واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان جهاد كشاورزي مازندران: منابع پايه غذائي با محدوديت روزافزون مواجه است ترويج دولتي در بخش كشاورزي مقرون به صرفه نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - ساري
سرويس: شهرستانها
رييس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: با توجه به افزايش تقاضاي مواد غذايي با محدوديت روزافزون منابع پايه غذايي مواجه هستيم .
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مازندران، عنايت الله تورنگ در مراسم تجليل از مهندسان برتر كشاورزي استان كه در جهاد كشاورزي مازندران برگزار شد، افزود: در يك مقايسه كلي ميتوان دريافت كه تراكم بيولوژيك به شدت در حال افزايش است؛ زيرا اين تراكم كه در سال 1335 يك نفر به يك هكتار بود اكنون 4 نفر به 1 هكتار رسيده است.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه در سال 35 هر ايراني كه 7 هزار مترمكعب آب در اختيار داشت اكنون يك هزار و 600 متر مكعب آب در اختيار دارد.
تورنگ با اشاره به اينكه بر اساس يك برآورد، سالانه بالغ بر 73 ميليون نفر به جمعيت جهان افزوده ميشود اظهار كرد: بحث اصلاح الگوي تغذيه در تمام كشورها براي تأمين مواد غذايي مورد توجه قرار گرفته و غذاي كمحجم و باكيفيت جايگزين غذاهاي حجيم شده است.
وي تنشهاي اجتماعي و سياسي را از عوامل تأثيرگذار در كاهش توليد مواد غذايي دانست و گفت: عراق كه در چند سال گذشته بزرگترين صادركننده خرما در جهان بود به دليل وقوع جنگ در اين كشور با كاهش شديد توليد اين محصول مواجه شد.
تورنگ پديدههاي جوي مانند النينو و سونامي را از ديگر عوامل تأثيرگذار در توليد محصولات كشاورزي عنوان و خاطرنشان كرد: تنها راه امنيت غذايي ارتقاء بهرهوري و باز مهندسي توليد محصولات كشاورزي است .
به گزارش ايسنا، رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با تصريح اين مطلب كه ترويج دولتي در بخش كشاورزي مقرون به صرفه نيست گفت: استخدام در ادارات دولتي تقريباً بسته شده است و مهندسان كشاورزي بهتر است توسط شركت خدمات مشاورهاي وجود خود را به جامعه كشاورزي استان اثبات كنند.
تورنگ بيان كرد: مردم به علم اعتقاد دارند پس بايد روشي در پيش گرفت تا اعتماد آنها به قشر تحصيلكرده نيز حاصل شود.
وي افزود: مهندسان كشاورزي اگر آنچه كه دانشگاه آموختهاند در عرصه زمين و زارعت پياده كنند واقعيت وجودي خود را اثبات كردهاند.
تورنگ با اذعان به اينكه ما در ادارات درگير مسائل روزمره بوده و فرصت كارهاي نو و اساسي را نداريم افزود: شما مهندسان ميتوانيد راهكارهاي جديد خود را در پيشبرد اهداف كشاورزي استان و كشور ارائه دهيد.
وي يافتههاي تحقيقاتي كه فارغ التحصيلان كشاورزي را در بهبود توليدات و كاهش هزينه هاي كشاورزي مفيد دانست و گفت: فقط در بخش برنج حداقل ارزش افزوده به لحاظ معرفي ارقام جديد كه نصيب كشاورزان مازندران شده 100 ميليارد تومان بوده است.
انتهاي پيام
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]