واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: چرا چين به تحريمها عليه ايران نمي پيوندد؟
تاكنون دو كشور چين و روسيه مهمترين كشورهايي بودند كه با تحريم هاي يك جانبه امريكا عليه ايران مخالفت كرده اند . اتحاديه اروپا هم با شك و ترديدهاي زيادي در اين خصوص رو به روست و بحران اقتصادي پيش آمده براي بخي از كشورهاي اروپايي وارد كننده نفت خام ايران ، اوضاع را براي آنان پيچيده تر از قبل كرده است. اما چرا با وجود فشارهاي فزاينده امريكا به كشورهاي آسيايي مانند چين ،ژاپن و كره ، چين هنوز به معاهدات اقتصادي خود با ايران پايبند است و به عنوان شريك تجاري و سياسي ايران،تحت تاثير اين فشارها قرار نمي گيرد ؟
آفتاب: تاكنون دو كشور چين و روسيه مهمترين كشورهايي بودند كه با تحريم هاي يك جانبه امريكا عليه ايران مخالفت كرده اند . اتحاديه اروپا هم با شك و ترديدهاي زيادي در اين خصوص رو به روست و بحران اقتصادي پيش آمده براي بخي از كشورهاي اروپايي وارد كننده نفت خام ايران ، اوضاع را براي آنان پيچيده تر از قبل كرده است. اما چرا با وجود فشارهاي فزاينده امريكا به كشورهاي آسيايي مانند چين ،ژاپن و كره ، چين هنوز به معاهدات اقتصادي خود با ايران پايبند است و به عنوان شريك تجاري و سياسي ايران،تحت تاثير اين فشارها قرار نمي گيرد ؟
تاكنون دو كشور چين و روسيه مهمترين كشورهايي بودند كه با تحريم هاي يك جانبه امريكا عليه ايران مخالفت كرده اند . اتحاديه اروپا هم با شك و ترديدهاي زيادي در اين خصوص رو به روست و بحران اقتصادي پيش آمده براي بخي از كشورهاي اروپايي وارد كننده نفت خام ايران ، اوضاع را براي آنان پيچيده تر از قبل كرده است .
اما چرا با وجود فشارهاي فزاينده امريكا به كشورهاي آسيايي مانند چين ،ژاپن و كره ، چين هنوز به معاهدات اقتصادي خود با ايران پايبند است و به عنوان شريك تجاري و سياسي ايران،تحت تاثير اين فشارها قرار نمي گيرد ؟
روزنامه چاينا ديلي در مطلبي به تحليل اين موضوع پرداخته و بيان كرده است افزايش فشارها به چين براي تحريم محصولات نفتي ايران قاعدتا بايد پس از مدتي اثرگذار بوده و مسئولان چيني را وادار كند تا در حوزه روابط تجاري خود با كورهاي نفتي ،تنوع بيشتري را در نظر بگيرند اما اين مسئله به همين سادگي ها هم نيست .
در اين مطلب آمده است :كارشناسان اقتصادي و صنعتي معتقدند با افزايش تنش ها بين ايران و كشورهاي غربي و بالا رفتن ريسك خطرات موجود در حغرافياي سياسي منطقه خاور ميانه ،زمان تجديد نظر چين در ميزان واردات نفت خام از ايران فرا رسيده است .
در اين مطلب همچنين با اشاره به توافق اوليه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي اعمال تحريم عليه نفت ايران ،آمده است : با افزايش تنش ها بين ايران و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا ، چين نيز شايد به ناچار مجبور شود به دليل فشارهاي سياسي سياست كاهش اتكاي اقتصادي به نفت خام ايران را دنبال كند.
اما چرا چين به اين مرحله وارد نمي شود ؟ اين روزنامه خود اعتراف كرده است كه سومين كشور صادر كننده نفت به چين بعد از عربستان و آنگولا ، ايران است كه با صادرات روزانه 420 هزار بشكه نفت خام به اين كشور 9 درصد از كل واردات نفت خام چين را در دست گرفته است .
به نقل از شفاف ،بر اساس گزارش اقتصادي منتشر شده توسط انستيتو تحقيقات ملي نفت چين، صنايع اين كشور طي سال 2011 و در نه ماه اول اين سال 15.85 ميليارد دلار نفت از ايران خريده اند كه نسبت به سال گذشته روند افزايشي 84.5 درصدي را نشان مي دهد . اين در حاليست كه افزايش واردات نفت از عربستان تنها 19.7 درصد بوده و در مورد آنگولا اين رقم به 0.28 كاهش يافته است .
در عين حال آمارهاي اقتصادي نشان مي دهد چين دومين وارد كننده بزرگ نفت بعد از امريكا است كه به طور مثال در 11 ماه ابتدايي سال 2011 231.86 ميليون تن نفت خام را براي مصارف صنعتي خريداري كرده است .
اين گزارش به صحبت هاي مقامات ايراني در اين خصوص نيز اشاره كرده و آورده است : مقامات ايران خاطر نشان كرده اند در صورتي كه اروپا نفت ايران را تحريم كند،مطمئنا مشتريان يدگري از منطقه آسيا براي نفت خود پيدا مي كند . اين مسئله اشاره اي به بزرگترين مشتري نفت ايران ، يعني چين دارد كه بعد از اعمال تحريمهاي بيشتر اتحاديه اروپا مي تواند نفت ايران را به قيمت مقرون به صرفه تري خريداري كند و اين مهمترين مسئله براي چين در عدم حمايت از تريمهاي اقتصادي كشورهاي غربي است .
كد مطلب : 142511
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]