واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تحريمهاي جديد عليه ايران،هدف انتخاباتي دارد
اين تحريم ها هدفي انتخاباتي دارد و به نظر من اوباما وقتي از كارزار انتخاباتي بگذرد سعي مي كند در دوره دوم رياست جمهوري به گونه اي با ايران وارد تعامل شود. البته اين بر خلاف آنچه است كه اكنون ديده مي شود مبني بر اينكه فضاي جنگ و تهديد عليه ايران در آمريكا در حال فزوني است كه من فكر مي كنم همه اين موضوعات جنبه تبليغاتي براي انتخابات دارد.»
يك استاد دانشگاه معتقد است: «تحريم هاي جديد از سوي آمريكا عليه ايران هدفي انتخاباتي دارد و اوباما وقتي از كارزار انتخاباتي بگذرد سعي مي كند در دوره دوم رياست جمهوري به گونه اي با ايران وارد تعامل شود.»
«باراك اوباما» رئيسجمهوري آمريكا در جديدترين موضعگيري خود عليه تهران، تحريمهاي جديدي را امضا كرده است كه بانك مركزي و بخش مالي ايران را هدف قرار ميدهد. اين تحريمها بخشي از طرح دفاعي ۶۶۲ ميليارد دلاري كنگره آمريكا است كه شركتهاي خارجي را وادار ميكند ميان همكاري با بخش نفتي، مالي و بانك مركزي ايران يا بخش مالي آمريكا، يكي را انتخاب كنند. بر مبناي اين تحريمها، بانكهاي مركزي خارجي هم كه با بانك مركزي ايران درباره معاملات نفتي در تعامل باشند، با محدوديتهايي روبهرو خواهند شد.
دكتر كيهان برزگر در گفتگو با فرارو درباره علت وضع اين تحريم ها از سوي دولت آمريكا گفت: «آمريكا در آستانه انتخابات رياست جمهوري است. اوباما از زماني كه وارد كاخ سفيد شد، اولين وعده او اين بود كه تغييراتي در سياست خارجي انجام داده و گفته بود كه حل مسئله هسته اي ايران از اولويت هاي سياست خارجي وي خواهد بود. اكنون دوره اول رياست جمهوري اوباما در حال اتمام است و وقتي وارد مبارزات انتخاباتي شود مسلما گروههاي رقيب از اوباما خواهند پرسيد كه مسئله ايران و برنامه هسته اي اين كشور را به كجا رسانده است و انتقاد خواهند كرد كه ايران نه تنها در مقابل فشارها مقاومت كرده بلكه چند مرحله برنامه هسته اي خود را جلوتر برده و سانتريفيوژهاي جديد را به سايت فردو برده و اخيرا هم اعلام كرده كه ميله هاي سوخت را توليد نموده است و اين بدان معناست كه ايران پيشرفت هايي را داشته و اوباما نتوانسته برنامه هسته اي ايران را مهار نمايد.»
وي ادامه داد: «در چنين شرايطي اوباما طبيعتا بايد پاسخ قانع كننده اي داشته باشد تا بتواند در مبارزات انتخاباتي رياست جمهوري موفق باشد و آن اين است كه تحريم هاي سختي كه وضع كرده در حال جواب دادن است و اينكه توانسته به نوعي اجماع بين المللي عليه ايران بوجود بياورد. اكنون تيم اوباما به شدت در پي آن است كه هم در حوزه رسانه اي و هم در حوزه سياست گذاري به گونه اي نشان دهد كه اين تحريم ها در حال به سرانجام رسيدن است. اين خود مي تواند جواب قانع كننده اي براي انتخابات رياست جمهوري باشد. به خصوص كه نشان مي دهد بدون جنگ توانسته مسئله هسته اي ايران را حل كند.»
رئيس پژوهشكده مطالعات استراتژيك خاورميانه افزود: «بنابراين اين تحريم ها هدفي انتخاباتي دارد و به نظر من اوباما وقتي از كارزار انتخاباتي بگذرد سعي مي كند در دوره دوم رياست جمهوري به گونه اي با ايران وارد تعامل شود. البته اين بر خلاف آنچه است كه اكنون ديده مي شود مبني بر اينكه فضاي جنگ و تهديد عليه ايران در آمريكا در حال فزوني است كه من فكر مي كنم همه اين موضوعات جنبه تبليغاتي براي انتخابات دارد.»
مدير گروه علوم سياسي و روابط بين المل دانشكده حقوق و علوم سياسي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد تصريح نمود: «جمهوري خواهان هم طبيعتا مي خواهند به گونه اي سياست هاي اوباما را به چالش بكشند و معتقدند اوباما در برنامه هسته اي ايران آن شدت لازم را به خرج نداده و اگر آنها روي كار بيايند با ايران وارد جنگ خواهند شد تا برنامه هسته اي ايران را تحت كنترل در آورند و اساسا هم زبان تهديد را انتخاب كرده اند.»
وي افزود: «اما همه ما مي دانيم اين موضوع بيشتر حالت شعار بوده و در طول 32 سال گذشته اين تهديد همواره وجود داشته و بيشتر جنبه تبليغاتي براي انتخابات داشته است. به نظر من چگونگي برخورد با ايران مي تواند نقطه آسيب پذير اوباما در سياست خارجي باشد و اتفاقا جمهوري خواهان هم در حال تاكيد بر روي همين مسئله هستند. به همين دليل است كه اوباما نياز دارد جوابي قانع كننده داشته باشد از جمله اينكه تحريم هاي سخت در حال جواب دادن است و به مرور زمان اين تحريم ها مي تواند ايران را وادار كند كه سياست هاي هسته اي خود را تغيير دهد.»
برزگر ادامه داد: «البته من معتقدم كه اوباما اين موضوع را مي داند كه تحريم ها در اين مرحله، سياست هاي هسته ي ايران را عوض نخواهد كرد؛ گرچه تاثيرات اقتصادي خواهد گذاشت. اما به هر صورت مسئله هسته اي ايران و روشي كه بايد به ايران نزديك شد در حال تبديل به يك موضوع مهم در انتخابات رياست جمهوري آمريكا است.»
اين استاد دانشگاه افزود: «بنابراين موضوع ايران مي تواند در حوزه سياست خارجي آمريكا بر روي راي دهندگان آمريكايي تاثير بگذارد و هر دو طرف هم در حال استفاده تبليغاتي از اين موضوع هستند. به همين دليل است كه فضاي تهديد و جنگ وقتي در آمريكا زياد مي شود اين امر منجر به اين مي شود كه گروههاي ديگري كه در پرونده هسته اي ايران دخيل هستند مانند چين، روسيه و اتحاديه اروپا به گونه اي احساس تهديد كنند و خواستار آن شوند كه مسئله به صورت مسالمت آميز و با مذاكره حل و فصل شود.»
كيهان برزگر درباره رويكرد جمهوري خواهان به موضوع هسته اي ايران در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: «جمهوري خواهان در پي به چالش كشيدن سياست خارجي اوباما هستند و اگر آنها نيز پيروز انتخابات شوند احتمال بروز جنگ ضعيف خواهد بود؛ زيرا افكار عمومي آمريكا پذيراي جنگي ديگر در منطقه نيست و آمريكا نيروهاي خود را از عراق خارج كرده و از افغانستان هم در پي آن است كه خارج شود.»
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مواضع و شعارهاي جنگ طلبانه جمهوري خواهان با توجه به افكار عمومي آمريكا كه خواهان جنگ ديگري نيستند، در انتخابات رياست جمهوري به ضرر آنها نخواهد بود؟ گفت: «لزوما به ضرر آنها نخواهد بود چون به اعتقاد من رسانه هاي آمريكايي كه البته سياست هاي دولت آمريكا و لابي اسرائيلي هم پشت آن است به گونه اي برنامه هسته اي ايران را به امنيت بين المللي اتصال داده و آن را تهديدي براي جامعه بين المللي جلوه مي دهند؛ جمهوري خواهان از اين مسئله به عنوان يك فرصت براي بسيج عمومي و كسب آرا استفاده خواهند كرد. به هر حال برخورد از موضع قدرت در سياست خارجي آن هم در منطقه خاورميانه هميشه نقطه امتياز جمهوري خوهان آمريكا است كه آراي افكار عمومي را جلب كنند.»
برزگر افزود: «البته اين موضوع يك ريسك سياسي هم براي جمهوري خواهان به صورت همزمان است كه وارد شدن به اين مسئله مي تواند به گونه اي تضادي را در راي دهندگان آمريكايي ايجاد كند كه وقتي در شرايط جنگ نيستند وارد يك قمار سياسي شوند و اين مي تواند در واقع نتيجه عكس براي آنها داشته باشد. اما ظاهر امر نشان مي دهد كه جمهوري خواهان اين ريسك را پذيرفته اند و موضوعي است كه مي توانند روي آن مانور دهند و سياست خارجي اوباما را به چالش بكشند.»
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]