واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: اعتراف انگليس به تسليم مظنونان عراقي به آمريكا
كد خبر:4436
زمان انتشار:جمعه 9 اسفند 1387 - 06:02:26
Print نسخه چاپي
هم زمان با ورود ميليبند به عراق صورت گرفت:
بين الملل > خاورميانه - آمريكايي ها در ربودن مظنونان از زادگاهشان و انتقال آنها به مكان هايي نامعلوم براي بازجوي،شكنجه و ... يد طولايي دارند.
رضا رضايي:عراق ديروز پنجشنبه ميزبان دو وزير خارجه بود، كويت و انگليس ، اين در حالي است كه هم زمان با ورود ديويد ميليبند به عراق، وزير دفاع انگليس اعتراف كرد كه آنها دست كم دو مظنون عراقي به شركت در عمليات هاي تروريستي را به آمريكاييها داده اند تا آنها را از زادگاهشان خارج كرده و به زنداني در افغانستان ببرند.
از سوي ديگر ميليبند در حالي وارد عراق شده است كه موعد خروج چهار هزار و 100سرباز انگليسي مستقر در جنوب اين كشور نزديك مي شود.
وزير امور خارجه انگليس كه ازيك سال پيش تاكنون دومين بار است از عراق ديدار مي كند در نظر دارد با دو معاون رئيس جمهوري عراق، نوري مالكي نخست وزير عراق و هوشيار زيباري همتاي عراقي خود ديدار و گفتگو كند. سفر دوم ميليبند به عراق احتمالا بدون ديدار با رئيس جمهور اين كشور برگزار مي شود چرا كه او پيشتر براي ديدار از همسايه شرقي وارد ايران شده بود.
هنوز معلوم نيست كه آيا مقامات عراقي قصد دارند از اين مقام بلند پايه انگليسي درباره تحويل دو مظنون عراقي به آمريكايي ها توضيحي بخواهند يا نه؟ اما برخي از روزنامه هاي اين كشور همگام با روزنامه هاي انگليسي ديروز با درج خبر اعتراف هاتون به تسليم عراقي ها به آمريكا به شدت از اين رفتار غير انساني انگليس انتقاد كرده بودند.
دولت انگليس روز پنج شنبه اعتراف كرد شماري از مظنونان عراقي را به امريكا تحويل داده است كه اين مظنونان به صورت مخفيانه و براي بازجويي و احتمالا شكنجه هاي دردناك به زنداني در افغانستان منتقل شده اند.
جان هاتون وزير دفاع انگليس براي نخستين بار اعتراف كرد كه انگليس در سال 2004 دست كم دو مظنون به مشاركت در فعاليت هاي تروريستي را به نيروهاي امريكايي در عراق تحويل داده است.
آمريكايي ها در ربودن مظنونان و يا افراد مورد نظر خود از كشورهاي زادگاهشان و انتقال آنها به مكان هايي نامعلوم براي بازجويي، شكنجه و حتي حذف فيزيكي آنها يد طولايي دارند و باب اين فعاليت براي اولين بار در دولت رونالد ريگان باز شد.
با اين همه اين عمليات در چارچوب برنامه هاي مخفي سازمان سيا انجام مي شود و هيچ مجوز قانوني ندارد و سازمان هاي مدافع حقوق بشر بارها به اين اقدام آمريكا اعتراض كرده اند.
از سوي ديگر دخالت انگليس در اين ماجرا كه ممكن است وجهه اين كشور در عراق را تا حدي زيادي مخدوش كند، براي رسانه هاي اين كشور بسيار سوال برانگيز شده است چرا كه بر اساس قوانين انگليس، دولت ونظاميان اين كشور حتي حق دخالت در اين عمليات هاي مخفي را نيز ندارند چه رسد به اينكه خود عامل آن باشند.
كد خبر:4436
تاريخ درج خبر:جمعه 9 اسفند 1387 - 06:02:26
Print نسخه چاپي
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]