واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: سخنگوي وزارت امورخارجه:آزادي در ايران بيشتر از كشورهاي غربي استيك پنجم درياي خزر حق مسلم ايران است
تهران- خبرگزاري كار ايران
سخنگوي وزارتامورخارجه گفت: در نامه رئيسجمهور به اوباما اشتباهات تايپي اتفاق نيافتاده است و اين نامه قبل از ارسال از چند فيلتر در وزارتامورخارجه عبور كرده و توسط كارشناسان ما تاييد شده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، حسن قشقاوي روز دوشنبه در جلسه پرسش و پاسخ كه با حضور دانشجويان دانشگاه تربيت مدرس در تالار شهيد مطهري اين دانشگاه برگزار شد، درپاسخ به سوالي درباره اينكه چرا در انتخابات آمريكا، رسانههاي كشور ما جانب اوباما را گرفتند و آيا اين رفتار رسانهها با هماهنگي دولت بوده است اظهارداشت: رسانهها در كشور ما مستقل هستند و از مسئولين جهت نميگيرند. وي افزود: آزادي در ايران خيلي بيشتر از كشورهاي غربي است و عرصه رسانهها هم در كشور ما آزاد است و دخالتي در كار رسانهها نداريم.
قشقاوي در پاسخ به سوال ديگري درخصوص تلاش ايران براي برقراري رابطه با آمريكا و چرايي نگارش نامه بيپاسخ احمدي نژاد به اوباما گفت: در ديپلماسي نگاه واقع بينانه مهم است، اكنون اوباما كار خودش را با شعار "ما ميتوانيم" و "تغيير" شروع كرده است بنابراين بايد صبر كنيم تا موضع آمريكا نسبت به ايران مشخص شود.
وي در پاسخ به سوالي درباره اشتباهات تايپي در نامه رئيسجمهور به اوباما گفت: اشتباهات تايپي در نامه رئيسجمهور اتفاق نيافتاده است و اين نامه قبل از ارسال از چند فيلتر در وزارتامورخارجه عبور كرده و توسط كارشناسان ما تاييد شده است.
سخنگوي وزارتخارجه در پاسخ به سوال ديگري در مورد اينكه آيا سياست خارجي ما توسط وزارت خارجه تعيين مي شود يا شوراي عالي امنيتملي، تاكيد كرد: قانون اساسي ساختار قدرت را مشخص كرده است، در قانون اساسي مشخص است كه مرجع عالي تصميمگيري در حوزه امنيت ملي بر عهده شوراي عالي امنيت ملي است و وزارت امورخارجه مجري ديپلماسي كشور است و در همه جا ديدگاههاي خودش را بيان ميكند و در اين مساله مبالغه ميشود كه شورايعالي امنيتملي سياستخارجي ما را تعيين ميكند، همانطور كه هدايت جنگ غزه در دست وزارت خارجه بود و در اين خصوص نبايد مبالغه شود.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا دستگاه ديپلماسي كشور در مسئله پاراچنار همانند مسئله غزه موضعگيري نكرد، گفت: مسئله غزه رويارويي جهان اسلام با صهيونيسم است اما مساله پاراچنار يك مسئله قبيلهاي بود تا يك مسئله مذهبي و دليلي نداشت كه درباره مسايل قبيلهاي در افغانستان موضع گيري كنيم.
قشقاوي در پاسخ به سوال ديگري درباره اينكه آيا با وجود بازرسيهاي بدني هموطنان ما در برخي كشورهاي عربي سياستخارجي ما موفق است خاطر نشان كرد: ما بايد "نود سياسي" را درباره سياستخارجي درست كنيم و بدون سانسور و كنترل، موضع گيريها را تجزيه و تحليل كنيم.
وي افزود: قدرتهاي جهان الان نگران نفوذ ايران در منطقه هستند و اين مساله به اين معني است كه سياستخارجي ما موفق است و ما درمنطقه تاثيرگذار هستيم.
قشقاوي ادامه داد: ما در روز پروازهاي زيادي به امارات داريم اين موارد هم موردي اتفاق مي افتد و برخي مواقع كه به كسي مشكوك مي شود او را بازرسي ميكنند و سايتها هم تحليل ميكنند كه سياست خارجي ما ضعيف است كه هموطنانمان را در خارج از كشور بازرسي ميكنند.
سخنگوي وزرات خارجه درباره سخنان اخير ناطقنوري در خصوص بحرين نيز گفت: من مصاحبهاي با العالم داشتم و اعلام كردم كه زمان ، مكان و ماهيت آن سخنراني تاريخي بوده است و بيان ناطق نوري يك بيان تاريخي بوده است و رسانههاي خارجي با اين سخنان مبالغه آميز برخورد كردند.
وي افزود:آقاي متكي در اين خصوص با وزيرخارجه بحرين تلفني صحبت كرد، آقاي لاريجاني هم با رئيس مجلس بحرين تماس گرفت ضمن آنكه ما در اجلاس امنيتي بحرين هم در سطح بالايي شركت كرديم و به نظرم باز گشايي پروندههاي ارضي به نفع منطقه نيست و دستهايي خارج ازمنطقه خاورميانه علاقه دارند كه ايران هراسي را در منطقه زنده نگه دارند.
سخنگويوزارتخارجه در پاسخ به سوالي در خصوص اتخاذ سياست خارجي موفق براي جلوگيري از اعمال تحريمها گفت: كشورهاي خارجي در نقد سياستخارجي خيلي حساب زيادي روي اظهارات مسوولين ما باز مي كنند، درحالي كه واقعيت سياست خارجي واقعيت روي زمين است و سياست خارجي، حوزه اعمال نفوذ است و مخالفت كشورهاي غربي با فعاليت هستهاي ما ضديت با حقوق بشر است و وقتي كه ما ميخواهيم قلهها را فتح كنيم بايد تحريم هم بشويم و در برخي از اجلاسها هم دعوت نشويم.
قشقاوي در پاسخ به سوالي در باره اينكه مصادق موفقيت دولت نهم را در سياست خارجي نام ببريد اظهار داشت: رويكردها و جهتگيريها را در سياست خارجي مقام رهبري تعيين ميكند و الان دنيا ميگويد كه ايران ابرقدرت منطقه است اين خود نشاني از موفق بودن سياست خارجي دولت است .
وي در پاسخ به سوالي درباره رعايت قاعده نفي سبيل در قرارداد درياي خزر با روسيه تصريح كرد: ميزان حاكميت در درياي خزر متغير است و بدون توجه به منافع ملي در مقاطعي به ما اجازه نميدادند كه به حق طبيعي خود برسيم. الان درياي خزر به پنج قسمت تقسيم شده است و يك پنجم آن حق مسلم ماست و ما ميتوانيم در آن اعمال حاكميت كنيم و به نظرم حق ايران در خزر تضييع نشده است چرا كه درياي خزر وضعيت درياهاي آزاد را ندارد و يك درياچه است و حتما بايد با توافق كشورهاي همجوار اين دريا تقسيم شود.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص مقايسه سياست خارجي دولت نهم و دولت اصلاحات گفت: سياست خارجي ما راهبردي است و راهبردهاي كلان ما تاكنون در دولتها تغيير نكرده است و در مسايل راهبردي مقام رهبري حضور دارند و ايشان هيچ گاه اجازه انحراف در راهبردهاي كلان نظام را نميدهند.
قشقاوي افزود: ما با يك حوزه وسيع در افكار عمومي جهان مواجه هستيم و بايد به گونهاي حرف بزنيم كه افكار عمومي حرف ما را منطقي بداند و ديپلماسي عمومي را بايد پيشه بگيريم.
سخنگويوزارتخارجه در پاسخ به سوالي درخصوص اينكه چرا وزارتخارجه درباره خارج كردن مجاهدين خلق از ليست تروريستي موثر عمل نكرد گفت: عراق در مجلس و دولتاش تصميم گرفت كه اين گروه را اخراج كند و اين مصوبه هم رسما به آنها ابلاغ شده است و وقتي هم كه كشورهاي غربي ميگويند منافقين تروريست نيستند به نظرم يك شوخي بزرگ است.
پايانپيام
كد خبر: 476477
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]