تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): نماز، از آيين هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. براى ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827738181




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مناظره درباره‌ي خانه سينما، «هفت» را داغ كرد گزارش ايسنا از مشروح سخنان وزير ارشاد، شمقدري و احمدرضا درويش


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مناظره درباره‌ي خانه سينما، «هفت» را داغ كرد گزارش ايسنا از مشروح سخنان وزير ارشاد، شمقدري و احمدرضا درويش
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما

احمدرضا درويش با گله از مسائل پيش‌آمده بين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و خانه سينما پيشنهاد داد: توصيه برادرانه

مي‌كنم يا گفت‌وگو كنيم يا شكايت قبلي را در قوه قضاييه پيگيري كنيد.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين كارگردان سينما كه شب گذشته ـ 16 دي ماه ـ در برنامه هفت به صورت تلفني گفت‌وگو مي‌كرد، با اشاره به انحلال خانه سينما گفت: مسائلي كه از سوي وزير ارشاد در خصوص حذف بسم الله، التزام به قانون اساسي، شعائر ديني و مباني فرهنگي از اساسنامه اعلام شد، درست نيست.

وي ادامه داد:اين سينماي انقلاب اسلامي و برخاسته از خون دل سينماگران است كه داريم آن را تعطيل مي‌كنيم.

درويش با بيان اينكه بحث انحلال خانه سينما تيتر همه رسانه‌هاي بيگانگان شده است، خاطرنشان كرد: بعضي اشكال‌هاي احتمالي را قبول دارم و ممكن است اتفاق افتاده باشد اما از اولين شخص اجرايي كشور انتظار رسيدگي به اين موضوع را دارم.

درويش در ادامه اظهار كرد: انتظار رسيدگي به اين موضوع را دارم و درست نيست انحلال خانه سينما به نام كساني ثبت شود كه خود عضو آن هستند.

وي با بيان اينكه امروز روز وحدت و همدلي و كنار هم نشستن است ادامه داد: عميق كردن اختلافات به مصلحت كشور نيست و بايد بنشينيم رو در رو با هم صحبت كنيم و يك تنه به قاضي نرويم.

در ادامه اين برنامه جواد شمقدري - معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - با اشاره به صحبت‌هاي احمدرضا درويش گفت: به آقاي درويش تبريك مي‌گويم كه بعد از چهار پنج سال فرصت پيدا كردند تا با مسائل سينما از نزديك آشنا شوند، اما همين دوري باعث شده اطلاعاتشان ناقص باشد.

وي افزود: ما در طول شش ماه گذشته بخصوص هفته گذشته تلاش كرديم دوستان در جريان اتفاقات و مسائل قرار گيرند. در اساسنامه سال 87 زمان رياست آقاي ميركريمي و معاونت آقاي جعفري جلوه مواردي از اساسنامه حذف شده و قابل كتمان نيست كه يكي از آنها دربند تركيب هيات مديره و داشتن اعتقاد به پايبندي به نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي و همچنين عدم داشتن فساد اخلاقي بوده است.

وي خاطرنشان كرد:آقاي درويش احتمالا مطالبشان را بر اساس اساسنامه مصوب شوراي فرهنگ عمومي مي‌فرمايند كه اگر آن بود اين مسائل پيش نمي‌آمد. همه اين تغييرات رخ داده كه بايد توضيح دهند چرا حذف كرده‌اند.

معاون امور سينمايي وزارت ارشاد ادامه داد: خود من عضو كانون كارگردانان بوده و هستم و مي‌فهمم صنوف بايد استقلال داشته باشند. اما صنوف گروگان يك جريان سياسي شده بودند. سال 66 اساسنامه خانه سينما مصوب مي‌شود اما تا سال 72 تا زماني كه قرار است مديران وقت تغيير كنند زمان تشكيل خانه سينما را به تعويق مي‌اندازد و در نهايت اساسنامه متفاوتي را با شتابزدگي به ثبت شركت‌ها مي‌برند و خانه سينما پا مي‌گيرد.

وي افزود: آغاز خانه سينما نشان مي‌دهد دولتي‌ترين تشكل صنفي است و معاون سينمايي وقت به همراه مديرعامل فارابي و مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي آن را تشكيل دادند و اين گونه مي‌شود كه 10 سال متكي به مديريت اين افراد مي‌شود.

شمقدري با بيان اينكه نبايد در قضاوت عجله كرد گفت: اينكه يك شبكه خارجي امشب وزير را زشت‌ترين چهره هفته معرفي مي‌كند، يعني از جايي دردشان گرفته كه جاي تحليل دارد؛ آن هم به خاطر يك تصميم انقلابي و قانوني كه گرفته شده است.

وي افزود: به بعضي از دوستان اطلاعات غلط داده شده، ما هم دل‌مشغولي صنف را داريم و مي‌خواستيم اين اصلاح با كمترين هزينه انجام شود. هفته گذشته با يكي از اعضاي هيات مديره جلسه گذاشتيم و خواستيم به قانون تمكين كنند. بيانيه دادن و اين جنجال كردن به نفع سينما نيست. قبل از انحلال هر گونه گفت‌وگو مفيد بود، الان بايد براي شرايط جديد گفت‌وگو كرد.

در ادامه صحبت‌هاي شمقدري، ‌احمدرضا درويش بار ديگر در ارتباط تلفني با اين برنامه،توضيح داد: ممكن است درگير ساخت فيلم باشيم اما ما عضو خانه سينما هستيم و ارتباط‌مان با خانه خود قطع نمي‌شود.

اساسنامه همين الان جلو من است و اگر هم تغييراتي انجام شده وزارت ارشاد به دستگاه قضا شكايت كرده و اساسنامه قبل را مورد تاييد قرار داده و مي‌توان به اساسنامه قبل برگشت و حتي به درخواست مجمع عمومي هيات مديره استعفا دهد و طبق مفاد اساسنامه قبلي با حضور نماينده ارشاد انتخابات صورت گيرد و مجمع عمومي افراد ديگر را انتخاب كنند.

وي افزود: تشكيلات مردم‌نهاد بايد توسط يك تشكيلات رسمي راه بيفتد و آن را دست هيات امنا بسپارد كه روال قانوني را براي ثبت طي كند و اين روال در همه‌جا هست و در تاسيس خانه سينما هم رعايت شده است.

درويش اظهار كرد: علت حركت زشت دستگاه‌هاي تبليغاتي دشمن، رفتار ما در داخل اين جسارت را به آنها مي‌دهد كه با نمادهاي فرهنگي ما جسارت كنند. ما انتظار نداريم وقتي شرايط انحلال خانه سينما پيش مي‌آيد سايت‌ها و بسياري از خبرگزاري‌ها گوششان براي شنيدن سخنان اعضاي خانه سينما نشنيده بماند.

وي افزود: در اين دو روز كه اين ماجرا شدت گرفته اكثر سايت‌هاي داخلي ازجمله مطالبي كه خودم داشتم را منتشر نمي‌كنند بنابراين حرف‌هايي كه در دل اعضاي خانه سينماست وقتي ما در داخل درج نمي‌كنيم، دستگاه‌هاي تبليغاتي بيگانه سوء استفاده مي‌كنند.

اين كارگردان با اعتقاد به اينكه خانه سينما انقلابي‌ترين نهادي است كه در كشور مي‌تواند حيات داشته باشد، گفت: اگر هم مي‌خواهيم شكلي از آرمان‌هاي ما را پيدا كند بايد تلاش كنيم، كار كنيم، زيرساخت‌ها را به‌وجود آوريم و اخلاق و آگاهي را كه شعار جشنواره است به‌وجود آوريم.

به گزارش ايسنا، جواد شمقدري در ادامه صحبت‌هاي درويش با بيان اينكه ما با وضعيت امروز كار داريم، اظهار كرد: قطعا آقاي درويش اگر خبر داشتند، نمي‌گذاشتند بند اعتقاد به قانون اساسي كه ركن اصلي پايداري هر نظام حكومتي است حذف شود. ما يك سال و نيم در حوزه گفت‌وگو با دوستان وارد كار شديم و دوستي هم كه از هيات مديره پيش ما آمده بودند گفتند ما به شما اعتماد نداشتيم و وقتي اعتماد نباشد طبيعي است گفت‌وگوها به نتيجه نمي‌رسد.

وي افزود: طي روزهاي گذشته نشست‌هايي هم با پيشكسوتاني كه بي‌طرف هم بودند داشتيم كه آنها هم از شرايط راضي نبودند. و حتي خواستم وسط بيايند و مانع انحلال شوند و به هيات مديره پيغام دادم كه استعفا دهيد تا گروه انتقالي تشكيل دهيم و شرايط را برگردانيم و حاضرم كمك كنيم به اساسنامه قبلي برگرديد كه اين اتفاقات نيفتد.

معاون امور سينمايي با بيان اينكه همه بايد كمك كنند تا بتوانيم شرايط آينده سينماي كشور را ترسيم كنيم، خاطرنشان كرد: صنوف جايگاه ويژه‌اي دارند و مي‌خواهيم مستقل باشند و كار اصلي‌شان را انجام دهند. ما به خانه‌تكاني و تغيير شرايط نياز داريم. مشكل بيمه،‌ بيكاري و معيشت همچنان وجود دارد و بايد پرسيد خانه سينما بعد از 20 سال براي اين جريان چه كار كرده است.

وي ادامه داد:‌ در يك جلسه كارشناسي اثبات خواهم كرد از همه مديران قبلي سعي كرديم از سياست به‌دور باشيم. در سال 74 ابتداي فيلم آقاي احمدي‌نژاد هم گفتم كه حوزه فرهنگ، فراتر از آن است كه در زير جريانات سياسي قرار بگيرد و جريانات سياسي هستند كه بايد از حوزه فرهنگ رفتار و الگو بگيرند.

در بخش پاياني اين برنامه كه تا بعد از ساعت 2 بامداد ادامه داشت ‌سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - هم به روي خط تلفني آمد و در توضيحاتي گفت: وضعيت به وجود آمده فرآيند طولاني داشته و از مدتها قبل در شوراي فرهنگ عمومي مطرح شده بود.

وي خاطرنشان كرد:اساسنامه مصوب تغييراتي داشته و خواسته شده اصلاح شود كه قبول نكردند و گفتند مجمع عمومي تصميم مي‌گيرد. در نهايت شوراي فرهنگ عمومي كه همه دستگاه‌هاي فرهنگي در آن عضو هستند اعلام كرد اين تغييرات مبناي قانوني ندارد و خانه سينماي فعلي غيرقانوني است.

وي افزود: خوب است با دقت بيشتري صحبت شود. من نگفتم به‌نام خدا در اساسنامه حذف شده، گفتم التزام به قانون اساسي حذف شده و مواردي كه بيانگر ارزشي بودن اين مجموعه بايد باشد، به تدريج حذف شده است.

حسيني ادامه داد: اينكه ادعا شد حرف‌هاي اين آقايان در جايي درج نمي‌شود، در روزنامه‌ شرق، خبرآنلاين، ساير خبرگزاري‌ها و حتي خبرگزاري دولت اطلاعيه هايشان منعكس شده و اين‌طور نيست كه بحثي نباشد و اينكه بخواهند موضع‌گيري صداي آمريكا را بسته بودن فضاي كشور جلوه دهند، درست نيست و همگان مي‌آيند و مباحث خود را مطرح مي‌كنند.

وي با بيان اينكه ما طرفدار فعاليت صنفي هستيم، خاطرنشان كرد: ‌حتما بايد همكاري وجود داشته باشد و اينكه الان طرفدار گفت‌وگو شدند براي ما عجيب است. در دو سال گذشته اين مسائل مطرح نبوده و آقايان كه الان ادعاهايي دارند در ماجراي سال 88 بعضي‌ها در ستاد سران فتنه بودند و از اول موضع داشتند و نمي‌خواستند معاونت سينمايي كارش را درست انجام دهد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: حكم وزارت ارشاد بر اساس اختيارات قانوني‌اش صادر شده و اينها هم به ديوان عدالت اداري شكايت كرده‌اند. بنابراين در ديوان عدالت اداري مطرح مي‌شود و اين همه هياهو، جنجال، و تحريك افراد لازم نيست و بر اساس قانون تمكين كنند.

وي افزود: طوري مطرح مي‌كنند انگار ما مخالف سينما هستيم. ما مخالف ابتذال در سينما هستيم. سينمايي اصيل و نجيب داريم و بايد از آن حمايت كنيم. تاسيس شوراي عالي سينما و سازمان سينما هم براي تحكيم سينما است. ما مي‌گوييم صنوف بايد نقش واقعي داشته باشند و نبايد عده‌ي محدودي از طرف همه تصميم بگيرند كه اين خلاف اساسنامه است.

حسيني با بيان اينكه از نظر ما كار تمام شده است، اظهار كرد: دوستان گفتند در مقابل قانون تمكين مي‌كنيم و قانون هم اين را مي‌گويد و اگر ديوان عدالت حكم ديگري داشت بحث فرق مي‌كند. اينكه بخواهيم مظلوم‌نمايي كنيم درست نيست. دوستان را به آرامش در گفت‌وگو و سخنان دعوت مي‌كنم و اينكه اهانت باشد، زيبنده نيست.

وزير ارشاد با تاكيد بر اينكه دوستان دقت بيشتري در صحبت‌هايشان داشته باشند، تصريح كرد: بحث ما قانونمند بودن صنوف است و هر صنف تحت نظارت وزارتخانه مربوطه خودش است و بايد نظارتي باشد تا حق آن صنف از بين نرود. راي‌گيري‌هاي خانه سينما هيچ ناظري نداشته، مانند انتخابات اخير هيات مديره و حتي كسي كه كانديد مي‌شود، بايد واجد شرايطي باشد. اگر مي‌خواهند تشكل سياسي تشكيل دهند، بروند و از وزارت كشور مجوز بگيرند و كارشان را انجام دهند. اما يك تشكل سينمايي حتما بايد از هيات نظارت بر فعاليت‌هاي فرهنگي مجوز بگيرد و تنها مجوز شوراي فرهنگ عمومي كافي نيست.

حسيني در پايان سخنانش با بيان اينكه هر چه محيط آرام تر باشد، بهتر مي‌توانيم به جمع‌بندي برسيم گفت: حالا كه همگان اعتراف دارند تخلفاتي شده در مقابل قانون تواضع داشته باشيم و از تجربيات براي آينده استفاده شود تا صنوف فعالتر همكار وزارت فرهنگ باشند.

وي افزود: حتي دو سه روز گذشته با ما تماس گرفتند تا گفت‌وگو كنند و ما هم اعلام كرديم آماده هستيم و استقبال كرديم كه خودشان لغو كردند.

در برنامه شب گذشته هفت، نادر طالب‌زاده - مدير وقت بخش بين‌الملل فارابي - و مسعود فراستي - منتقد - دوره‌هاي 14 و 15 جشنواره فيلم فجر را بررسي كردند و تصاويري از جشنواره و بازديد سينماگران از پروژه‌هاي ملي آن زمان پخش شد.

احمدرضا درويش به‌عنوان يكي از منتخبان آن دوره‌ جشنواره درباره اهداي سيمرغ ويژه هيات داوران «سرزمين خورشيد» به پدر و مادر شهيد جهان‌آرا اظهار كرد: در آن موقع كه سال 75 بود، من مدير عامل خانه سينما بودم و سيف الله داد رييس هيات مديره بود كه به ابتكار ايشان پيشنهاد شد جايزه به خانواده يك شهيد والامقام تقديم شود.

وي افزود: همه با نقش جهان‌آرا در عرصه جنگ آشنا هستند و من نيز نوستالژي از شخصيت اين شهيد در سن 19 ،‌20 سالگي و زمان محاصره خرمشهر داشتم كه درنهايت از پدر و مادر جهان‌آرا براي اهداي سيمرغ بلورين دعوت كردم كه همه سالن دقايق زيادي به تاسي از عزت‌الله انتظامي،پدر شهيد جهان‌آرا را تشويق مي‌كردند. اين افتخاري بود تا سينما را به عنوان عنصري مهم در مقوله فرهنگي و استوانه انقلاب اسلامي كه دفاع مقدس است پيوند دهيم.

نادر طالب‌زاده هم به‌عنوان دبير دومين جشنوار ه فيلم عمار با ارائه توضيحاتي اظهار كرد: اين جشنواره حركت جديدي بود كه بچه‌هايي كه دغدغه انقلاب اسلامي دارند در آن حضور داشتند و كارهاي خوبي هم ارائه كردند. ما اين نوع فيلم سازي را نداشتيم و موضوع آن دغدغه‌هايي است كه براي انقلاب اسلامي مهم است و فيلم‌هاي ساخته شده هم امادگي اين فصل جديد را دارد.

در بخش آخر اين برنامه، حامد كميلي - بازيگر «اخلاقتو خوب كن» - مهمان برنامه بود و قرار بود در ادامه اين فيلم مورد بررسي قرار گيرد كه به‌دليل كمبود وقت، به آينده موكول شد.

سوال اين برنامه هفت هم به بهترين روش براي تهيه بليط جشنواره فيلم فجر اختصاص داشت كه از سه گزينه اينترنتي، خريد از گيشه و پيش‌فروش، خريد اينترنتي با 65،3 درصد بيشترين راي را آورد.

در پايان اين برنامه، فريدون جيراني مجري هفت اعلام كرد كه هفته آينده برنامه نخواهند داشت.

انتهاي پيام

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن