واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مشروح / پورمحمدي:ضرورت دقت و مطالعه در برنامه ريزي ها / بدون نظارت قانون چيزي جز كاغذ نيست
رئيس سازمان بازرسي كل كشور تاكيد كرد: خطر انحراف در عمل از خطر انحراف در برنامه ريزي كمتر است و به همين دليل بايد در برنامه ريزي ها دقت و مطالعه لازم وجود داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام مصطفي پورمحمدي كه صبح امروز در دومين همايش سراسري مديران و مسئولان سازمان بازرسي كل كشور سخن مي گفت با اشاره به اينكه طبق احاديث تفكر در دين، تقدير معيشت و صبر در سختيها بايد در همه كارها مورد توجه قرار گيرد، تصريح كرد: دين جهتگيري انسان را مشخص ميكند و در اين جهت شناسايي و تشخيص مسير مهم است و شايد در امور فرهنگي، ارتقاء فكري و بينش ديني خيلي هزينه كنيم و ليكن اين نكته را نبايد فراموش كرد كه دين بايد عميق فهميده و شناسايي شود.
پورمحمدي با بيان اينكه در امور توسعه فرهنگي و ترويج آن هزينه زيادي صرف ميشود، تاكيد كرد: هدف اصلي و رويكرد محوري ما بايد در كارها مشخص شود زيرا در كشور از نفت، منابع تربيتي و عقلاني خوب استفاده نميكنيم.
رئيس سازمان بازرسي كل كشورادامه داد: تفكر در دين به معناي دينشناسي و دين فهمي است وائمه اطهار بر تفكر در دين تاكيد كردهاند نه عمل به دين و مثلاً اگر ميبينيد دولت و مجلس برنامههاي زيادي را تدوين و براي حواشي 90 درصد بودجه و براي اصل 10 درصد بودجه تخصيص مييابد عدم حركت در مسير اصلي است.
وي با تاكيد براينكه در سازمان بازرسي كل كشور براي كنترل حسن جريان امور بايد نظارت بر روي محتواي فعاليتها صورت گيرد، گفت: در برنامهريزيهايمان بايد بررسي كنيم چرا حركتمان بر اساس برنامه نيست و از همين موضوع نيز در مباحث اداري رنج ميبريم.
وي با اشاره به دو گزارش اخير سازمان بازرسي كل كشور خاطر نشان كرد: سازمان در رابطه با طرح تحول اقتصادي و بنگاه هاي زودبازده گزارش هايي تهيه كرده كه نكته برجسته هر دو اين گزارشها مطالعه ناكافي آنها بوده است.
پورمحمدي گفت: در طرح تحول اقتصادي مطالعه كم بوده و اين طرح با اين همه تبليغات و تبعات و پيامدها و تغييراتي كه در نتيجه آن صورت مي گرفت،با مطالعه كم انجام شده و به همين دليل در كميسيونهاي مختلف مجلس دچار ابهام شد و دولت هم ناچار شد آن را متوقف كند.
رئيس سازمان بازرسي كل كشورخاطر نشان كرد: اين براي ما بد است كه برنامه بدهيم و بعد بگوييم نمي شود آن را اجرا كرد؛ چرا كه اميد و انتظار فراواني در جامعه بوجود آورده ايم و درست نيست بعد از برنامه ريزي آن را متوقف كنيم. حال مجلس يا دولت هر يك آن را متوقف كرده باشند، دليلش اين است كه مطالعه و دقت بيشتري مي بايست بر روي اين مسئله صورت مي گرفت.
وي اضافه كرد: با برگردانده شدن طرح تحول اقتصادي طبعا اين طرح در سال 88 اجرا نمي شود و فرصتي خواهد بود تا مطالعه بيشتري بر روي آن انجام شود.
پورمحمدي ادامه داد: قصد نداشتيم گزارش سازمان بازرسي را در رابطه با طرح تحول اقتصادي منتشر كنيم اما با توجه به توقف اجراي آن، نامه مورد نظر را بر روي سايت سازمان بازرسي قرار مي دهيم تا همه صاحبنظران آن را مطالعه كنند.
وي در زمينه طرح بنگاه هاي زودبازده نيزتصريح كرد: با توجه به اينكه اين طرح همچنان درحال اجرا است گزارش سازمان بازرسي در رابطه با آن را فعلا منتشر نمي كنيم؛ اما سازمان بازرسي در رابطه با بنگاه هاي زودبازده به دستگاه هاي مختلف اشكالاتي گرفته است و طي نامه اي به اين دستگاه ها اشكالات را به آنان اعلام كرديم تا خودشان ارزيابي لازم را داشته باشند.
رئيس سازمان بازرسي دررابطه با اين طرح يادآور شد: منابع زياد و وقت زيادي درگير طرح بنگاههاي زودبازده شده و جمعيت زيادي را براي توفيق، پيشرفت،رقابت و بروز خلاقيت و اشتغال تحريك كرده ايم؛ اما مي بينيم با وجود اينكه هزينه زيادي انجام شده دستاورد مطلوبي به دست نيامده است.
پورمحمدي افزود: در حوزه بازرسي بايد توجه كنيم كه برنامه و نظارت بر آن در راس امور باشد و حساب و كتاب دقيق باشد چرا كه خطر انحراف در عمل از خطر انحراف در برنامه ريزي كمتر است.
وي با اشاره به برخي روايات و احاديث از ائمه، بيان داشت: اسلام دين وعده و وعيد، سخنراني و توهم آفريني نيست بلكه دين عمل است و هر جا كه گفته بايد ايمان وجود داشته باشد عمل نيز در كنار آن آمده است و هيچ كس بدون عمل رستگار نمي شود.
پورمحمدي اضافه كرد: بحث كيفيت عمل و ميزان پيشرفت عمل مطرح است و آن دينشناسي و اندازه گيري خوب در دين است و ركن سوم اينكه مقوم تفكر در دين و تقدير معيشت است صبر و استواري در عمل است.
وي با بيان اينكه اگر بخواهيم به كمال برسيم راهش اجراي برنامه است، گفت: اگر قانون ماليات بر ارزش افزوده درست است؛ چرا عقب نشستيم و اگر غلط است چرا آن را اجرا ميكنيم.
پورمحمدي با اشاره به بودجه سازمان بازرسي كل كشور،تاكيد كرد: در بحث بودجه تلاش زيادي كرديم ولي دولت توجه نكرد و اساساً طبع دولتيها افزايش بودجه نيست، ولي اميدواريم مجلس اين عنايت را داشته باشد و برنامهريزي بدون نظارت قابل تحقق نيست.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور خاطرنشان كرد: اگر مجلس ميخواهد كسي بر مصوباتش نظارت كند بايد به دستگاههاي نظارتي توجه كند ما ميگوئيم هر چه ميخواهيد بنويسيد زيرا چيزي جز كاغذ نخواهد بود اگر دستگاههاي نظارتي، نظارت نكنند قانون جز كاغذ نخواهد بود و براي اجراي صحيح قوانين نظارت لازم است.
وي همچنين از منطقهاي كردن سازمان بازرسي در آينده خبر داد و گفت: ما به گسترش سازماني اعتقادي نداريم و براي ما مهم كيفيت بخشي است و بحث منطقهاي كردن را در استان خراسان اجرا كردهايم و پس از بررسي به جمعبندي ميرسيم و در اين رابطه سرعت در امور و واگذاري اختياراتي كه ميشود از مركز به استانها منتقل كرد در دستور كار است.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]