واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اشعري خواستار توجه به زبان فارسي در انتقال مفاهيم علمي شد
خبرگزاري فارس: علياكبر اشعري در سمينار «نقش زبان و ادبيات فارسي در ميراث مكتوب هند و ايران» خواستار توجه به قابليتهاي زبان فارسي در انتقال مفاهيم علمي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، مراسم افتتاح سمينار «نقش زبان و ادبيات فارسي در ميراث مكتوب هند و ايران» روز گذشته با حضور علياكبر اشعري، مشاور رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در دانشگاه اسلامي عليگر هند برگزار شد.
مشاور فرهنگي رئيسجمهور كشورمان با اشاره به دستاوردهاي فرهنگي كشورمان بعد از انقلاب اسلامي گفت: يكي از بركات دفاع مقدس نوشتههايي است كه در اين زمينه در قالب خاطره، داستان و غيره منتشر شدهاند كه در نوع خود بينظير است و موجب پيدايش يك گونه جديد در ادبيات فارسي به نام ادبيات دفاع مقدس شده است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشورمان از زبان فارسي به عنوان زباني كه قابليت حضوري جديتر در عرصههاي علمي را دارد نام برد و افزود: زبان فارسي تنها زباني براي انتقال مفاهيم نيست بلكه استفاده از آن براي بيان و انتقال مفاهيم علمي با توجه به قابليتهاي آن يك نوع مزيت را براي رشتههاي مختلف علمي به همراه دارد كه بايد به اين قابليتها توجه شود.
اشعري در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر لزوم بذل توجه و دقت بيشتر در حفاظت و اطلاعرساني در حوزه ميراث فرهنگي مكتوب كشور گفت: آثار و مكتوبات پيشينيان برگ هويت هر ملتي هستند و وظيفه كارگزاران ارشد فرهنگي هر كشور اتخاذ تمهيداتي هست كه هر چه بيشتر و بهتر در راه جمعآوري، حفاظت، نگهداري و اطلاعرساني محتواي علمي اين مكتوبات تلاش كنند و در اين راه ضمن تلاش براي نوآوري از آخرين روشهاي علمي موجود در كشورهاي ديگر نيز بهرهبرداري كنند.
سيد مهدي نبيزاده، سفير جمهوري اسلامي ايران در هند نيز در اين مراسم گفت: زبان و ادب فارسي نه تنها نشانه روابط ديرينه و ناگسستني ايران و هند است بلكه ميراث مشترك اين دو كشور بزرگ در اعصار مختلف تاريخ محسوب ميشود.
در اين مراسم كه علاوه بر مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان، مهدي محقق رئيس انجمن آثار و مفاخر ادبي ايران، رئيس دانشگاه عليگر، جمعي از اساتيد و زبانشناسان و شخصيتهاي علمي، فرهنگي و ادبي از ايران، افغانستان و هند نيز حضور داشتند از آثار چاپ شده در مركز تحقيقات فارسي دانشگاه اسلامي عليگر هند رونمايي شد.
اين سمينار سه روزه با هدف شناسايي اهميت و ارزش نسخ خطي با بهرهگيري از مقالات و سخنان انديشمندان در راستاي احياي مجدد آنها در دانشگاه عليگر هند برگزار شده است.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور همچنين روز گذشته در مراسمي كه به مناسبت رحلت پيامبر مكرم اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبي ( ع) در محل رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در دهلي نو برگزار شد در سخناني ضمن اشاره به مناسبتهاي مختلف اسلامي يكي از وجوه بزرگداشت اين مناسبتها را عامل وحدت بيشتر ميان مسلمانان در نقاط مختلف دنيا دانست.
قرار است مشاور فرهنگي رئيس جمهور در سفر خود به هند امروز از برخي مراكز فرهنگي در شهر حيدرآباد و آرشيو ملي هند بازديد كند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]