واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ارجاع اصلاح قانون انتخابات رياستجمهوري به مجمع تشخيص مصلحت
سرويس پارلماني: طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران كه به دليل مغايرت با قانون اساسي در شوراي نگهبان مردود شناخته شده است در اين جلسه مورد بحث قرار گرفت و در پي تأكيد دوباره نمايندگان بر مصوبه پيشين خود، براي تعيين تكليف نهايي، در اختيار مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفت.
گزارش خبرنگار پارلماني اطلاعات حاكي است: شوراي نگهبان - تعيين مدرك تحصيلي حداقل كارشناسي ارشد و شرط سني را براي نامزدهاي رياست جمهوري، در تضاد با اصل 115 قانون اساسي ميداند و خواستار رد اين لايحه شده است.
ايجاد شعبه بيمههاي خارجي و بازار بورس در مناطق آزاد
لايحه
به موجب اين لايحه: تأسيس و فعاليت مؤسسههاي بيمه ايراني با سرمايه داخلي و خارجي و شعبهها و نمايندگيهاي آنها و نيز مؤسسههاي كارگزاري بيمه ايراني و شعبهها و نمايندگي مؤسسههاي بيمه خارجي و نهادهاي كارگزاري بيمه خارجي در مناطق آزاد تجاري - صنعتي، مجاز است و تابع مقرراتي خواهد بود كه به پيشنهاد بيمه مركزي ايران در مدت 6 ماه از تاريخ تصويب اين قانون به تصويب هيأت وزيران خواهد رسيد.
تأسيس و فعاليت بورسها (اوراق بهادار، كالا و ارز) با سرمايه داخلي و خارجي در مناطق آزاد، تابع مقرراتي است كه به پيشنهاد شوراي بورس اوراق بهادار تهيه و از سوي هيأت وزيران تصويب ميشود.
تمديد يك ساله قانون آيين دادرسي
در ادامه اين جلسه، طرح يك فوريتي تمديد مدت اجراي آزمايشي قانون آيين دادرسي دادگاههاي عمومي و انقلاب، مورد رسيدگي قرار گرفت و با تصويب در شور دوم، مجلس، موافقت كرد كه اجراي قانون آيين دادرسي كشور، تا پايان سال 1388 تمديد شود.
گفتني است كه اين قانون در سال 1378 به شيوه آزمايشي به تصويب رسيده است و پس از چند بار تمديد، آخرين نوبت تمديد آن در 27/9/86 در مجلس هفتم بوده است.
مخالفت با درخواست دولت بنابراين گزارش: پيشنهاد دولت، مبني بر استرداد لايحه نحوه رسيدگي به تخلفات رانندگي و اخذ جريمههاي مربوط به امور حمل و نقل، در اين جلسه به راي نهاده شد كه به سبب مخالفت نمايندگان، مقرر شد كه اين لايحه در دستور كار مجلس قرار گيرد.
ايجاد موازنه بين درآمدها و هزينهها
به گزارش خبرنگار پارلماني اطلاعات: علي ادياني راد، نماينده قائمشهر و سوادكوه، به عنوان يكي از سخنرانان اين جلسه، از لايحه دولت، مبني بر هدفمند كردن يارانهها و آزادسازي نرخ بنزين، گازوئيل، گاز و نفت حمايت كرد و افزود: نبايد درآمد مردم به ريال و هزينه آنان به دلار محاسبه شود.
ضرورت افزايش حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعي
نماينده قائمشهر، در ادامه سخنانش خواستار اجراي قانون مديريت خدمات كشوري، در مورد بازنشستگان تأمين اجتماعي شد و تأكيد كرد: دولت، بايد با پرداخت بدهي خود به سازمان تأمين اجتماعي، زمينه افزايش حقوق بازنشستگان آن سازمان، برابر با معيارهاي پرداخت حقوق به بازنشستگان كشوري و لشكري را فراهم كند.
تقويت سيستم نظارتي مجلس
وي آنگاه ضمن برشماري مواردي از اجرا نشدن قوانين مصوب مجلس از سوي دولت، خواستار بازنگري در سيستم نظارتي قوه مقننه شد.
ادياني راد، امتناع دولت از تصويب اساسنامه شركتهاي نفت، گاز و پتروشيمي را مورد انتقاد قرار داد.
هشدار در مورد پيآمدهاي اجتماعي حذف يارانهها
در همين ارتباط، محمدرضا خباز و مؤيد حسينيصدر، نمايندگان كاشمر و خوي، پرداخت نقدي از محل حذف يارانههاي انرژي را تورمزا و غيرعادلانه دانستند.
بررسي علت شكست ايران در بازيهاي المپيك
گزارش كميسيون فرهنگي، در مورد نتايج تيمهاي اعزامي به بازيهاي المپيك 2008 پكن، ديگر دستور اين جلسه بود كه از تريبون خوانده شد.
در اين گزارش آمده است: با وجود افزايش اعتبارات كميته ملي المپيك از سال 1384، ايران در پايينترين رده المپيك، يعني رديف 51 قرار گرفته است.
در اين گزارش همچنين اعلام شده است كه در سالهاي 87-1384 مبلغ 6/720 ميليارد ريال براي كميته ملي المپيك پيشبيني شده كه 8/686 ميليارد ريال آن تخصيص يافته است.
در گزارش كميسيون، ضعف برنامهريزي، ناهماهنگي مديران سازمان تربيت بدني و كميته ملي المپيك، نبود اختيارات كافي براي مسئولان، استفاده نكردن از مربيان كار آمد، توزيع نامناسب اعتبارات كميته ملي المپيك و اختصاص آن به رشتههاي غيرالمپيكي و بيتوجهي به اصول آموزش علمي ورزشي، از جمله دلايل عقب ماندگي ايران در مسابقات المپيك عنوان شده است.
سؤال در مورد دلايل كاهش توليد نفت
در ادامه جلسه امروز سؤال داريوش قنبري، نماينده ايلام، از غلامحسين نوذري، وزير نفت، در مورد علت كاهش توليد نفت ايران نسبت به ديگر كشورهاي عضو اوپك مطرح شد و در پي رايگيري، نمايندگان پاسخ وزير را قانعكننده دانستند.
پاسخ وزير نفت
در پاسخ به اين سؤال، وزير نفت، اعلام كرد: از ابتداي شروع به كار دولت نهم، متوسط توليد نفت كشور، حدود 4 ميليون بشكه در روز بود، ولي به دليل آنكه چاههاي نفت ما در نيمه دوم عمرشانهستند، كاهش طبيعي افت ميدان را داريم كه در طول 4 سال به ميزان يك ميليون و 400 هزار بشكه بوده است.
وي افزود: با وجود محدوديتهاي جهاني، امروز توليد ما افزايش يافته و به 4 ميليون و 200 هزار بشكه در روز رسيده است.
مخالفت سؤال كننده با آمار ارائه شده
پس از سخنان وزير نفت، سؤال كننده بار ديگر پشت تريبون رفت و با انتقاد از آمار ارائه شده از سوي وزير، اظهار داشت: آقاي وزير! زماني كه شما آمديد 4 ميليون و 200 هزار بشكه توليد داشتيم و وزير نفت در برنامه تقديمي خود به مجلس قول داده بود كه ميزان توليد را به 5 ميليون بشكه در روز برساند.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]