واضح آرشیو وب فارسی:موج: خراسان شمالي با مشكل جدي تامين آب مواجه استخبرگزاري موج -
۱۷ دي ۱۳۹۰ (۱۰:۳۲ق.ظ)
خراسان شمالي با مشكل جدي تامين آب مواجه است
خبرگزاري موج - معاون هماهنگي امور عمراني استانداري خراسان شمالي تامين آب شرب و كشاورزي استان را از اولويتهاي استان خواند و گفت: اين استان با مشكل جدي تامين آب مواجه است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي شركت آب منطقهاي خراسان شمالي، احمدرضا عفتي گفت: خشكسالي و كاهش بارش هاي موثر در استان طي يك دهه اخير و از سويي بهرهبرداري نادرست از منابع آب در استان، مردم و مسوولان را با مشكل جدي در تامين آب مواجه كرده است.
وي اظهار داشت: در منطقه فاروج هيچ آبي وجود ندارد و آبدهي منابع آب زيرزميني در دشتهاي شيروان، جاجرم و اسفراين نيز به شدت كاهش يافته و به مديريت بحران نياز دارد.
او خاطر نشان كرد: براي تامين منابع آب اولويت ويژه بايد به آب شرب استان داده شود؛ چون تامين پايدار آب در اين بخش با چالش جديد مواجه شده است.
معاون عمراني استانداري خراسان شمالي تاكيد كرد: برنامهريزي و تصميمگيري در اين زمينه بايد به دور از احساسات و به شكل منطقي براي نسل آينده انجام گيرد تا آب مورد نياز شرب، كشاورزي و صنعت تامين شود.
مهندس عفتي تاكيد كرد: در بخش كشاورزي و دامپروري بيشتر از ساير بخش ها بايد فعال باشيم تا اشتغال لازم براي مردم تامين شود.
مدير عامل شركت آب منطقهاي خراسان شمالي نيز در اين نشست، مسائل بين حوضهاي و استفاده نادرست از آب در بخش كشاورزي را از چالش هاي عمده بخش آب اين استان ذكر كرد و گفت: بدون رفع اين چالشها توسعه پايدار استان ممكن نخواهد بود.
مهندس عليرضا عامري اظهار داشت: حل مسايل بين حوضهاي آب، مطالعه دقيق منابع آب در سازندهاي كارستي و بهينهسازي مصرف آب در بخش كشاورزي استان، از مشكلات جدي مديريت منابع آب استان است كه به چاره اساسي نياز دارند.
وي افزود: چالش كمبود آب در بخش كشاوري، شرب و بهداشت و صنعت استان با تمام وجود لمس ميشود و واقعا اگر اين چالشها رفع نشود، تحقق توسعه پايدار در استان دور از ذهن خواهد بود.
او گفت: انرژي گاز و برق را مي توان منتقل و به منطقه وارد كرد، اما تامين آب پايدار و بدون تنش حتما بايد از منابع منطقهاي و محلي انجام شود.
مهندس عامري خواستار مطالعه دقيق هزينههاي تامين آب در بخش كشاورزي و صنعت شد و تصريح كرد: منابع و مصارف آب كه دقيق مطالعه و مشخص شود، ميتوان فرصت هاي سرمايهگذاري و ميزان آن را مشخص كرد و از آن بهره برد.
وي همچنين بر بهبود كشاورزي در واحد سطح با هدف بهرهوري بيشتر از منابع آب مصرفي استان در اين بخش تاكيد كرد و گفت: 94 درصد منابع آب شيرين استان در بخش كشاورزي مصرف ميشود و بازدهي آبياري در استان حدود 35 درصد است.
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]