محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828757821
گزارشي از برگزاري نخستين همايش عرفاني، اخلاقي امام سجاد(ع) در بندرعباس
واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: گزارشي از برگزاري نخستين همايش عرفاني، اخلاقي امام سجاد(ع) در بندرعباس
مشاور وزير فرهنگ وارشاد اسلامي: امام سجاد(ع) بهترين شيوه و روش اصلاح جامعه را در پيش گرفت
مشاور وزير ارشاد و دبيرستادعالي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كشور گفت: اگر شيوه هاي حكومتي دوران امام سجاد(ع) را بررسي كنيم در مييابيم كه آن حضرت بهترين شيوه و روش اصلاح جامعه و امت پيامبر را در پيش گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمين حميدرضا ارباب سليماني، دبيرستادعالي كانونهاي فرهنگي هنري مساجد، در اولين همايش انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد در بندرعباس با اشاره به نقش امام سجاد(ع) در زنده نگهداشتن آرمانهاي اسلام، گفت: در آن زمان تعرضها و تعديهايي به قرآن نيز صورت گرفت كه امام سجاد(ع) در اين زمينه نيز توانست با اعمال، رفتارها و الگوهايي قرآن را به دست آيندگان برساند.
وي افزود: اين امام بزرگوار با توجه به شرايط دوره زندگي و حيات خود مناسبترين و بهترين شيوه اصلاحي جامعه آن روز را در پيش گرفت.
وي گفت: خداوند در سوره شعرا زماني كه سخن از اهداف انبيا و پيامبران به ميان ميآورد، دعوت به توحيد و مبارزه با طاغوت را از اصليترين اهداف فرستادههاي خود ذكر ميكند.
وي ادامه داد: تمام انبيا نيز اعلام كردند كه ما در برابر رسالتمان از مردم مزدي دريافت نميكنيم.
وي افزود: از بين 124 هزار پيامبر تنها يك پيامبر است كه قرآن از پيروان او مزد ميخواهد و آن مزد مودت اهل بيت(ع) است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در احاديث و آيات گفته شده است كه به جا آوردن اين مزد براي شخص پيامبر نيست براي خود جامعه مسلمان است. وي ادامه داد: اگر به دوران زندگي امام سجاد(ع) نگاهي گسترده و فشرده داشته باشيم؛ دوران زندگي وي دوراني بود كه در آن حكام محدوديتهاي بسياري را ايجاد كرده بودند، در زمان حكومت يزيد حوادث مهمي همانند واقعه كربلا؛ لشكركشي به مدينه و تعرض به خانه خدا رخ داد.
وي افزود: همچنين بعد از يزيد كساني به عنوان حاكم وقت مسلمانان جهان آمدهاند كه رفتارهايي را در تقابل با اهلبيت در پيش گرفتند.
سليماني يادآور شد: عبدالله بن زبير؛ مروان بنحكم و عبداللهبن مروان از جمله اين حكام بودند كه در زمان حكومت خود به خونريزي روي آوردند.
وي ادامه داد: اگر اين شيوههاي حكومتي را بررسي كنيم در مييابيم كه امام سجاد(ع) بهترين شيوه و روش اصلاح جامعه و امت پيامبر را در پيش گرفته است.
وي يادآور شد: ما نيز كه شعار حمايت و تبعيت از امام سجاد را سر ميدهيم بايد سيره اين امام بزرگ را الگويي براي خود قرار دهيم.
رئيس مجمع جهاني اهل بيت(ع): معرفي امام سجاد(ع) به جهانيان وظيفه همه ايرانيان است
رئيس مجمع جهاني اهل بيت(ع) گفت: معرفي شخصيت و آثار امام سجاد(ع) به جهانيان وظيفه همه ايرانيان و دوستداران به اهل بيت(ع) است.
حجتالاسلام والمسلمين اختري، رئيس مجمع جهاني اهل بيت(ع) در همايش ملي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) در بندرعباس در ابتدا به علم و دانش اعطا شده از سوي خداوند به امام سجاد(ع) اشاره كرد و گفت: هيچ منبعي از فراگيري علوم مختلف توسط امام سجاد(ع) از عالمان زمان خود ذكر نشده است زيرا علم امامان از سوي خدا به آنها اعطا ميشود و مطالب ارائه شده در آثار امام سجاد(ع) مويد اين امر است.
وي خاطر نشان كرد: همه امامان در سن كودكي توانايي اين را داشتهاند كه به همه سئوالات علما و دانشمندان زمان خود جواب دهند و خداوند در قرآن ميفرمايد اين موهبت را ما در وجودشان قرار دادهايم.
وي افزود: مقدمات برگزاري همايش امام سجاد(ع) در سطح بينالمللي با حضور برجستهترين اساتيد و علماي جهان اسلام در حال انجام است و تاكنون فراخوان همايش در 300 موضوع مختلف ارسال شده و سعي داريم در اين همايش به تمام ابعاد شخصيتي و آثار امام سجاد(ع) بپردازيم.
وي به نقش سياسي امام سجاد(ع) اشاره كرد و گفت: نقش سياسي امام سجاد(ع) بعد از واقعه عاشورا آنچنان برجسته است كه باعث روسياهي خاندان بني اميه در طول تاريخ است.
حجت الاسلام اختري به قرار گرفتن اسلام در شرايط خاص در جهان امروز اشاره كرد و افزود: پيروزي اسلام از قرن 15 هجري آغاز شد و تاكنون در تمام منازعات و مسائل مختلف همواره پيروز بوده است و بيداري اسلامي و ايجاد گروههاي جهادي در لبنان و فلسطين نشات گرفته از انقلاب ايران اسلامي و ريشه در مكتب عاشورا و امام سجاد(ع) دارد.
رئيس مجمع جهاني اهل بيت(ع) در پايان به آثار امام سجاد(ع) اشاره كرد و گفت: پس از قرآن كريم و نهج البلاغه؛ رساله حقوقي و صحيفه سجاديه امام سجاد(ع) از بزرگترين آثار جهان محسوب ميشود و بايد با برنامهريزي مدون و تهيه مقدمات شرايط نشر و گسترش آثار امام سجاد(ع) را به زبانهاي گوناگون در جهان فراهم كرد.
وي تصريح كرد: رساله حقوقي امام سجاد(ع) بسيار برجستهتر از قوانين حقوق بشر است و با كمي دقت متوجه ميشويم حقوق بشر دستاويزي است براي چپاول ملت اما رساله حقوقي امام سجاد(ع) به بهترين شكل جايگاه همه افراد و بخشهاي مختلف جامعه را تبيين و مشخص ميكند.
وي افزود: همايش انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) كاري اساسي و بنيادي است و بايد زمينه لازم جهت استمرار آن و جلب مشاركت تمامي انديشمندان جهان اسلام و گسترش ابعاد همايش مورد توجه قرار گيرد.
نماينده وليفقيه و امام جمعه بندرعباس: سيره امام سجاد(ع) راهبردي مهم در شك لگيري عرفان اسلامي است
نماينده ول يفقيه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با ابراز تأسف از ناآگاهي جهان اسلام از ژرفاي صحيفه سجاديه، اين كتاب ارزشمند و سيره امام سجاد(ع) را راهبردي مهم در شكلگيري عرفان اسلامي معرفي كرد.
آيتالله غلامعلي نعيمآبادي، نماينده وليفقيه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس درباره راهبردهاي عرفاني امام سجاد(ع) در خطبههاي مكتوب ايشان گفت: بايد توجه داشت صحيفه سجاديه امام چهارم(ع) يكي از زيباترين و عميقترين متون جهان است، اما متأسفانه به دليل عدم آگاهي، جهان اسلام از اين واقعيت تصوير روشني ندارد و شايد هم در برخي موارد تصوير آنها نادرست باشد.
آيتالله نعيمآبادي افزود: اميد است با برگزاري همايش ملي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع)، چهره تابناك اين امام همام نه تنها در داخل كشور بلكه فراتر از مرزها و در كشورهاي منطقه، مطابق با آراي ايشان به مردم شناسانده شود.
امام جمعه بندرعباس درباره جايگاه صحيفه سجاديه امام چهارم شيعيان(ع) در عرفان اسلامي تصريح كرد: صحيفه سجاديه كه دربردارنده ادعيه امام سجاد(ع) است، حداقل در ميان عرفاي شيعي و صاحبدلان اين مذهب بر حق، از جايگاهي والا برخوردار است، البته تمامي عرفاي اسلامي از اين معارف ناب عرفاني بهره بردهاند اما بايد توجه داشت صحيفه سجاديه از كانو نهاي اصلي و مؤثر در شك لگيري عرفان شيعي بوده و اين تنها به كتاب صحيفه باز نميگردد؛ بلكه زندگاني آن حضرت خود دستورالعملي عرفاني محسوب ميشود.
آيتالله نعيمآبادي با بيان اين مطلب كه در مكتب اسلام، دنيا نردبان و پل رسيدن به آخرت است، عنوان كرد: همانطور كه بدون نردبان و پل نميتوان به مقصد رسيد، بدون دنيا هم نميتوان به آخرت رسيد، تضاد ميان دنيا و آخرت از نتايج عرفا نهاي كاذب است. البته پديدههايي مانند فاصله گرفتن از كار و عرفان را تبديل به دكان كردن، ناشي از عرفانهاي كاذب است كه متأسفانه در دوران زندگاني ما اوج بيشتري دارد و انسا نها را به مسير تمايلات شهواني تحت لواي آزادي سوق ميدهد.
آيتالله نعيمآبادي با اشاره به تأكيد امام راحل(ره) مبني بر بودن در متن جامعه، ابراز كرد: عرفان اسلامي يعني چنين رويكردي نسبت به جامعه، چراكه دوري و فرار از جامعه، هنر نيست. عرفان اسلامي ميگويد در جامعه باش و سالم زندگي كن. در حقيقت انزوا و به تعبيري رهبانيت در عرفان اسلامي جاي ندارد. آنگونه كه شهيد بهشتي ميگفت: "حزب، معبد من است"؛ با اين ديد ديگر انحرافات موجود در عرفانهاي كاذب به خوبي شناخته ميشود.
وي درباره رويكرد عرفاي اهل سنت نسبت به عرفان امام سجاد(ع) خاطرنشان كرد: بزرگان اهل سنت، امام سجاد(ع) را شخصيتي وارسته بدون توجه به ابعاد علمي و فقهي شخصيت ايشان ميشناسند. ارتباط عميق ايشان با عالم معنا در عين تعامل با دنيا در آثار عرفاي اهل سنت نيز به چشم ميخورد، چراكه دنياگريزي در ديدگاه امام چهارم(ع) و عرفان اسلامي جايي ندارد.
نويسنده و شاعر اهل سنت لبنان: حمايت جمهوري اسلامي از مقاومت برگرفته از حركت امام سجاد(ع) است
نويسنده و شاعر اهل سنت لبنان اذعان كرد: سياست حمايت جمهوري اسلامي ايران از مقاومت فلسطين و لبنان برگرفته از حركت امام سجاد(ع) است.
شيخ عبدالقادر، نويسنده و شاعر اهل سنت لبنان گفت: امام سجاد(ع) بدون در نظر گرفتن گرايشات فكري افراد، در راه پاسداري از اسلام و حفظ وحدت و اتحاد جامعه اسلامي به رسالت خويش مي پرداختند و ما امروز اين انديشه را در سياستهاي نظام جمهوري اسلامي شاهد هستيم.
وي افزود: انتظار ما از جهان اسلام اين است كه به صورت ويژه نسبت به اتحاد و همدلي امت واحده تلاش كنند و از تعصبات بيجا كه از ناحيه دشمنان اسلام تزريق ميشود پرهيز كنند.
شيخ عبدالقادر ادامه داد: ملتهاي مسلمان سراسر جهان با حفظ هوشياري سعي كنند در دامهايي كه دشمنان براي آنها پهن كردهاند، گرفتار نشوند. وي با اشاره به ابعاد شخصيتي سيدالساجدين(ع)، تصريح كرد: اگر همه انديشمندان و متفكران جهان جمع شوند و بخواهند در رابطه با شخصيت آن امام بحث كنند هرگز نميتوانند حقيقت مطلب را بيان كنند.
اين نويسنده و شاعر سني مذهب لبناني اظهار داشت: شخصيت نوراني امام زين العابدين(ع)، امتداد شخصيت مبارك رسول گرامي اسلام حضرت محمد مصطفي(ص) است. وي در ادامه به قيام عاشورايي امام حسين(ع) اشاره كرد و افزود: نهضت حسين بن علي(ع) با هدف حفظ دين اسلام و در جهت وحدت صورت پذيرفت و همين هدف والا باعث نفوذ آن حضرت در دل و جان انسانها شد.
نويسنده و شاعر اهل سنت لبنان اظهار داشت: خداوند به امت اسلامي اعم از شيعه و سني توفيق درك هرچه بهتر از سيره خاندان پيامبر اسلام(ص) را عطا فرمايد تا در سايه وحدت و همگرايي در جهت ترويج انديشه اسلامي حركت كنيم.
حجتالاسلام زائري: بيداري اسلامي بيانگر عطش بشر به فرهنگ و معارف اهل بيت است
استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه عليبن الحسين(ع) مظهر صلح، رحمت، دوستي، لطف، محبت و مهرباني است، گفت: بيداري اسلامي بيانگر عطش بشر امروز به فرهنگ و معارف اهل بيت عصمت و طهارت(ع) است.
حجتالاسلام دكتر محمدرضا زائري از اساتيد حوزه و دانشگاه در اولين همايش ملي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) در بندرعباس، اظهار داشت: جامعه به دليل عدم شناخت و آگاهي نسبت به امام چهارم، آن حضرت را امامي بيمار مي پندارد در حالي كه امام سجاد(ع) طبيب بشريت است.
وي افزود: رسالت سيد ساجدين(ع)، طبابت و درمان انسان ها و هدايت آنها به سوي فلاح و رستگاري است. وي با بيان اينكه كوتاهي و قصور ما باعث شده جامعه بشري، شناخت درستي از ائمه اطهار(ع) نداشته باشند، اظهار داشت: بيداري اسلامي بيانگر تشنگي بشر امروز به فرهنگ و معارف اهل بيت عصمت و طهارت(ع) است.
زائري با اشاره به واقعه "حره" تصريح كرد: واقعه "حره" چيزي از كربلا كم ندارد و يزيد در اين واقعه شكم زنهاي باردار را پاره كرد و از آتش زدن كعبه نيز ابايي نداشت.
اين استاد حوزه و دانشگاه اذعان كرد: خدمت به مردم؛ اصلاح دوستي و مهرباني، بنيانگذاري نظام تامين اجتماعي و تحكيم روابط اجتماعي عميق از كسي كه بدترين زخمها از همين مردم خورده است از معجزات امام سجاد(ع) است.
زائري با اشاره به عرفانهاي كاذب كه انزوا و دوري از اجتماع را توصيه ميكنند، گفت: عرفان واقعي، عرفان اهل بيت(ع) بويژه امام سجاد(ع) است كه برگرفته از قرآن است.
وي افزود: عرفان واقعي توجه به ديگران و خدمت به خلق در جهت رضاي خداوند متعال را مورد تاكيد قرار ميدهد و اين گونه عرفان تنها در مكتب اهل بيت(ع) يافت ميشود.
برگزيدگان همايش انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) اعلام شدند
حجتالاسلام "علي مريديزاده"، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان و دبير نخستين همايش بينالمللي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع)، با اعلام برگزيدگان همايش بينالمللي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع)، به تشريح عرفان و اخلاق امام سجاد(ع) پرداخت و گفت: عرفان امام زينالعابدين(ع) شامل صحيفه سجاديه ميشود كه بهترين منبع براي شناخت عرفان واقعي و مبارزه با عرفانهاي كاذب است.
دبير نخستين همايش انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) خاطرنشان كرد: اين همايش با هدف شناساندن بهتر زواياي مختلف زندگي امام سجاد(ع) و معرفي و مبارزه با عرفانهاي كاذب و نوظهور در استان هرمزگان برگزار ميشود.
مريدي زاده تصريح كرد: فراخوان همايش يك ماه قبل به مراكز علمي، حوزوي، دانشگاهي و ... ارسال شد و در مجموع 150 مقاله به دبيرخانه رسيد و 30 مقاله به دليل عدم ارسال به موقع از داوري حذف شد و در نهايت 120 مقاله مورد داوري قرار گرفت.
وي به معرفي نفرات برتر جشنواره پرداخت و گفت: در مجموع 12 نفر موفق به كسب عناوين برتر، برگزيده و منتخب شدند كه جوايز نفرات برتر سفر عمره مفرده، سفر عتبات عاليات و سفر مشهد مقدس است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان افزود: محمود فتحآبادي از فارس، زهرا شيخوند از همدان، بهروز اناري از مركزي و امانالله شفايي از قم به عنوان نفرات برتر و وجيهه صالحي از اصفهان، منيره كتابي بيگدلي از تهران، مهدي ساجدي از قم و محسن موحدي از اصفهان به عنوان نفرات برگزيده و مهناز نيستاني از خراسان شمالي، بهادر اسفندياري از هرمزگان، محمد كمالي باغستاني از هرمزگان و رحيم دهقاني سميكاني از فارس به عنوان نفرات منتخب انتخاب و در همايش مورد تقدير قرار گرفتند.
وي به تشريح برنامههاي روز همايش پرداخت و اظهار كرد: راهاندازي پايگاه اينترنتي همايش امام سجاد(ع)، پخش پيام مراجع عظام جوادي آملي و علوي گرگاني در مورد همايش، توزيع 15 هزار جلد كتاب شوق ديدار در مدارس، دانشگاهها و مراكز علمي، نامگذاري ميداني در شهر بندرعباس به نام امام سجاد(ع)، ارائه مقالات برتر توسط پژوهشگران، حضور بيش از 200 نفر از علماي اهل سنت و... از مهمترين برنامههاي روز همايش بود. مريديزاده خاطرنشان كرد: در بخش بينالملل نيز احسان صادق از علماي شيعه و استاد دانشگاه سلطان قابوس و ميشل كدي، عالم مسيحي از لبنان و شيخ عبدالقادر از علماي اهل سنت لبنان به ارائه مقالات خود پرداختند. دبير همايش بينالمللي امام سجاد(ع) به برنامههاي جنبي همايش اشاره كرد و افزود: علاوه بر بندرعباس به صورت همزمان در شهرهاي ميناب، رودان و حاجيآباد نيز برنامههاي مختلفي اجرا گرديد و 20 گفتمان ديني با موضوع امام سجاد(ع) توسط سازمان تبليغات اسلامي و بيش از 10 برنامه تلويزيوني با همكاري صدا و سيما با موضوع امام سجاد(ع) توليد و در اين ايام پخش شد.
مريديزاده در پايان از آيتالله نعيمآبادي، نماينده ولي فقيه در استان، استانداري هرمزگان، شهرداري، صدا و سيما، مخابرات، سازمان تبليغات اسلامي و ساير ادارات و سازما نهايي كه در برگزاري همايش همكاري داشتند، تقدير و تشكر كرد.
تجليل ازبرگزاركنندگان همايش بينالمللي امام سجاد(ع)
مراسم تقدير از برگزاركنندگان نخستين همايش بينالمللي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) برگزار شد.
"ابراهيم عزيزي"، استاندار هرمزگان، يك شنبه شب چهارم ديماه در مراسم تقدير از برگزاركنندگان نخستين همايش بينالمللي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) كه در بندرعباس برگزار شد، ضمن اعلام تقدير و تشكر از تمامي دستگاهها و نهادهاي همكاري كننده در اين همايش افزود: گروه برگزاري نخستين همايش بينالمللي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) بسيار هماهنگ و همفكر بودند و اين ديدگاه و گسترش مثبت در صورت استمرار ميتواند منشأ تحولات عظيم فرهنگي در استان باشد.
وي خاطرنشان كرد: اين نوع همايشها و برنامههاي فرهنگي و ديني ميتوانند مبنايي براي فعاليتهاي آتي در حوزههاي مختلف باشند و استقبال بسيار خوب از اين برنامهها نشانگر برنامهريزي مطلوب و مشاركت تمامي اقشار و گروههاست.
وي يادآور شد: نخستين همايش بينالمللي انوار عرفاني اخلاقي امام سجاد(ع) اين پيام را به همراه داشت كه كار فرهنگي ريشهدار و عميق و مطابق اصول اسلامي مورد استقبال، حمايت و توجه عموم مردم قرار ميگيرد و تأثيرات عميقي از خود براي سالهاي متمادي به جاي ميگذارد.
عزيزي خاطرنشان كرد: برگزاري همايش امام سجاد(ع) نقطه شروع اينگونه فعاليتها محسوب ميشود و هيچ نقطه پاياني براي آن وجود ندارد و ا نشاءالله شاهد افزايش چشمگيراين نوع فعاليتها در استان خواهيم بود.
استاندار هرمزگان بر توسعه فعاليتهاي قرآني نيز تأكيد كرد و گفت: زندگي و منش اهل بيت(ع) هميشه با قرآن مأنوس و تكميلكننده هم بودهاند و ضرورت دارد فعاليتهاي قرآني مذهبي و فرهنگي در استان گسترش بيشتري پيدا كند.
در پايان علام هزاده، جانشين استاندار و حجتالاسلام لبخندان، مشاور استاندار در امور روحانيت نيز به ايراد سخن پرداختند و در خاتمه با اهداي لوح سپاس و جوايز از مشاركتكنندگان در برگزاري همايش تقدير به عمل آمد.
تهيه و تنظيم: مرتضي نجفي قدسي
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]
-
گوناگون
پربازدیدترینها