واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «حديث شهادت» را در وبلاگستان بخوانيد
گروه فضاي مجازي: بلاگر «پايداران» كه از سرويسدهنده بلاگفا استفاده ميكند، در آخرين پست خود به برررسي «حديث شهادت» پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، اين بلاگر كه فعاليت خود را از بهمنماه 1387 در فضاي مجازي آغاز كرده، در آخرين پست خود درباره «حديث شهادت» نوشته است: «شهيد و شهادت در لغت به معناي شهود يا حضور است و شاهد و شهيد يعني حاضر و جمع آن شهدا است.»
بلاگر در ادامه پست خود مينويسد: «در مجمعالبحرين آمده است: شهادت يعني كشته شدن در راه خدا وجه تسميه چنين قتلي به شهادت، بدين جهت است كه ملائكه رحمت بدين صحنه حضور يابند و بر اين وجه، شهيد به معناي شهود است، يا بدين سبب كه خدا و فرشتگانش به دخول شهيد به بهشت گواهي دهند و يا بدين لحاظ كه شهيد به همراه انبيا در قيامت بر ديگر امم گواهي دهند و يا چون شهيد زنده و حاضر است، به موجب آيه احياء عند ربهم يرزقون، شهدا زندهاند و نزد پروردگارشان روزي داده ميشوند، و يا براي اينكه كه وي به شهادت حق قيام كرد تا كشته شد.»
بلاگر ادامه ميدهد: «در تفسير نمونه نيز آمده است: اطلاق «شهيد» از ماده «شهود» بر آنها يا به خاطر حضور رزمندگان اسلام در ميدان نبرد با دشمنان حق است، يا به خاطر اين كه در لحظه شهادت، فرشتگان رحمت زا مشاهده ميكنند، و يا به خاطر مشاهده نعمتهاي بزرگي است كه براي آنها آماده شده و يا به جهت حضورشان در پيشگاه خداوند است، آنچنانكه در سوره آل عمران ميفرمايد: هرگز گمان مبر آنها كه در راه خدا كشته شدهاند مردگانند، بلكه آنها زندهاند و نزد پروردگارشان روزي داده ميشوند.»
وي در ادامه آورده است: «هميشه در تاريخ ملتها روزهايي پيش ميآيد كه بدون ايثار و فداكاري و دادن قربانيان، بسياري از خطرات برطرف نميشود و اهداف بزرگ و مقدس محفوظ نميماند. اين جا است كه گروهي مؤمن و ايثارگر بايد به ميدان آيند و با نثار خون خود از آيين حق پاسداري كنند. در منطق اسلام به اين گونه افراد «شهيد» گفته ميشود. در اسلام كمتر كسي به پايه و عظمت شهيد ميرسد؛ شهيداني كه آگاهانه و با اخلاص نيت به سوي ميدان نبرد حق و باطل رفته و آخرين قطرات خون پاك خود را نثار ميكنند.»
وي همچنين در اين پست خود درباره مقام شهيدان، نوشته است: «روايات عجيبي در منابع اسلامي درباره مقام شهيدان، ديده ميشود كه حكايت از عظمت فوقالعاده ارزش كار شهيدان ميكند. در روايتي از رسول گرامي(ص) ميخوانيم: در برابر هر نيكي، نيكي بهتري وجود دارد تا به شهادت در راه خدا رسد كه برتر از آن چيزي متصور نيست. در روايت ديگري از امام زينالعابدين(ع) ميخوانيم: هيچ قطرهاي محبوبتر در پيشگاه خدا، از دو قطره نيست: اول قطره خوني كه در راه او ريخته ميشود و سپس قطره اشكي كه در تاريكي شب از خوف خدا جاري ميشود و فقط به اين قطره اشك، خدا اراده شده باشد.»
وي در انتهاي پست خود چنين آورده است: «اگر تاريخ اسلام را ورق زنيم، ميبينيم قسمت مهمي از افتخارات را شهيدان آفريده و بخش عظيمي از خدمت را آنان كردهاند. نه تنها ديروز، امروز نيز فرهنگ سرنوشت ساز «شهادت» است كه لرزه بر اندام دشمنان ميفكند، و آنها را از نفوذ در دژهاي اسلام مأيوس ميكند. بدون شك «شهادت» يك هدف نيست؛ هدف پيروزي بر دشمن و پاسداري از آيين حق است، اما پاسداران بايد آن قدر آماده باشند كه اگر در اين مسير، ايثار خون لازم شود، از آن دريغ ندارند و اين معناي امت شهيدپرور است، نه اين كه شهادت را به عنوان يك هدف طلب كنند.»
جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]