واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: امضاي تفاهم نامه همكاري ميان اتاق هاي بازرگاني ايران و لبنان
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/12/05
روساي اتاق هاي بازرگاني ايران و لبنان، تفاهم نامه همكاري تجاري بين اتاق هاي بازرگاني دو كشور امضا كردند.
به گزارش خبرنگار ما، رييس اتحاديه اتاق هاي بازرگاني و صنعتي لبنان در اين مراسم و در ديدار با
رييس اتاق بازرگاني و صنايع ايران گفت: مناسبات اقتصادي ايران و لبنان بايد مانند روابط مستحكم سياسي موجود ميان دو كشور، توسعه يابد.
محمد الزعتري افزود: در ايران صنايع پيشرفته اي وجود دارد و لبنان به اين موفقيت ها نياز دارد .
وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران با وجود كارشكني دشمنان به همت مردم و مسئولان خود در بخش اقتصاد به پيشرفت هاي چشمگيري دست يافته است و ما به آن احترام مي گذاريم.
وي با بيان اينكه اين دومين ديدار ما از ايران طي سالهاي گذشته است افزود : در آينده نزديك هيئت عالي رتبه اتاق بازرگاني لبنان براي توسعه مناسبات اقتصادي به ايران سفر خواهد كرد.
الزعتري با اشاره به سطح مبادلات تجاري و بازرگاني دو كشور گفت: ايران پارسال 152 ميليون دلار كالا به لبنان صادر كردكه مهمترين كالاهاي صادراتي در بخش محصولات پتروشيمي ،مواد معدني و تجهيزات صنعتي بود.
وي سهم لبنان را از بازار واردات ايران در سال گذشته حدود 43 ميليون دلار اعلام كرد و گفت : عمده محصولاتي كه در اين مدت به ايران صادر شد كشاورزي بود .
رييس اتحاديه اتاق هاي بازرگاني و صنعتي لبنان همچنين گسترش مبادلات صنعتي ، گردشگري و كشاورزي ميان دو كشور را خواستار شد و افزود: بايد به راهكار موثري در اين زمينه دست پيدا كنيم .
محمد الزعتري با استقبال از پيشنهاد رييس اتاق بازرگاني ايران براي تشكيل اتاق بازرگاني مشترك ميان دو كشور ابراز اميدواري كرد با تاسيس آن شاهد ارائه راهكارهاي سودمند براي جهش روابط اقتصادي بين ايران و لبنان باشيم.
در ادامه اين نشست رييس اتاق بازرگاني صنايع و كشاورزي شمال لبنان نيز گفت: اتاق بازرگاني لبنان بيش از 32 هزار عضو دارد.
عبدالله غندور افزود: سرمايه گذاران لبناني، حضور صنعت خودروسازي ايران را در لبنان خواستار هستند و از ما خواستند تا در اين سفر به اين موضوع توجه داشته باشيم .
وي بر رفع موانع توسعه همكاريهاي دو كشور در بخش حمل و نقل تاكيد كرد و افزود: گسترش حمل و نقل دريايي ميان ايران و لبنان و نيز ترانزيت كالا مي تواند كمك موثري را به لبنان در كاهش هزينه ترانزيت كالا كند.
وي افزود: هزينه ها و عوارض ترانزيت صادرات و واردات از لبنان به كشورهاي ديگر بسيار بالا است و 60 تا 70 درصد هزينه حمل و نقل را دربر مي گيرد و از آنجا كه ايران، سوريه و لبنان داراي روابط مستحكمي هستند، مي توانيم مبادلات را از طريق سوريه انجام دهيم.
غندور افزود: لبنان به توليدات محصولات پتروشيمي ايران نياز دارد و ما نيز ظرفيت هاي خوبي در ارائه خدمات بانكي به ايران داريم.
وي تاكيد كرد: در اين هنگام كه شاهد زورمداري آمريكا در جهان هستيم، تمايل داريم همكاري نزديك بانكي ايران و لبنان ايجاد كنيم.
رييس انجمن صنعتي منطقه شمال لبنان نيز در اين ديدار گفت: ايجاد نمايشگاه بزرگ كالا و خدمات ايران در بيروت مي تواند كمك موثري در زمينه ارتقاء همكاري هاي اقتصادي و بازرگاني دو كشور داشته باشد.
آنطوان مرعب با بيان اينكه اين نمايشگاه نبايد به محصولاتي مانند فرش و پسته محدود شود گفت:
اين نمايشگاه مي تواند محل مناسبي براي معرفي توليدات صنعتي بويژه صنايع سنگين و خودروسازي باشد.
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]