واضح آرشیو وب فارسی:حيات: "يادمان شاعره انقلاب اسلامي طاهره صفارزاده" در سوريه برگزار شد
تهران - حيات
رايزني فرهنگي ايران در راستاي فعاليت هاي ويژه سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي نشست ادبي با عنوان "يادمان شاعره انقلاب اسلامي طاهره صفارزاده" در مركز مطالعات فرهنگي ايران و عرب (ايرانشناسي) در دمشق برگزار كرد.
به گزارش سرويس فرهنگي حيات به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين نشست ادبي با حضور جمعي از استادان ، دانشجويان ، فارسي آموزان و علاقمندان به فرهنگ و ادب پارسي ، و سخنراني "جمانه ربيع" استاد گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه دمشق و "احمد امين" استاد اعزامي كشورمان به دانشگاه هاي سوريه برگزارشد.
ابتداي اين نشست "علي انصاريان" رايزن فرهنگي ايران در دمشق در سخناني به شرح زندگاني و آثار شادروان طاهره صفارزاده پرداخت و با اشاره به اين كه در زمينه شعر و ادبيات سبك جديدي با عنوان «طنين» را معرفي كرده از وي به عنوان شاعر مقاومت و انقلاب نام برد.
در ادامه "جمانه ربيع" استاد گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه دمشق ضمن تبريك سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران، نقش ادبيات مقاومت در بيدار سازي مردم و رساندن پيام بنيانگذار انقلاب اسلامي به جهانيان را موثر دانست و افزود :شادروان طاهره صفارزاده يكي از دستاوردهاي فرهنگ و ادب مقاومت در برابر ظلم و ستم استكبار بشمار مي رود كه در كارنامه موفق و درخشان خود علاوه بر شعر، تحقيقات قرآني ، ترجمه و بسياري از آثار ماندگار ادبي به چشم مي خورد.
وي افزود: ايشان مبارزات خود را با تاسيس «مركز فرهنگي نهضت اسلامي» تداوم بيشتر بخشيد و توانست در مدت زمان كوتاهي بيش از سيصد نويسنده ، شاعر ، هنرمند و علاقمند به هنر و ادبيات را گرد هم آورده و در راه رسيدن به اهداف خود كه همانا پيروزي بر هرگونه ظلم و ستم بود گام بردارد.
ربيع در بخش ديگري از سخنان خود به همكاري مستمر و تنگاتنگ شادروان صفارزاده با نهادهاي فرهنگي بالاخص شورايعالي انقلاب فرهنگي و مسئوليت وي در برنامه ريزي مطالعات زبان انگليسي در دانشگاه هاي ايران اشاره كرد و گفت :تاثيرات و خدمات اين پژوهشگر ، نويسنده و شاعر انقلاب اسلامي به جامعه ادبي و علمي ايران بالاخص در زمينه نقد آثار ادبي ، ترجمه و نقد آن و ترجمه قرآن كريم به زبان انگليسي بر تمامي روشنفكران و پژوهشگران و اهل علم و فرهنگ در ايران آشكار است.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه صفارزاده در طول همكاري خود با مجمع علمي زبان و ادبيات فارسي آثار ماندگاري را به جامعه علم و فرهنگ تقديم كرد، گفت: افكار و انديشه هاي ناب و مردمي صفارزاده در زدودن جهل و فقر و ضرورت اهتمام ورزيدن به مسايل مردم به طور مستمر و همچنين نگاه نقادانه او به هنر و فرهنگ و تعريف وي از هنر متعهد از او چهره اي ماندگار و دستاوردي ارزشمند در عرصه فرهنگ و ادبيات انقلاب اسلامي بر جاي گذاشت.
استاد گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه دمشق در ادامه سخنان خود به نقد و بررسي برخي از آثار شادروان صفارزاده پرداخت نمونه هايي از اشعار وي را براي حاضران قرائت كرد.
وي در پايان با اشاره به جايگاه شايسته و قابل توجه زبان فارسي در كشور سوريه ، روابط مستحكم و ريشه دار دو كشور ايران و سوريه در سطح رهبران و ملت ها را نشانه بارز و آشكار اين ارتباطات دانست.
همچنين در اين مراسم "احمد امين" عضو هيات علمي دانشگاه شهركرد و استاد زبان و ادبيات فارسي اعزامي به دانشگاه هاي حلب و بعث ، سخنراني خود با عنوان"طاهره صفارزاده و ارتباط اشعار وي با اسلام و انقلاب" را ارائه كرد.
وي به تاثير انقلاب اسلامي ايران بر افكار و آثار نويسندگان و ادبا و پژوهشگران در طول دوران پس از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت :نهضت مردمي در ايران از زمان انقلاب مشروطه آغاز گرديد و پس از گذشت يكصد و پنجاه سال ، در شعار استقلال ، آزادي و جمهوري اسلامي متبلور شد كه بدون ترديد ادبيات معاصر ايران از اين دو انقلاب تاثير پذيرفت.
امين در بخشي سخنان خود ضمن برشمردن ويژگي هاي شاعران و اديبان انقلاب اسلامي ، اظهار داشت :اينان توانستند از هرگونه دنباله روي و تقليد كوركورانه از ادبيات شرق و غرب ، چه از حيث قالب و شكل ظاهري و چه مضمون ، پرهيز كنند و اين امر باعث شد تا راه و روش نويني در عرصه شعر و ادب پيشروي آنان گشوده شود كه طاهره صفارزاده يكي از پيشگامان اين راه نوين بود.
اين استاد زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه هاي سوريه در سخنان خود به پژوهش ها و مطالعات قرآني صفارزاده اشاره كرد و به بررسي مختصر برخي از اين آثار پرداخت.
در ادامه، اين نشست بصورت تريبون آزاد پيگيري شد و استادان و دانشجويان حاضر در جلسه به بيان نظرات خود پيرامون تاثير انقلاب اسلامي بر شعر و ادب فارسي پرداختند.
پايان پيام
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]