واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: همزمان با تقديم درخواست استيضاح زاهدي به هيات رئيسه مجلس آغاز شد تشديد تنش ها پيرامون وزارت علوم
گروه اجتماعي، علي رنجي پور؛ به نظر مي رسيد دولت نهم در ماه هاي پاياني خود، مشكل چنداني نداشته باشد، با اين حال صبح يكشنبه، 30 نفر از نمايندگان درخواست استيضاح وزير علوم را تقديم هيات رئيسه كردند. اگرچه اين درخواست، به رغم وعده يي كه استيضاح كنندگان دادند، از سوي هيات رئيسه اعلام وصول نشد، اما طراحان استيضاح، تلاش كردند در جمع خبرنگاران از جدي بودن درخواست خود براي استيضاح محمدمهدي زاهدي سخن بگويند.
يكي از اعضاي كميسيون آموزش كه از امضاكنندگان استيضاح هم بود، درباره علل استيضاح زاهدي به مهر گفت؛ «احمدي نژاد فرد بسيار خوب، متدين و پركاري است اما متاسفانه تعداد معدودي از وزراي وي به مردم و نمايندگان بي توجه هستند كه يكي از آنها وزير علوم، تحقيقات و فناوري است. به اعتقاد من وزير علوم رفتار و ادبيات خود را با نمايندگان تاكنون اصلاح نكرده است و ادبيات ضعيفي در برخورد با نمايندگان دارد. مشكلات موجود در دانشگاه ها يكي دو تا نيست. به ويژه در بحث كنكور 87 به رغم پافشاري مجلس براي افزايش 10درصدي ظرفيت، وزارت علوم به درستي اين قانون را اجرا نكرده است.» سيدكاظم موسوي وضعيت نابسامان و عدم اعتماد ميان دانشجو و استاد در دانشگاه هاي كشور را معلول سياست هاي وزارتخانه علوم ارزيابي كرد و گفت؛ طرح استيضاح زاهدي جدي است. از سوي ديگر مديركل روابط عمومي اين وزارتخانه كه پيش تر ارتباط خوبي با رسانه ها داشت، روز يكشنبه حاضر به ارائه توضيح به خبرنگاران در اين باره نشد. به نظر مي رسد با نزديك شدن به ماه هاي پاياني دولت نهم مسوولان اين وزارتخانه بيشتر ترجيح مي دهند در قبال انتقادات و شايعاتي كه حول و حوش ساختمان پيروزان شهرك غرب مي چرخد، موضع سكوت اختيار كنند.
پيش از اين نيز چند بار زمزمه استيضاح زاهدي از سوي نمايندگان مطرح شده بود. حتي سال گذشته چند روزي زمزمه بركناري او هم شنيده شد اما تا به امروز اين حرف ها بيشتر به زمزمه هايي شبيه است كه حكايت از نارضايتي ها از عملكرد وزارت علوم دارد. ناتواني در اجراي كنكور، اعمال سياست هاي بسته فرهنگي در دانشگاه ها، بازنشستگي گسترده استادان، ناكارآمدي در جذب اعتبارات علمي و... همه در شرايطي زاهدي و مديران ارشد وزارت علوم را در معرض نقد جدي قرار داده است كه به گواهي صحبت هاي مسوولان عالي رتبه دولت و به ويژه شخص رئيس جمهور، توسعه علمي جزء اولويت هاي اصلي نظام در اين چند سال اخير بوده است و وزارتخانه علوم در كنار يكي، دو وزارتخانه ديگر در خط مقدم دولت قرار دارد. اما مصاديق اين انتقادات چند باري وزير علوم را تا مرز استيضاح يا درخواست نمايندگان براي بركناري كشاند. با اين حال زاهدي در اظهارات مختلف خود با ارائه آمارهايي كه بعضاً شبهاتي درباره آنها مطرح شده، خود را موفق ترين وزير علوم تاريخ كشور مي خواند و با مصادره موفقيت هايي نظير رشد و توسعه مقالات علمي به سود خود، تلاش دارد جايگاه خود را براي چهار سال ديگر تثبيت كند.
يكشنبه اما مجلس دو سوژه ديگر مربوط به دانشگاه هم داشت؛ سوژه اول مربوط به تجمع دانشجويان بسيجي دانشگاه علامه براي بازگرداندن استاد بازنشسته گروه معارف به دانشگاه بود. خبرگزاري هاي رسمي گزارش دادند دانشجويان با طرح درخواست بركناري رئيس دانشگاه، خواستار اقدام مجلس براي تمكين صدرالدين شريعتي به حكم ديوان عدالت اداري شدند. در همين حال سايت جمهوريت در گفت وگويي با محمدمهدي طيب كه چندي پيش به حكم رئيس دانشگاه بازنشسته شده بود، به بررسي ماجرا پرداخت. طيب در اين باره گفت؛ «رئيس دانشگاه علامه به رغم آنكه ديوان عالي عدالت اداري حكم به بازگشت بنده داده، حاضر به تمكين دستور مقام قضايي نيست.» وي با اشاره به اظهارات شخص رئيس دانشگاه درباره بازنشستگي ده ها تن از استادان دانشگاه علامه ادامه داد؛ «همه آنهايي كه مانند من غيرقانوني بازنشسته شده اند، بايد به دانشگاه بازگردند.» بازنشستگي استادان يكي از سياست هاي اجرايي دولت نهم در عرصه آموزش عالي بوده است كه تاكنون اعتراضات گسترده طيف هاي مختلف دانشگاهي را در پي داشته است.
از سوي ديگر ماجراي طيف علامه دفتر تحكيم هم روز يكشنبه بار ديگر در مجلس مطرح شد. آنجا كه مصطفي كواكبيان در جمع خبرنگاران از نتايج جلسه هفته گذشته فراكسيون دانشگاهيان با وزير علوم سخن مي گفت، گريزي به ماجراي تحكيم هم زد و از وعده وزير علوم براي پيگيري اين مساله در جلسات بعدي خبر داد. وزير علوم و قائم مقام وي هفته هاي گذشته، طيف علامه دفتر تحكيم را غيرقانوني خوانده بودند. اگرچه چند روز بعد از اين اظهارات هيات مركزي نظارت بر تشكل ها در اطلاعيه يي حكم به انحلال اين طيف داد، اما ملاك سخنان آن روز وزير و قائم مقامش، حكمي بود كه وزارت علوم و بهداشت دولت گذشته در اين باره صادر كرده بودند. اين در حالي بود كه معاون دانشجويي وزير علوم چند روز بعد از اين، در گفت وگو با يكي از خبرگزاري ها اعلام كرد وزارت علوم دولت قبلي هر دو طيف تحكيم را به رسميت مي شناخته است. بر اساس استعلام وزارت علوم آن موقع، 93درصد انجمن هاي اسلامي وابستگي خود را به طيف علامه اعلام كرده بودند. اخيراً نيز پس از اظهارات مقامات مسوول در وزارت علوم 52 انجمن اسلامي از سراسر كشور، از اين طيف حمايت كردند. در همين حال اعتماد هفته گذشته به نقل از يك منبع آگاه درباره نتيجه جلسه فراكسيون دانشگاهيان با وزير علوم و معاونت فرهنگي وزارتخانه نوشته بود؛ نشانه هاي چرخش در مواضع وزارت علوم مشاهده شده است و مسوولان ارشد وزارت علوم تلويحاً از مواضع محكم خويش عليه طيف عقب نشيني كرده اند.
با اين حال پيش بيني ناظران سياسي حكايت از اين دارد كه با توجه به وقايع روز دوشنبه دانشگاه اميركبير، اعلام رسمي موضع نرم وزارت علوم لااقل تا چند روزي به تاخير خواهد افتاد و مسوولان اين وزارتخانه مترصد آرام شدن اوضاع دانشگاه ها، براي تشريح مواضع جديد خود هستند. در پي درگيري هاي روز دوشنبه در دانشگاه اميركبير تعدادي از دانشجويان بازداشت شدند كه بيشتر آنها ساعاتي پس از بازداشت، از سوي نيروي انتظامي آزاد شدند.
چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]