واضح آرشیو وب فارسی:فارس: زنان و آسيبهاي اجتماعي/بداغي: عدم رعايت حريم عفاف و حجاب از علل اصلي بروز آسيبهاي اجتماعي است
خبرگزاري فارس: نماينده قوه قضائيه در شوراي فرهنگي اجتماعي زنان عدم رعايت حريم عفاف و حجاب و بالا رفتن سن ازدواج را از علل اصلي بروز آسيبهاي اجتماعي دانست.
فاطمه بداغي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، اظهار داشت: حجاب و عفاف اصلا مفهوم زنانه ندارد؛ بلكه مفهومي فراتر از لباس و زنان دارد و به عبارتي رعايت حريم عفاف و حجاب به معناي امكان پاكزيستي و اعتقاد محوري در زندگي جاري انسانهاست.
وي بيان داشت: جامعه ما نسبت به رعايت دستورات اخلاقي دين اعم از پوشش، نحوه رفتار، سادهزيستي، دوري از تجملات و هر چيزي كه به حيطه حريم اخلاقي اسلامي مربوط شود، دچار نقصان است؛ بر همين اساس در زندگي روزمره اجتماعي، رفتار عرفي غيراخلاقي زياد است؛ كه نمونه بارز آن بحث اسراف است كه مقام معظم رهبري بارها به آن اشاره داشتهاند؛ نمونه ديگر آن، وضعيت نامناسب پوشش و رفتار برخي از دختران و پسران است كه براي جلوگيري از آن بايد از بر روي آييننامه حجاب و عفاف كار شود.
بداغي يكي ديگر از آسيبهاي اجتماعي را كه براي آن هيچ تدبير روشني وجود ندارد را بحث مرحله تجرد عنوان كرد و گفت: معلوم نبودن سن مطلوب ازدواج و اينكه دوران تجرد تا چه زماني موجه است و همين طور افزايش ميانگين سن ازدواج حتي در جوامع روستايي از آسيبهاي اجتماعي مطرح در اين حوزه است.
وي اظهار داشت: امروزه پسران و دختران تا به استقلال مالي، اقتصادي، شغلي و تحصيلي نرسند، زير بار ازدواج نميروند و اين يكي از دلايل بالا رفتن سن ازدواج به شمار ميرود؛ كه بسيار آسيبزاست و بيشتر جنبه فرهنگي دارد و ناشي از چشم و همچشمي، جهيزيه سنگين و مهريه بالاست؛ بنابراين يكي از راههاي پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز آسيبهاي اجتماعي و تضمين جامعه سالم، ازدواج به موقع است.
نماينده قوه قضائيه در شوراي فرهنگي اجتماعي زنان در ادامه يكي ديگر از آسيبهاي اجتماعي را سرنوشت زنان بعد از انحلال خانواده ذكر كرد و گفت: تحقيقات نشان ميدهد، در سالهاي اخير بازگشت زنان پس از طلاق بويژه وقتي كه بچهدار هستند به خانه پدري كمتر شده است.
وي اضافه كرد: يكي ديگر از معضلات و آسيبهاي متوجه زنان، نداشتن مسكن بعد از فوت شوهر و طلاق است؛ به طوري كه امنيت آنان به خطر ميافتد و ممكن است به دليل نداشتن حامي، حتي در دام باندهاي كلاهبرداري و سرقت بيفتند و يا زمينه گرفتاري آنها در باندهاي فساد و فحشا ايجاد شود.
اين حقوقدان بحث زنان بزه ديده و زنان بزهكار اتفاقي را يكي ديگر از آسيبهاي اجتماعي دانست كه متوجه زنان است و گفت: بايد تدابيري به وجود آيد كه زنان بزه ديده دوباره مرتكب بزه نشوند؛ در اين راستا بايد اماكني براي بازپروري زنان معتاد و بزهكار ايجاد شود تا در صورت معتاد شدن زنان، جايگاه آنان را در خانواده حفظ كند.
وي بيان داشت: با وجود اينكه خوشبختانه آمار در خصوص اعتياد زنان خيلي سرسامآور نيست، ولي امكانات ما براي بازپروري زنان معتاد مطلوب نميباشد.
بداغي تصريح كرد: در بحث قاچاق مواد مخدر، اغلب زنان قرباني ميشوند و بعضا توسط پدران يا شوهرانشان در باندهاي قاچاق وارد ميشوند؛ در اين راستا قانونگذار بايد براي كساني كه موجب بكارگيري زنان در باندهاي بزهكاري ميشوند، تشديد مجازات را در قانون تعيين كند.
وي در ادامه افزود: همه چيزهايي كه براي مردان دربردارنده آسيبهاي اجتماعي است، براي زنان به جهت موقعيت حساس آنان خطر بيشتري دارد؛ بر همين اساس فقر و اعتياد همانطور كه براي مردان آسيبزاست براي زنان نيز به مراتب آسيبزاست.
نماينده قوه قضائيه در شوراي فرهنگي اجتماعي زنان بحث آگاهي زنان را در پيشگيري از بروز آسيبهاي اجتماعي لازم دانست و گفت: زنان بايد با خطرات اجتماعي آشنا شوند و در اين زمينه آموزشهاي لازم را فرابگيرند.
وي با اشاره به فرار دختران به عنوان يكي ديگر از آسيبهاي اجتماعي اظهار داشت: اگر دختران به تنهايي و بدون اجازه و حمايت خانواده، محل زندگي خود را ترك كنند، به طور قطع در دام مجرمان خواهند افتاد؛ بنابراين بايد با كنترل پايانهها و ترمينالها و مراكز ورودي شهرهاي بزرگ و شناسايي هويت افراد و علت رفت و آمد آنان از بروز چنين معضلاتي جلوگيري كرد.
انتهاي پيام/ر
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]