واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: توسعه كشت و صادرات گياهان دارويي در آذربايجان شرقي
تبريز ـ خبرنگار اطلاعات: كشت و صادرات گياهان دارويي در آذربايجان شرقي توسعه مييابد.
رئيس سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي با اعلام اين خبر، افزود: در اين راستا كميته گياهان دارويي در استان تشكيل ميشود.
دكتر مسعود محمديان با اشاره به اين كه ايران ميتواند سهم مناسبي از بازار جهاني داروهاي گياهي را به خود اختصاص دهد، گفت: آذربايجانشرقي در توليد گياهان دارويي رتبه هشتم كشور را دارد.
وي افزود: آذربايجان شرقي از نظر تنوع اقليمي موقعيت منحصر به فردي دارد.
به گفته دكتر محمديان اين استان در زمينه صنعت گياهان دارويي در ابتداي راه است و با برنامهريزي صحيح ميتواند بخش قابل توجهي از بازار جهاني را به خود اختصاص دهد.وي يكي از نقاط قوت براي توسعه صنعت گياهان دارويي در استان را وجود امكانات مناسب پژوهشي در مركز تحقيقات تيكمه داش و حضور متخصصان در مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان دانست و گفت: استفاده از اين امكانات ميتواند باعث رشد و توسعه صنــعت گيــاهان دارويـــي شود.
وي با تأكيد بر لزوم آموزش و آشنايي پزشكان با داروهاي گياهي و خواص آنها افزود: يكي از مشكلات توسعه گياهان دارويي در كشور، نبود زمينه اقتصادي مناسب در اين بخش است.
محمديان توسعه صنعت فرآوري و بستهبندي گياهان دارويي را مورد تأكيد قرار داد و افزود: سيستم تهيه و توزيع گياهان دارويي نامناسب است و بخش عمده آن به علت ناآشنايي تجار و صادركنندگان با نحوه جمعآوري، نگهداري، بستهبندي، حمل و نقل و فروش گياهان دارويي است.
او با اشاره به اين كه گياهان دارويي ميتواند سهم قابل توجهي از صادرات غيرنفتي را به خود اختصاص دهد، گفت: در صورت ساماندهي توليد، بستهبندي و ايجاد صنايع تبديلي جانبي، آذربايجانشرقي ميتواند به قطب توليد و صادرات گياهان دارويي كشور تبديل شود و با توجه به شناسايي 320 گونه گياهان دارويي در استان ميتوان گفت كه آذربايجان شرقي يك ظرفيت و قابليت ويژه در زمينه گياهان دارويي دارد.
به گفته رئيس سازمان جهادكشاورزي آذربايجانشرقي اين استان از نظر تنوع گياهي، دومين استان بعد از كردستان است و 3000هكتار از اراضي آن به كشت گياهان دارويي اختصاص دارد. وي افزود: گل محمدي با توليد 3300 تن در شهرستانهاي اسكو، آذرشهر، تبريز و شبستر، از نظر حجم و سطح زير كشت گياهان دارويي در استان رتبه نخست را دارد و پس از آن ميتوان به ترتيب به كشت زغال اخته، سماق، زعفران، نعناع، زالزالك، آويشن، مريم گلي و رازيانه اشاره كرد.
وي با تأكيد بر لزوم خودداري از عرضه خام و فلهاي گياهان دارويي گفت: گياهان دارويي را بايد پس از فرآوري و بستهبندي عرضه كنيم.
محمديان يادآور شد: هم اكنون 7 مركز از 72شركت فعال در عرصه گياهان دارويي كشور، در آذربايجان شرقي به توليد محصولات و گياهان دارويي، صنعتي و بهداشتي مشغول هستند.
گياهان دارويي 23 درصد از 8000 گونه گياهي موجود در كشور را شامل ميشوند كه در حال حاضر از 300 گونه آنها استفاده دارويي ميشود.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]