تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كارى او را اندوهگين و به خود مشغول كند و او با اخلاص براى خدا بسم اللّه‏ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827742614




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روزانه 40 هكتار از جنگل هاي كشور نابود مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روزانه 40 هكتار از جنگل هاي كشور نابود مي شود
گزارش؛ كيميا عبدالله پور: رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مازندران گفت: بر اساس آمار اعلام شده از سوي نهادهاي رسمي روزانه 40هكتار از جنگل هاي كشور نابود مي شود و روند تخريب جنگل و مراتع در كشور روند صعودي دارد.


" ما مجاز نيستيم زيستگاه ها را نابود كنيم اما روند رفتار ما با طبيعت موجب شد تا نتيجه تخريبي آن حاصل شود و به طور متوسط طبق آماري كه داريم روزانه 40 هكتار از جنگل هاي كشور نابود مي شود ؛ يعني جنگل زدايي مي شود و به چيزهاي ديگري كه جنگل نيست تغيير كاربري مي دهد."

اينها بخشي از صحبت هاي " محمد اميني " رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مازندران است كه در مورد وضعيت جنگل ها و روند نابودي محيط زيست بيان كرده است.

وي كه عضو هيات علمي سازمان تحقيقات ، آموزش و ترويج كشاورزي است معتقد است عوامل مختلفي همچون وجود زباله ها ، دامداران ، زمين خواران ، آتش سوزي و بخش كمي در مورد فعاليت هاي عمراني باعث تخريب جنگل مي شوند.

اميني تاكيد دارد بايد با برنامه ريزي هاي علمي و اصولي هم از طبيعت استفاده كنيم هم آنرا حفظ كنيم كه مرز بين اين دو بسيار باريك و حساس است و نياز به تجربه و تحقيقات علمي بسيار دارد.

زيستگاه هاي طبيعي شامل مرتع ، جنگل و حوزه هاي آبخيز هستند كه از جنبه هاي مختلف از جمله فيزيك آن از اهميت زيادي برخور دارند زيرا مي توانند به صورت ذخيره گاهي براي بارش ها و روان آبها عمل كنند و آب و رطوبت مورد نياز را در خود حفظ كنند.

وقتي به فوايد و كارآمدي جنگل ها نگاه مي كنيم متوجه مي شويم كه ديگر موارد استفاده از اين منايع مانند جنبه اقتصادي آن ، ارزش چنداني ندارد در واقع اين دو جنبه با هم قابل مقايسه نيستند.

*** هشدار فائو نسبت به تخريب جنگل‏هاي ايران

سازمان جهاني خوار و بار و كشاورزي (فائو) در گزارشي با عنوان" وضعيت جنگل هاي جهان" اعلام كرد هر سال 06/0 درصد از جنگل هاي ايران در آتش مي سوزد و 900هزار متر مكعب چوب از قطع درختان توليد مي شود.

اين گزارش بر پايه آخرين آمار ارائه شده مساحت كل جنگل هاي ايران را 075/11ميليون هكتار و سرانه جنگل در اين كشور را 2/0 هكتار اعلام كرده است.

بر اساس اين گزارش مناطق جنگلي جهان با سرعتي نگران كننده در حال نابودي هستند و آتش سوزي يكي از مهمترين علل نابودي جنگل ها در سطح جهان محسوب مي شود.

در ميان كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا از نظر ميزان نابودي مناطق جنگلي در اثر آتش سوزي، ايران در رتبه چهارم قرار دارد. در اين منطقه، قزاقستان با بيشترين ميزان نابودي جنگل هاي خود در اثر آتش سوزي مواجه است. به طور متوسط هر سال 179 هزار هكتار در اين كشور سوخته مي شود.

پس از اين كشور الجزاير با 54 هزار هكتار و تركيه با 12 هزار هكتار به ترتيب در رتبه هاي دوم و سوم قرار دارند.

در ايران نيز هر سال 6500 هكتار از مناطق جنگلي در اثر آتش سوزي نابود مي شود. اين رقم معادل 06/0 درصد كل مناطق جنگلي ايران است. به اين ترتيب هر سال 06/0 درصد از مناطق جنگلي ايران در اثر آتش سوزي از بين مي رود.

فائو در ادامه گزارش خود از نظر توجه به توسعه جنگل ها و اجراي طرح هاي جنگل كاري ، ايران را در رتبه دوم منطقه قرار داده است. تركيه با جنگل كاري 2537 هكتار زمين در سال 2005 فعالترين كشور منطقه در اين زمينه شناخته شده است. ايران نيز در اين سال 616 هكتار جنگل كاري داشته است كه از اين نظر در رتبه دوم قرار گرفته است.

اين گزارش كل مناطق جنگلي جهان را 9/3 ميليارد هكتار و سرانه جنگل در جهان را 6/0 هكتار اعلام كرده است. همچنين در سال هاي 2000 تا 2005 به طور متوسط سالانه 18/0 درصد از سطح جنگل هاي جهان كاسته شده است.

بر اساس اين گزارش در شرايطي كه سرانه جنگل در ايران يك سوم متوسط جهاني است اين كشور تقريبا تمامي چوب مورد نياز خود را از داخل تامين مي كند.

فائو ميزان توليد چوب در ايران را نزديك به 900 هزار متر مكعب و ميزان واردات اين محصول را 84 هزار متر مكعب در سال برآورد كرده است و بدين ترتيب حجم واردات چوب در مقايسه با توليد اين محصول رقم ناچيزي است.

همچنين مهدي سنايي نايب رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس گفته بود : حجم بالاي تخريب جنگلها در ايران، كشورمان را در رده پنجم رتبه ‌بندي كشورهاي تخريب ‌كننده جنگل در جهان قرار داده است.در دو دهه گذشته حجم جنگلهاي كشور از 18 ميليون هكتار به 12/4 ميليون هكتار رسيده است.

به گفته وي ايران اگرچه جزو 45 كشور صاحب جنگل دنيا است، ولي به علت بالا بودن حجم تخريب جنگل در رديف پنج كشور نخست تخريب جنگل در جهان قرار دارد.

*** زباله

" اميني " در ادامه درباره توليد زباله و شرايط جنگل هاي كشور از لحاظ انباشت زباله گفت: سرانه توليد زباله در كشور به ازاي هر نفر يك كيلوگرم است كه 80 درصد اين زباله ها قابل تجزيه هستند.

به اعتقاد وي توليد زباله مهم نيست بلكه مديريت بر آن بسيار مهم است ، مساله ما اين است كه بر زباله مديريت نمي كنيم از اين رو مشكلاتي از اين بابت براي ما ايجاد مي شود.

در حال حاضر 42 محل دفن زباله در كشور وجود دارد كه 38 محل دفن زباله در عرصه هاي منابع طبيعي مانند داخل جنگل ، مرتع ، آبخيزها و كنار استخرهاي طبيعي هستند كه تمام آنها تهديدي براي طبيعت محسوب مي شوند.

اميني مي گويد : اين زباله ها را كه طبيعت توليد نكرده است اما در هر حال اگر مواد قابل تجزيه باشند طبيعت توان تجزيه آن را دارد البته تا حدي كه در توان خود پالايي طبيعت باشد اما متاسفانه ما شاهد وجود زباله هايي هستيم كه سال هاي طولاني در طبيعت باقي مي مانند و طبيعت توان تجزيه آنرا ندارد.

اگر مواد صنعتي و زباله هاي بيمارستاني را هم به آنها اضافه كنيم كه در طبيعت رها شده اند ، بدون شك با انواع و اقسام بيماري ها مواجه خواهيم شد.

وقتي اين گونه زباله ها در طبيعت رها مي شوند پرندگان و حيوانات موجود در جنگل ها از آنها استفاده مي كنند و اين چرخه همچنان ادامه دارد ، بدون شك اين روشتي نادرست است و اين روش هر چه بيشتر دوام داشته باشد صدماتش نيز بيشتر خواهد بود.

به اعتقاد رييس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مازندران ، طبيعت تا حدي توان خود پالايي دارد و مي تواند اشتباهات انسان را جبران كند اما در بسياري از موارد خسارات ما به طبيعت قابل جبران نيست.

در واقع حل شدن مشكل زباله از نقطه توليد تا نقطه بازيافت و يا تجزيه نيازمند يك مديريت صحيح ، علمي و دقيق است ، خوشبختانه دانش فني ما به خوبي جوابگوي اين نياز است ، فقط بايد از نظر اجرايي ساز و كار آن مهيا شود كه متاسفانه اين ساز و كار آماده نشده است.

به گفته اميني ما در چند سال اخير زباله را رها كرده و يا با دفن كردن آن را از خود دور كرده ايم و اين مهم نبود كه بعد از آن چه اتفاقي مي افتاد و پس از اينكه ميزان زباله ها بر اثر افزايش جمعيت زياد و به معضلي تبديل شد تازه به فكر چاره افتاديم ، اما اينجا وسط خط است حالا بايد به اول خط برويم و آن را دنبال كنيم و اول خط يعني همان تفكيك از مبداء.

وي مي گويد: روي توليد زباله حرف زياد است عده اي دور هم جمع مي شوند و شهرك هاي صنعتي ايجاد مي كنند در اين شهرك ها علاوه بر زباله هاي خانگي زباله هاي صنعتي ، پساب ها و گازي نيز توليد مي شود ، حال آيا اين مجموعه در شهرك هاي صنعتي مورد ارزيابي قرار مي گيرد ؟ به عبارتي مورد مديريت قرار مي گيرند ؟

امروز شاهد توليد زباله هاي شيميايي در واحدهاي كشاورزي هستيم كه به صورت فلزات سنگين و ماندگار ، آبهاي زير زميني و سطحي ما را تهديد مي كنند و يا اينكه پسماند هاي كشاورزي آتش زده مي شوند كه محيط را آلوده مي كنند ، مسائلي از اين دست احتياج به اين دارد كه ما در مورد پسماندها يك مديريت هوشمند منسجم داشته باشيم كه متاسفانه در كشور ما وجود ندارد.

همچنين " كاظم نصرتي" ، رييس جامعه جنگلباني ايران گفته بود كه 90 درصد تخليه زباله و رهاسازي فاضلاب درجنگلهاي شمال انجام مي شود.

به گفته وي در حال حاضر در حدود 64 درصد از محل هاي تخليه زباله در عرصه هاي جنگلي، 26 درصد در اطراف رودخانه ها و 10 درصد در مناطق مرتعي واقع شده و از آنجا كه رودخانه ها نيز اغلب از مناطق جنگلي مي گذرند مي توان گفت بيش از 90 درصد از محل هاي تخليه زباله در شمال كشور در مناطق جنگلي واقع شده است.

به اعتقاد رييس جامعه جنگلباني ايران يكي از مهمترين عوامل تخريب عرصه هاي جنگلي ، تخليه و دفن غير اصولي زباله و فاضلاب در اين عرصه ها است.

بنابراين عملكرد ما انسان ها و شواهد امر نشان مي دهد كه اگر به همين روال پيش رويم در آينده نزديك ديگر چيزي به عنوان جنگل براي فرزندانمان باقي نخواهد ماند.

علمي **9014**1544

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30753093

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن