واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تاكيد ايران بر تشكيل گروه تحقيقاتي دي 8 درباره امنيت غذايي
قائم مقام وزير جهاد كشاورزي ايران، تشكيل گروه تحقيقاتي مشترك اعضاي گروه دي 8 را درباره تأمين امنيت غذايي خواستار شد.
به گزارش شبكه خبر به نقل از ايرنا، جعفر خلقاني در سخنان خود در نشست تخصصي وزيران و نمايندگان بخش كشاورزي گروه دي 8 افزود: اگر چه بحران مالي و غذايي كنوني ريشه هاي مختلف دارد، اما همين بحران ها، چالش هاي مشابه و پيچيده در زمينه امنيت غذايي، ثبات اقتصادي و امنيت سياسي كشورهاي مختلف ايجاد كرده است.
وي افزود: تداوم اين چالش ها در جهان در دو سال گذشته منجر به افزايشي تصاعدي قيمت ها در كشورهاي مختلف از جمله در كالاهاي اساسي مصرفي شامل برنج، روغن، نفت و ديگر محصولات شده است.
به گفته خلقاني، چالش هاي كنوني همچنين منجر به كاهش قدرت خريد بسياري از مردم جهان و در نتيجه تهديد زندگي آنها شده است به طوري كه در كشورهاي فقير، مردم بايد حدود 50 تا 70 درصد درآمد خود را صرف خريد مواد غذايي كنند.
معاون وزير جهاد كشاورزي كشورمان تصريح كرد:اكنون بخش كشاورزي مي تواند نقش مهمي در كاهش اين چالش ها و نيز دستيابي به امنيت غذايي و كاهش فقر ايفا كند.
خلقاني با اشاره به تجارب كشورمان در توسعه بخش كشاورزي و نيز توسعه روستاها خاطرنشان كرد:از هنگام اجلاس جهاني غذا در سال 1996، ايران اقدامات گوناگوني در زمينه اصلاح ساختارهاي كشاورزي و نيز اصلاح بخش هاي روستايي در راستاي ترويج توسعه پايدار كشاورزي انجام داده است.
وي با تأكيد بر اينكه محور همه اين اقدامات، افزايش برابري اجتماعي، كاهش فقر و امنيت غذايي بوده، افزود: از سه دهه گذشته توليد محصولات كشاورزي در ايران به شدت افزايش يافته و به 3/101 ميليون تن در سال 2007 رسيده است؛ درحالي كه اين ميزان در سال 1977 تنها 4/23 ميليون تن بوده است.
به گفته معاون وزير جهاد كشاورزي، توليد غلات در كشور نيز در همين دوره از 5/19 ميليون تن به 4/73 ميليون تن، توليد محصولات باغي از 557 هزار تن به 5/16 ميليون تن و توليد غذاي دامي نيز از 3/3 ميليون تن به 4/11 ميليون تن افزايش يافته است.
وي خاطرنشان كرد: در سال هاي اخير اگر چه بخش هاي كشاورزي ايران با چالش ها و دشواري هايي مواجه بوده اما همچنان به توسعه خود ادامه داده است؛ به طوري كه اكنون ايران در توليد 94 درصد محصولات كشاورزي مورد نياز خود به خودكفايي رسيده است.
خلقاني در بخش ديگري از سخنان خود، دستيابي و دسترسي كشورهاي عضو گروه دي 8 را به بانك بذر، استفاده از جديدترين فناوري علمي به ويژه فناوري بايو و نانو و فناوري هسته اي در بخش كشاورزي، توسعه و جلب مشاركت بخش خصوصي، تدوين استانداردهاي مشترك براي تجارت محصولات كشاورزي ميان كشورهاي عضو را ازجمله محورهاي اساسي و ضروري براي دستيابي اعضا به امنيت غذايي دانست.
وي همچنين با اشاره به دستاوردهاي علمي و تحقيقاتي كشورمان در عرصه هاي مختلف كشاورزي به ديگر كشورهاي عضو گروه دي 8 در زمينه تأسيس شعبه اي از موسسه تحقيقاتي رازي در اين كشورها، برگزاري نمايشگاه هاي مشترك در زمينه توليد كود و غذاي دام، سرمايه گذاري مشترك بخش هاي خصوصي اين كشورها در زمينه فناوري و انتقال آن در عرصه عمل، برگزاري نشست هاي علمي و تخصصي مشترك در زمينه كشاورزي، تبادل مروجان كشاورزي براي آموزش در اين بخش و نيز استفاده از تجربيات يكديگر پيشنهاد همكاري داد.
اجلاس وزراي كشاورزي هشت كشور اسلامي در حال توسعه موسوم به گروه دي 8 با هدف مقابله با آثار سوء بحران اقتصادي كنوني بر تأمين مواد غذايي در جهان و شناسايي راهكارهاي مقابله با كمبود مواد غذايي متأثر از آن به ويژه در كشورهاي اسلامي آغاز به كار كرده است.
كشورهاي ايران، مالزي، پاكستان، مصر، تركيه، اندونزي، بنگلادش و نيجريه گروه هشت كشور در حال توسعه اسلامي را تشكيل مي دهند.
پنجشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]