واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نيكزاد:10 هزار و 600 ميليارد ريال به امور عمراني شهرها اختصاص مي يابد
مشهد - خبرگزاري مهر: معاون امور عمراني وزير كشور گفت: از 24 هزار ميليارد تومان اعتبار جاري كشور در حوزه عمراني حداقل 10 هزار و 600 ميليارد ريال در حوزه استانداري ها پيگيري مي شود تا به امر عمران شهرها اختصاص يابد.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، علي نيكزاد رئيس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور شامگاه گذشته در گردهمايي معاونين عمراني استانداري ها و شهرداران كلانشهرها و مراكز استانها افزود: تا سوم خردادماه سال آينده 80 پروژه با اعتباري بالغ بر هشت هزار و 751 ميليارد تومان در 30 استان كشور به بهره برداري خواهد رسيد.
وي گفت: در دهه فجر امسال 40 هزار پروژه با اعتبار 19 هزار ميليارد تومان در حوزه هاي عمراني و شهرداريهاي كشور افتتاح شده است.
همچنين در اين جلسه استاندار خراسان رضوي گفت: نگاه همه جانبه و كلي در حوزه ي عمران لازمه توسعه همه جانبه كشور است تا از اين طريق عدالت در جامعه اجرا گردد.
محمدجواد محمدي زاده با بيان اينكه تحقق اهداف توسعه جز با استفاده از دانش و فناوري نوين روز ميسر نمي شود، اظهار داشت: مدل توسعه كشور بايستي بومي و درون زا باشد، زيرا تقليد كوركورانه از تجويز ديگران نه عقلاني و نه صحيح است.
وي تاكيد كرد: توسعه كشور بايستي بر مبناي باورهاي ديني و اسلامي باشد و بنياد آن بر اساس علم نوين و متناسب با مقتضيات روز بنا نهاده شود تا شاهد تحقق عدالت در جامعه و نظام اسلامي باشيم.
استاندار خراسان رضوي با بيان اينكه دولت در زمينه مسائل عمراني، رويكردهاي مثبت و مفيدي اتخاذ كرده است، گفت: با اين وجود برخي نارسايي ها در اين حوزه وجود دارد كه هدف از برگزاري اين گردهمايي توجه و اهتمام به حل اين نارسايي ها است.
محمدي زاده با اشاره به اينكه يكي از افتخارات دولت توجه به مسائل عمراني در روستاهاست، اظهار داشت: دولت 40 درصد بودجه عمراني را به استان هاي غير برخوردار اختصاص داده است كه كاري بزرگ و ارزشمند است.
وي با بيان اينكه در تقسيم اعتبارات عمراني مسائلي همچون، ميزان محروميت منطقه، اعتبارات تملك دارايي، پراكندگي جمعيت و مزيت هاي منطقه اي در نظر گرفته مي شود، تاكيد كرد: بايستي در زمينه تخصيص اعتبارات عمراني به مناطق محروم توجه جدي تري داشته باشيم و اين امر جز با نگاه جامع وزرات كشور و معاونت هاي عمراني استانها ميسر نمي شود.
وي با اشاره به توزيع سرانه تملك دارايي در كشور و فاصله حداقل و حداكثري در برخي از مناطق كشور اظهار داشت: اگر متوسط سرانه تملك دارايي را در كشور 144 هزار تومان در نظر بگيريم، 21 استان بالاتر از حد متوسط و 9 استان كمتر از حد متوسط قرار مي گيرند كه اين امر نشان دهنده تفاوت فاحش در برخي از استان ها است و ادامه اين رويه مشكلاتي را در برخي از استان ها ايجاد خواهد كرد.
وي تاكيد كرد: براي توازن در توزيع سرانه تملك دارايي در استان ها لازم است با توجه به مزيت هاي منطقه و ميزان سرمايه گذاري در مناطق مختلف برنامه ريزي شود.
استاندار خراسان رضوي با اشاره به رشد نامتوازن جمعيت در برخي از مناطق كشور و افزايش مهاجرت به كلانشهرها گفت: اگر نتوانيم توازن رشد جمعيت را در شهرها كنترل كنيم، علاوه بر تبعات عمراني، تبعات فرهنگي و اجتماعي نيز در جامعه خواهد داشت و همين امر ضرورت نگاه جامع نگرانه مسئولان شهرداري ها و معاونين عمراني استانداري ها را آشكار مي سازد.
وي با اشاره به قيمت تمام شده محصول در مناطق با جمعيت متفاوت گفت: اگر مدل توزيع اعتبارات، صرفا براساس جمعيت باشد با مشكلات عديده اي مواجه خواهيم شد.
محمدي زاده با بيان اينكه بازنگري در شاخص هاي توزيع اعتبارات عمراني ضروري است، گفت: لازمه تامين امنيت، توجه به عمران و تثبيت جمعيت شهرها با نگاه عدالت محورانه مي باشد.
استاندار خراسان رضوي گفت: لازم است تا براي تامين آسايش و زندگي توام با رفاه در شهرها، توجه ويژه اي به مباحث ترافيك، حمل و نقل و محيط زيست داشته باشيم.
وي افزود: مشكلات ما در حوزه منابع و اعتبارات نيست، بلكه لازم است تا به منظور تحقق توسعه عدالت محور، در حوزه مسائل ساختاري و ساز و كارهاي مديريتي بازنگري داشته باشيم.
محمدي زاده با بيان اينكه بايستي در برنامه هاي توسعه، انسان محور باشيم و به رفاه و آسايش در جامعه به دور از حاشيه هاي سياسي بپردازيم، گفت: از معاونين عمراني استانداري ها و شهرداران انتظار مي رود با همكاري و هماهنگي نزديك با يكديگر در تحقق اين امر بكوشند و به دور از تنگ نظري ها و تك روي ها فرصت پيش آماده در دولت نهم را مغتنم شمرده و براي خدمت به مردم تلاش كنند.
پنجشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]