي آورند تا همان حداقل سرمايه را صرف هزينه‌هاي مراسم عروسي و جهيزيه‌هاي سنگين كنند.

اين شهروند جوان اصفهاني با بيان اينكه چشم و همچشمي‌ها مانع از تشكيل و يا ادامه زندگي شده است، خاطرنشان كرد: برگزاري مراسم عروسي با هزينه‌هاي سرسام آور، خريد جهيزيه‌هايي كه در آپارتمان‌هاي كوچك امروزي جاسازي آنان مشكل است ،موجب شده تا ازدواج براي بسياري از خانواده ها و دختران كه اغلب خود به تنهايي تامين كننده جهيزيه هستند تبديل به يك كابوس وحشتناك شود.

وي افزود: در پس اين ظواهر، بيشتر مواقع لذتي وجود ندارد و در برگزاري آنها فقط رضايت ديگران مهم است و از فرداي برگزاري آيين عروسي، دغدغه‌هاي زوجين جوان آغاز مي‌شود.

"انيسه هادي " 31 ساله كه در رشته مهندسي عمران دانشگاه اصفهان تدريس مي كند، درباره عدم دلايل عدم ازدواجش اظهار داشت: به اعتقاد من بيكاري و پر توقع بودن مردان علت اصلي افزايش سن ازدواج دختران شده است .

وي افزود: در گذشته هميشه از پسر و خانواده اش مي پرسيدند"داماد شغلش چيست ؟"، "منزل دارد يانه ؟ و يا "چقدر حقوق مي گيرد ؟" ، اما امروزه بسياري از اين موارد برعكس شده و برخي از خواستگاران اين توقع را از دختر دارند و با صراحت تمام بدون اينكه از قبل با دختر و يا خانواده اش آشنا شوند مي پرسند شغل دختر چيست ؟ آيا شغلش رسمي است ، وام هم مي دهند، پدرش و يا خودش خانه اي دارد كه در آن زندگي كنيم و هزاران توقع و انتظار ديگر ...

وي با اشاره به اينكه در سالهاي اخير به بهانه نبود شوهر، در بسياري از سخنراني ها از خانواده هاي دختر خواسته مي شود كه توقعات خود را پائين بياورند، تصريح كرد: متاسفانه در كمتر سخنراني از خانواده پسر كه نه شغل دارد و نه خانه اي، خواسته مي شود كه توقع خود را پائين بياورند و جهيزيه اي بالاي 20 ميليون توماني نخواهند.

وي تاكيد كرد:داشتن كار براي مرد يك الزام و ضرورت است بنابراين مسئولان بايد براي وضعيت اشتغال جوانان برنامه ريزي خوبي داشته باشند .

وي پيشنهاد داد: دولت استخدام مردان را نسبت به زنان در ارجحيت قرار دهند تا شرايط تغيير يابد.

افزايش سن ازدواج دختران روستايي نيز به نوعي ديگر در محافل مورد بحث قرار مي گيرد كه اين دسته از دختران نيز دلايل خود را عنوان مي كنند.

"ليلا كرمي " دختري است روستايي كه در رشته مهندسي صنايع غذايي داراي مدرك تحصيلي است اما منشي يك حقوقدان است.

وي گفت: بسياري از ما دختران روستايي به شرط اينكه هزينه هاي جانبي و تحصيلي خودمان را پرداخت كنيم به شهر مي آييم و اين جا با پيدا كردن هر كاري ماندگاري خود را حفظ مي كنيم .

وي با بيان اينكه پسران روستايي تحصيلكرده كمتر حاضر مي شوند با دختران روستايي تحصيل كرده ازدواج كنند،گفت: بسياري از آنها حتي به روستاي خود باز نمي گردند و ترجيح مي دهند در شهر و در هر شغلي مشغول به كار شوند و با يك دختري شهري ازدواج كنند.

وي افزود:بسياري ازپسران روستايي به محض ورود به دانشگاه و يا سربازي نامزدي خود را بهم زده و با دختران شهري ازدواج مي كنند.

وي گفت: اين اتفاق متاسفانه شرايط بدي را براي دختران روستايي نامزد شده به همراه آورده است كه چه بسا برخي از آنان براي فرار از حرفهاي مردم روستاي خود به روستاهاي ديگر و يا شهرها مهاجرت مي كنند تا با طعنه و سرزنش به ازدواج ديگري در نيايند.

"حديثه پژمان " ديگر دختر روستايي كه سه سال است با توجه به تمام شدن تحصيلاتش در رشته مهندسي كشاورزي به منطقه خود بازنگشته و در يك مركز آزاد كنكور مشغول به فعاليت است .

وي مي گويد: آنچه كه باعث شده بسياري از دختران روستايي به روستاي خود باز نگردند شرايط زندگي پر زرق و برق، نبود تعصبات و زندگي راحت با امكانات خوب در شهر است.

وي كه خانواده اش را نيز مجبور به مهاجرت كرده است، گفت : قبل از اين كه پدرم تمام املاك و داراييهايش را بفروشد بسيار با اين مهاجرت مخالف بود اما اكنون كه وي شريك يك فروشگاه بزرگ پيتزا فروشي شده بيش از همه ما از زندگي در شهر خرسند است .

وي اظهار داشت: آنچه كه بايد به آن توجه شود، وفاداري به همسر و متعهد بودن به يكديگر است، چه بسا برخي در سنين معمول و يا پائين تر ازدواج كرده اند اما شاهد طلاق و يا خيانت همسرشان حتي با داشتن فرزند ، عروس و يا داماد هستند.

حديثه اظهار داشت:اين وضعيت نشان مي دهد كه مشكل ازدواج جوانان افزايش سن نيست، مشكل اصلي "چرايي ازدواج" است .

علت اصلي تاخير در ازدواج جوانان
بر اساس نتايج پيمايش كشوري، سازمان ملي جوانان، علت اصلي تاخير در ازدواج جوانان، مسايل فرهنگي و اجتماعي عنوان شده است و موضوع‌ اشتغال و تحصيلات در اولويت بعدي قرار گرفته است .

ستوان "محمدحسين نگارگر" كارشناس آسيب شناسي اجتماعي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي دراين باره معتقد است: شواهد نشان داده كه برخي از دختراني از نظر خانوادگي و اجتماعي حاضر به ازدواج با افرادي پائين تر از خود شده اند.

وي افزود:برخلاف اذهان عمومي، اين پسران هستند كه بدليل تعهد و مسئوليت پذيري كه ازدواج به همراه مي آورد رغبت به ازدواج ندارند و متاسفانه به اشكال گوناگون بويژه با زنان مطلقه ، بيوه و نيز از خود بزرگتر آن هم نه بدليل علاقه بلكه به عنوان منبع درآمد و فرار از تعهد ازدواج مي كنند.

وي با اشاره به تصور عموم مردم مبني بر اين كه مشكلات اقتصادي و بيكاري مهمترين مانع ازدواج به موقع است، افزود: اگر فرض بر اين باشد، جوانان بي‌سواد و كم سواد كه مشكل بيشتري در يافتن شغل و حل مسايل اقتصادي دارند، اصلاً نبايد ازدواج كنند.

وي افزود:نتايج مطالعات نشان مي‌دهد كه اين افراد بسيار زودتر از سايرين حتي با زنان تحصيل كرده ازدواج مي‌كنند.

وي با بيان اينكه دختران به مسئوليت پذيري بيش از اشتغال و تحصيلات مردان اهميت مي دهند،يادآور شد: بهتر است كارشناسان و سخنرانان به موضوع تعهد و مسئوليت پذيري و اشتغال بيش از هر موضوع ديگر توجه كنند.

وي با بيان اينكه رسانه تصويري مي تواند در اين زمينه شرايط بهتري را فراهم آورد، خاطرنشان كرد: متاسفانه عدم توانايي در رساندن مطلب باعث شده كه نتوانند به نحو احسن وظيفه خود را انجام دهند و تنها خواسته اند وقت برنامه را با شعار گرايي پر كنند .

دكتر "مهدي برزگر"جامعه شناس معتقد است: آسيب‌شناسان اجتماعي، مشكلات مالي را نه از سوي جوانان بلكه از سوي خانواده ها مهمترين عامل افزايش سن ازدواج مي‌دانند .

وي در تائيد ادعاي خود افزود: بر اساس تحقيقات ميداني و آنچه از شواهد جامعه بر مي آيد جوانان به مهريه و جهيزيه و برگزاري يك مراسم ساده عروسي رضايت مي دهند، اما اين خانواده ها هستند كه رضايت نمي دهند.

وي با اشاره به آمار مركز مطالعات جمعيتي آسيا و اقيانوسيه با اشاره به ايجاد تحول در سن ازدواج جوانان و بويژه دختران در يك دهه اخيرگفت:در اين تحقيق نداشتن جهيزيه كه خود نتيجه چشم و همچشمي است، شغل و اعتماد نداشتن به پسران به علت شيوع بي‌بند و باري اجتماعي از دلايل افزايش سن ازدواج دختران عنوان شده است.

اين جامعه شناس ادامه داد: مسئولان بويژه رسانه ها بايد ايمان، گذشت و فداكاري همسران نسبت به يكديگر، تعهد اخلاقي و مسئوليت پذيري در زندگي را جايگزين موضوعاتي چون مشاجرات خانوادگي، بي احترامي ها ،جهيزيه هاي و مهريه هاي سنگين و غير متعارف كنند.

مرحوم دكتر" رسول رباني" معاون پژوهشي دانشگاه اصفهان در آخرين مصاحبه خود با ايرنا گفته بود: آمار هاي رسمي كه بر روي كاغذ و سخنراني ها آورده مي شود حاكي از اين است كه بيكاري پسران، تحصيلات عاليه دختران و تجمل گرايي غير منطقي كه هيچ گونه سنخيتي با وضعيت اجتماعي طرفين ندارد ،از دلايل مهم افزايش سن ازدواج دختران شده است .

وي با بيان اينكه در شهر اصفهان بيشترين رسم براي خواستگاري استفاده از وسطه و معرف است ، ا‌فزود:در يك پژوهش در حال انجام كه با همكاري هفت نفر واسطه به مدت سه ماه بر روي 700 نفر خانواده مراجعه كننده در هر منطقه انجام شد، نتايج جالب توجهي بدست آمد.

وي گفته بود :در اين تحقيق مشخص شد كه 80 درصد دختران و پسران روستايي مهاجر به شهر بيش از دختران و پسران جامعه شهري به تحصيلات و تجملات تاكيد داشتند در حاليكه 52 درصد از دختران و پسران محيط شهري به اصالت و هم طبقه بودن خانواده اهميت بيشتري مي دادند.

وي افزود: جالب تر اينكه 60 درصد از دختران و پسران روستايي مهاجر به شهر بيش از دختران و پسران شهري حاضر به ازدواج با افراد مطلقه حتي با داشتن فرزند هستند و دليلشان را ماندن در شهر و كسب موقعيت اجتماعي جديد عنوان مي كنند در حالي كه 10 درصد از گروه مقابل با سختگيري هاي بسيار فراوان حاضر به اين ازدواج بودند.

وي گفت : اين موارد نشان مي دهد كه نوع و علت توقعات افراد بسته به موقعيت اجتماعي افراد متفاوت است و نمي توان يك علت را براي همه عنوان كرد.

اين پژوهشگر نمونه كشوري كه بيش از 15 سال سابقه پژوهش و همكاري با ارگانهاي مختلف در موضوعات اجتماعي را داشته است،گفته بود:وظيفه جامعه شناسان و پژوهشگران عريان كردن مشكلات جامعه براي مسئولان است.

حجت الاسلام" مهدي ارزاني" كارشناس مذهبي نيز اظهار داشت: شواهد نشان مي دهد ترس از مسئوليت پذيري ، تجملات، بيكاري پسران و نيز افزايش تحصيلات بخصوص در بين دختران از دلايل مهم در افزايش سن ازدواج دختران شده است .

وي با اشاره به اينكه دخالت خانواده ها در اين موضوع بسيار مهم است، گفت : جوانان بسياري هستند كه با مراجعه به مراكز مشاوره از دخالت و خواسته هاي نابجاي خانواده هاي خود از جمله جهيزيه و مهريه بسيار گران و بالا گلايه دارند.

اين كارشناس مذهبي همچون ديگر صاحب نظران معتقد است هر يك از نهادهاي اجتماعي عهده دار مسئوليت ها و وظايف مشخصي از كاركردهاي يك جامعه هستند.

وي پيشنهاد داد: فراهم كردن امكانات ازدواج به دور از مخارج غيرضروري، منحصر نكردن امكانات مادي و رفاهي به دانشجويان و جوانان ساكن در پايتخت و تقسيم تسهيلات بين همه قشرها و گروه ها در شهرها و شهرستانهاي مختلف، قرار دادن افرادي كه ازدواج كرده اند در اولويت هاي اشتغال و در واقع، توجه به اشتغال جوانان به دور از تبعيض و رابطه محوري مي تواند دراين زمينه تاثير گذار باشد.

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جهان نیوز]
[مشاهده در: www.jahannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن