واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارشي از فعاليتهاي يك بانوي نخبه كرمانشاهي؛ راز نخبگي در تلاش، كوشش و بهره گيري از فرصتهاست
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: شهرستانها
نخبه به استناد ماده 4 اساسنامه بنياد نخبگان كشور به فرد برجسته و كارآمدي اطلاق ميشود كه اثرگذاري وي در توليد و گسترش علم و هنر و فناوري و فرهنگ سازي و مديريت كشور محسوس باشد و هوش، خلاقيت، كارآفريني و نبوغ فكري وي در راستاي توليد و گسترش دانش و نوآوري موجب سرعت بخشيدن به رشد و توسعه علمي و اعتلاي جامعه انساني كشور شود. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، خانم نيلوفر پيري، بانوي نخبه كرمانشاهي است كه 30 سال سن دارد و داراي مدرك تحصيلي كارشناسي كشاورزي و كارشناسي ارشد روانشناسي است.
پيري كه به گفته خود در طول شبانه روز تنها 4 ساعت ميخوابد، 20 ساعت باقيمانده را به كارهايي هم چون گلخانه داري با توليدات متنوع توت فرنگي، گوجه فرنگي، فلفل رنگي، ريحان ، كلم بروكلي و ...، پرورش بوقلمون، گاوشيري، زنبور عسل، توليد كودهاي مختلف كمپوست، زراعت در مزارع آفتابگردان و ذرت و انجام مشاوره به گلخانههاي استان مشغول است.
وي ميگويد در توليد محصولات گلخانهيي خود تلاش ميكنم در فصول مختلف سال به پرورش محصولات خارج از فصل بپردازم تا مردم بتوانند در فصول مختلف سال از ميوهها و محصولات متنوعتري بهرهمند شوند.
پيري كه 4 سال متوالي به عنوان توليد كننده برتر كشوري انتخاب شده، معتقد است كه اگر محصولي با كيفيت مناسب توليد شود، مشكلي براي عرضه آن با قيمت مناسب درهيچ كجاي جهان وجود ندارد، گر چه او طي ساليان گذشته همواره كليه محصولات توليدي خود را در سطح استان كرمانشاه به فروش رسانده است.
او گلخانه را به يك اتاق جراحي تشبيه ميكند و مي گويد كه حساسيت كار در يك گلخانه به مانند حساسيت كار در يك اتاق عمل است و هرگونه غفلت باعث خونريزي و تنگي نفس ميشود.
پيري كه در كشت محصولات گلخانهيي خود از هيچ گونه سموم شيميايي استفاده نميكند، ميگويد براي جلوگيري از بيماريهاي قارچي و آفتها در محصولات گلخانهيي خود، تنها از ابتكارات شخصي و به كارگيري شرايط محيطي و طبيعي استفاده ميكنم.
او شاخ و برگهاي پوسيده بوتههاي خيار و گوجه فرنگي، توت فرنگي و ديگر محصولات گلخانهيي خود را كه هر روز و هر هفته چيده ميشوند با كودهاي حيواني پوسيده و مقداري آب مخلوط ميكند و درمحوطهاي به مدت 40 روز نگهداري ميكند كه در نهايت از آنها كود طبيعي كمپوست به دست ميآورد.
اين كارآفرين برتر استان كرمانشاه به شيوههاي ابتكاري خود در توليد بهتر محصولات گلخانهاي اشاره ميكند و معتقد است كه استفاده از موسيقيهاي متنوع در پرورش بوتههاي محصولات گلخانهيي بسيار مثمر ثمر است.
به عقيده او بوتههاي زميني به موسيقيهاي شاد و بوتههاي درختي به موسيقيهاي ملايم بيشتر علاقه نشان ميدهند و نسبت به آنها واكنشهاي مثبتي از خود بروز ميدهند.
پيري درحال حاضر در گلخانه خود كه 5 هزار مترمربع است، از 6 نفر از فارغ التحصيلان نظام مهندسي كشاورزي استان به عنوان كارورز استفاده ميكند.
او كه در حال حاضر مشاور گلخانههاي سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه نيز ميباشد، معتقد است براي ساخت هر متر مربع گلخانه با كليه تجهيزات، 65 هزار تومان هزينه ميشود و درحال حاضر مجموعههاي گلخانهيي متعددي در نقاط مختلف استان هم چون مجموعه 47 هكتاري شهرستان سرپل ذهاب و مجموعه 50 هكتاري شهرستان اسلام آباد غرب در حال ساخت هستند.
وي در پايان گفتوگوي خود با خبرنگار ايسنا از مساعدتها و همكاريهاي استاندار، معاون برنامه ريزي استانداري و رييس سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه در به ثمر رسيدن موفقيتهاي خود تشكر كرد.
انتهاي پيام
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]