تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826265467




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اسكار سياسي ترين مراسم خود را پشت سر گذاشتتبليغ رويايي آمريكايي


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: اسكار سياسي ترين مراسم خود را پشت سر گذاشتتبليغ رويايي آمريكايي


گروه فرهنگي- هشتادو يكمين مراسم اسكار نيز امسال در سالن كداك‌تيه‌تر‌هاليوود و با اجراي هيو جكمن بازيگر شد. ‌
البته بسياري از منتقدين كسب اين همه جايزه توسط يك فيلم هندي را بيشتر يك حركت سياسي از طرف غرب مي‌دانند. اكثرا بر اين نكته واقف هستند كه اين فيلم هندي انگليسي ارزش اين همه توجه رو نداشت و اسكار دادن به اين فيلم فقط وسيله اي بود از طرف آمريكايي‌ها براي هموار كردن راه‌هاي همكاري با هندي‌ها وبه طور كل تبليغ رويايي پوچ آمريكايي بودن. فيلم " ميليونر زاغه نشين "، با كسب هشت جايزه، بيش از حد انتظار، مورد توجه برگزاركنندگان قرار گرفت.‌
اين فيلم كه در در حاشيهِ شهر بمبئي، در بزرگ ترين حلبي آباد قارهِ آسيا موسوم به داراوي، فيلم برداري شده، ماجراي يكي از ساكنان اين ناحيهِ بسيار فقيرنشين را حكايت مي كند كه در يك مسابقهِ تلويزيوني برنده و ميليونر مي شود. گروهي از كودكان داراوي نقش‌هايي را در فيلم به عهده دارند.نخست وزير هند، موفقيت بزرگ فيلم را به همهِ دست اندركاران آن تبريك گفت اما در مقابل، برخي از منتقدان و روزنامه نگاران هندي، اين فيلم را بهره برداري ناسالم و غيراخلا‌قي از بدبختي مردم هند دانستند.
اينكه مراسم اسكار، مراسمي كاملا‌ً سياسي است و روي سياست‌گذاري‌هاي عده‌اي مي‌چرخد و دائماً مي‌خواهد كه مواردي خاص را بيشتر مطرح كند، همواره نقل زبان تمام محافل و مجامع سينمايي كاملا‌ً حرفه‌اي و آماتور بوده، اما حالا‌ ديگر با خيال راحت مي‌توان گفت كه مراسم اعطاي جايزه اسكار، سياسي ترين اتفاق سينمايي جهان است. اين نتيجه گيري را همان موقعي كه فهرست نامزدهاي بهترين فيلم خارجي اعلا‌م شد، مي‌شد حدس زد ‌صرف نظر از "آواز گنجشك‌ها" مجيد مجيدي كه يكي از رقبا بود، بزرگترين شگفتي با حذف فيلم تحسين‌شده "گومورا" به كارگرداني ماتيو گارونه و نماينده ايتاليا در اسكار رقم خورد كه خيلي‌ها آن را يكي از بخت‌هاي اصلي اين بخش مي‌دانستند.
از ديگر فيلم‌هاي مطرح از قلم‌افتاده مي‌توان به "توني مانرو" پابلو لا‌رين از شيلي، "خلبان ابو رائد" امين مطالقه از اردن، "اهورتن" بنت همر از نروژ و "تولپان" سرگئي دوورتسوي از قزاقستان اشاره كرد. ناظران آگاه امور هنري معتقدند كه شرايط سياسي كنوني و تهاجم رژيم صهيونيستي به غزه در انتخاب‌هاليوود بي تاثير نبوده است.البته جالب است كه برگزاري مراسم اسكار درآغاز دوران رياست جمهوري باراك اوباما در همسويي با شعار او يعني در دوران جديد، بيشترين ميزان جوايز دوره هشتاد ويكم مراسم اسكار را به فيلم‌هايي كه با اميدواري، پايان خوش يا دست كم تهييج مخاطب به تغييرطلبي همراه بودند، اهدا كرد.
جوايز اهدايي و انتخاب‌هاي اسكار به طور مشخص تعيين كننده سياست‌هاي فرهنگي دوران جديد رياست جمهوري آمريكا قلمداد مي‌شود. به خصوص از اين حيث كه در اين دوره، ديدگاه‌هاي اوباما با داعيه دگرگوني‌هاي فرهنگي نيز همراه شده است.نام اوباما در مراسم اسكار امسال دو بار به طور مشخص بر زبان حضار روي صحنه جاري شد.وقتي يكي از مخالفان پرسر و صداي دولت دوران بوش در‌هاليوود يعني شان پن براي دريافت جايزه بهترين بازيگر مرد نقش اصلي پشت تريبون رفت و به صراحت گفت؛ ولي شايد پن براي آشكارسازي تعامل دوستانه ميان تصميمات اين دوره آكادمي با خط مشي دوران پيش رو، نيازي به اين صراحت افراطي نداشت. شايد همين كه او براي نخستين بار نقش يك مرد همجنس گرا را در جايگاه نقش‌هاي اسكاري تاريخ سينماي امريكا مي‌نشاند، مي‌توانست براي تبيين آمادگي‌هاليوود در راه شعار تغييرات اوباما كافي باشد.
آكادمي كه هرگز به بازيگران نقش‌هايي با نوعي ناهنجاري اخلا‌قي در نظر عرف و عموم، مثل نقش مريل استريپ در يا بازيگران مرد فيلم روي خوش يا نيمه خوش هم نشان نمي‌داد، چه رسد به جايزه. ولي اعلا‌م همسويي آكادمي با دوران تازه، در جوايز متعددي عيان شد كه به فيلم تعلق گرفت.
اين فيلم را طرفداران هميشگي فيلم‌هاي احساساتي و همواره منتهي به پايان خوش سينماي هند، چندان دوست ندارند و معتقدند بيهوده كوشيده نوعي پرداخت روشنفكرانه را بر عوامل و عناصر يك قصه هندي پرسوز و پررنج حاكم كند. اما نه تنها در قياس با هر فيلم ديگري كه موفق به كسب هشت جايزه اسكار شده، بلكه حتي در مقابل هر فيلمي كه در هر سالي اسكار بهترين فيلم را گرفته، به تمامي يك فيلم هندي به شمار مي‌رود. به ويژه وقتي حال و هوا و خوش بيني‌ها و تحقق روياي امريكايي در فضاي فقرزده بمبئي اين فيلم را كنار برندگان اسكار بهترين فيلم چهار سال اخير يعني ، ، و قرار مي‌دهيم و تلخي‌هاي عميق يكايك آنها را به ياد مي‌آوريم، كاملا‌ً مشخص مي‌شود كه آكادمي با ترجيح بر مثلا‌ً ديويد فينچر تا چه حد قصد بازگشت به دوران خوش بيني را در سر مي‌پرورانده.
در پايان مراسم هم برگزاري يك با حضور همه عوامل كوچك و بزرگ درشت اين فيلم روي سن اسكار، بيش از يك پايان خوب وخوش مراسم، نشانگر سياست‌هاي نيكوكارانه و به اصطلا‌ح بشر دوستانه مد نظر دولت جديد آمريكا بود. بچه‌ها ي زاغه نشيني كه حتي خواب حضور در چنين مراسم و سالني را نمي‌ديدند،حالا‌ به لطف‌هاليوود و سياستهاي جديد دولت آمريكا روياي يك شبه ره صدساله پيمودن، را به چشم خود ديدند.چيزي كه به همان اندازه ناممكن بود كه اتفاقاتي كه براي قهرمان فيلم مي‌افتاد به نظر مي‌رسيد.

جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن