تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837760882




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست «آشنايي با ادبيات امروز ايران» در هند عليرضا قزوه: ادبيات ما از انرژي هسته‌يي و ماهواره‌ي اميد كم‌تر نيست


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست «آشنايي با ادبيات امروز ايران» در هند عليرضا قزوه: ادبيات ما از انرژي هسته‌يي و ماهواره‌ي اميد كم‌تر نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

با سفر تعدادي از اهل قلم ايران به هند، يكي از برنامه‌هاي برگزارشده، سمينار بين‌المللي «آشنايي با ادبيات امروز ايران» بود كه به همت بخش فارسي دانشگاه ملي اسلامي دهلي نو با حضور شخصيت‌هاي علمي، ادبي و فرهنگي از كشورهاي هند، ايران و افغانستان برگزار شد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين سمينار با حضور سيدعبدالحميد ضيايي - مسؤول خانه فرهنگ ايران -، عليرضا قزوه - مدير مركز تحقيقات فارسي رايزني فرهنگي كشورمان در دهلي -، تعدادي از شاعران و نويسندگان كشورمان از جمله هادي سعيدي كياسري - مدير كانون ادبيات ايران -، سعيد يوسف‌نيا، محمدرضا گودرزي و مهرنوش قربانعلي در دانشگاه ملي اسلامي دهلي نو برپا شد.

در ابتداي اين سمينار، پروفسور قمر غفار - رييس بخش فارسي دانشگاه ملي اسلامي - با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي علمي و فرهنگي دانشگاه ملي اسلامي دهلي نو و بخش فارسي اين دانشگاه، گفت: دانشگاه ملي اسلامي يكي از قديمي‌ترين دانشگاه‌هاي هند است كه توسط مهاتما گاندي بنيان‌گذاري و اسم دانشگاه نيز از سوي او انتخاب شده است. اين دانشگاه داراي بخش‌هاي مهم از جمله: فارسي، عربي، انگليسي، اردو، علوم اسلامي، تاريخ، هندي، دندان‌پزشكي، معماري علوم انساني و بخش تربيت معلم است.

او افزود: هر كدام از بخش‌ها داراي زيرمجموعه‌هايي هستند و بخش فارسي با داشتن 120 دانشجوي فارسي در سه مقطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري فعاليت دارد.

سيدعبدالحميد ضيايي - مسؤول خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران - نيز گفت: زبان فارسي از زماني كه انگليسي‌ها به سرزمين هند قدم گذاشتند، وضعيت خوبي پيدا نكرد و در مقابل، زبان قدرتمندي مانند انگليسي با اين زبان به رقابت برخاسته و جاي آن را گرفته است.

وي افزود: زبان فارسي كه ميليون‌ها نسخه خطي به آن نوشته شده، داراي قدمتي هفتصد تا هزارساله است. احياي اين زبان يعني احياي فرهنگ و تمدن هند، همان‌گونه كه دولت ايران تمايل دارد تا اين زبان احيا شود، دولت هند نيز بايد تمايل بيش‌تري را نشان دهد.

ضيايي در بخش ديگري گفت: هم‌اكنون 54 گروه و بخش فعال فارسي در شبه قاره فعاليت دارند. هند دروازه فهم تمدن‌هاي شرقي است. اگر كسي بخواهد چين و ژاپن را بشناسد، با شناخت هند مي‌تواند به آن‌ها دست پيدا كند. از دوستان مي خواهم كه نسبت به شناخت هند توجه بيش‌تري داشته باشند و همان‌گونه كه بر دانشجويان تأثيرگذارند، خودشان نيز بي‌تأثير نباشند.

همچنين عليرضا قزوه - مدير مركز تحقيقات فارسي - گفت: امروز ايران را با غني‌سازي و انرژي هسته‌يي و با ماهواره اميد مي‌شناسند؛ بايد بگويم ادبيات ما كم‌تر از اين‌ها نيست. ادبيات فارسي بيش از اين‌ها تأثير خود را در جهان گذاشته است.

قزوه در ادامه گفت: پروفسور اميرحسن عابدي با اين‌كه داراي 90 سال سن است؛ اما يك لحظه از كار و تلاش براي ادبيات فارسي دست برنداشته است.

اين شاعر در ادامه افزود: همان‌طور كه به ادبيات توجه مي‌شود، گذشته را نبايد فراموش كرد و تلاش كنيم تا سنت و نوآوري با يكديگر توأم باشند.

هادي سعيدي كياسري - مدير كانون ادبيات ايران - هم با اشاره به ادبيات فارسي در سه دهه گذشته گفت: شايد درخشان‌ترين دوره ادبيات معاصر ما به نوعي در اين 30 سالي كه از انقلاب اسلامي گذشته، رقم خورده است. ما در اين سه دهه انقلاب با يك كارنامه درخشان در حوزه‌هاي مختلف ادبيات روبه‌رو هستيم.

اين شاعر افزود: شعر فارسي نگهبان زبان فارسي است و نوعي تفكر و شكوفايي را دربردارد. شعر فارسي مانند ساير هنرها با پيروزي انقلاب اسلامي ايران با اتفاقات جالبي روبه‌رو شد. در دهه اول كه تجربه انقلاب و جنگ تحميلي است، فصل جديدي در شعر به وجود آمد و قالب‌هايي مانند غزل، مثنوي، دوبيتي و ... زنده شدند. در دهه دوم، ملت ايران تجربه‌هاي سياسي و اجتماعي را پشت سر گذاشت و با ملت‌هاي ديگر وارد تعاملاتي در حوزه‌هاي فرهنگي و اجتماعي شد و اتفاقات زيادي در شعر ما رخ داده است. در دهه سوم كه در پايان آن هستيم، آثار هم به لحاظ كيفي عمق بيش‌تري پيدا كردند و هم به لحاظ كمي، تنوع بيش از گذشته شد.

كياسري در پايان با بيان اين‌كه در سه دهه انقلاب آثاري كه ترجمه شد، با گذشته قابل قياس نيست، به معرفي شاعران و نويسندگان ايراني حاضر در جلسه پرداخت.

در ادامه، سعيد يوسف‌نيا با بيان اين‌كه روح فرهنگ هند زنده است و تكنولوژي غرب نتوانست اين فرهنگ را از مردم بگيرد، گفت: براي اين‌كه شعر فارسي را بهتر بشناسيم، ناگزير بايد گذشته را بررسي كنيم.

او با اشاره كوتاهي به وضعيت شعر فارسي تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، افزود: بعد از انقلاب اسلامي بسياري از ارزش‌هاي ديني و ادبي زنده شدند و شاعران انقلاب با فروتني بسيار با قالب‌هاي شعري روبه‌رو شدند كه يكي از بزرگ‌ترين اتفاقات اين سه دهه را مي‌توان به آشنايي شاعران ايراني با بيدل دهلوي دانست.

يوسف‌نيا با بيان اين‌كه قرن بيست و يكم را بايد قرن انديشه‌هاي بيدل دانست، از پروفسور قمر غفار به خاطر برگزاري اين سمينار قدرداني كرد.

اما محمدرضا گودرزي به ادبيات داستاني بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران اشاره كرد و گفت: با وجود انقلاب اسلامي، تحولات زيادي در شيوه داستان‌نويسي و انديشه داستان‌نويسان به وجود آمد. با شكسته شدن فضاي سياسي قبل از انقلاب، در اين 30 سال ممانعتي براي انعكاس ادبيات وجود نداشت و داستان كوتاه اهميتش را بيش از گذشته پيدا كرد.

او افزود: در 30 سال گذشته، داستان‌هاي انقلاب به شكل مستقيم و يا غيرمستقيم از انقلاب متأثر شدند، داستان‌هاي دفاع مقدس تعمق بيش‌تري پيدا كرد و داستان‌هاي اين محور در قالب‌هاي جديدي ارائه شد.

گودرزي در بخش ديگري گفت: در اين دوران، ادبيات تجربي جديد كه جوانان ايراني به آن گرايش دارند، رواج يافت و اكنون شاهد رشد جشنواره‌هاي متعدد داستان كه قبل از انقلاب نبود و همچنين شاهد رشد و تلاش داستان‌نويسان شهرستاني هستيم.

او در پايان افزود: در بخش ادبيات جنگ شاهد سه نوع ادبيات هستيم؛ ادبياتي كه مستقيم در جنگ اتفاق افتاده است، داستان‌هايي كه در پشت جبهه‌ها و در شهرها به وقوع پيوست و داستان‌هايي كه پيامدهاي جنگ را منعكس مي‌كند.

انتهاي پيام

شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن