واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: امينزاده: زنان ميتوانند حكومتگران خوبي باشند محتشميپور: مشاركت سياسي عام زنان از درصد بالايي برخوردار است نه حضورشان در قدرت
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
اولين روز از همايش بينالمللي « زن ، گفتمان قدرت و سياست در كشورهاي اسلامي» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، محسن امينزاده در ادامه اين همايش با موضوع « رهبران موفق زن در آسيا» گفت: با تجربه 27 ساله و ملاقات با 200 نفر از رهبران دنيا تاكيد ميكنم كه نقش دنيا در اين زمينه محدود بوده است. مديريت زنان بحث مدرني است كه فرآيندهاي خود را دارد، اما در اين جايگاه نيز سهم آنان محدود بوده است. من در ملاقات با معاونان وزراي خارجه دنيا كمتر با زنان مواجه شدهام و اين نشان ميدهد كه زنان در اين زمينه هم سهم محدودي داشتهاند و در واقع با 20 درصد مشاركت پارلماني آنان فاصله زيادي دارد.
معاون آسيا و اقيانوسيه وزير امور خارجه در دولت پيشين افزود: در ميان شخصيتهاي بنام دنيا يكي از شخصيتهاي كاريزما را خانم اينديريا گاندي ميدانم كه پانزده سال نخستوزيري هند را بر عهده داشت و نهايتا هم ترور شد.
امينزاده همچنين توجه برانگيزترين شخصيتهاي دنيا را خانمها هلن كلارك نخستوزير نيوزلند و نيز خانم بينظير بوتو ، باندرانايكه ، خالده ضياء و مگاواتي كه به ترتيب رهبران سياسي پاكستان، سريلانكا ، بنگلادش و اندونزي بودند دانست و گفت: به طور اجتنابناپذيري زنان جامعه ما هم روزي به اين جايگاه خواهند رسيد. درست است كه در مديريت حوزه سياسي نقش زنان چندان رضايتبخش نبوده، اما روزي به اين جايگاه ميرسند.
وي در پايان گفت: در جايي كه زنان توانستهاند اداره حكومت را در دست بگيرند حكومتها همواره موفق بودهاند و در ايران نيز حضور زنان ميتواند به كاهش فساد، بروكراسي و بهبود شرايط قدرت و رقابتهاي سياسي بينجامد.
در ادامه اين همايش فخرالسادات محتشميپور نايبرييس مجمع زنان اصلاحطلب در سخناني گفت: امروز مشاركت سياسي خاص زنان كه به سهيمشدن آنان در قدرت منجر ميشود، در پژوهشهاي اجتماعي و به ويژه مطالعات زنان، اهميت ويژهاي دارد.
وي افزود: طبق مطالعات انجامشده، مشاركت سياسي عام زنان از درصد بالايي برخوردار است و زنان حتي بيش از مردان در اين سطح از مشاركت - كه صرفا محدود به حضور در صحنه سياسي است و حضورشان به راه يافتن ديگران به عرصه مديريت و دستيابي آنان به قدرت منجر ميشود، بدون اين كه خود از اين حضور و مشاركت بهره مستقيمي ببرند و با مداخله در قدرت در آن سهيم شوند- حاضرند؛ اما از سوي ديگر نتيجه تحقيقات نشانگر آن است كه تا زنان مستقيما براي كسب قدرت تلاش نكنند به آن دست نخواهند يافت و تا دستي در قدرت نداشته باشند، نميتوانند شرايط بهتر را براي زنان مهيا سازند.
محتشميپور ادامه داد: در حال حاضر ميزان حضور زنان در پارلمان و مديريتهاي سياسي از شاخصهاي توسعه بر اساس جنسيت است و متاسفانه در اين حوزه ايران رتبه خوبي ندارد و در دوره جديد نيز با نگرشها و سليقههاي موجود هيچگونه تلاشي براي رشد و بهبود اين شاخص مصروف نميشود؛ لذا مسووليت نهادهاي مدني در اين زمينه بيشتر است و احزاب و تشكلهاي سياسي، اصحاب رسانه و ساير گروههاي اجتماعي و نهادهاي مردمي بايد نقش خود را به نحو احسن ايفا كنند، مديران زن در دوران اصلاحات با اين هدف به اجتماعي هدفمند دست زدهاند كه حاصل آن گردآوري تجارب ارزشمند منحصر به فرد آنان است و با پيوند آنان با فعالان سياسي و نمايندگان احزاب، نه تنها در مقاطع انتخابات بلكه در شرايط عادي نيز امكان برنامهريزي براي افزايش آگاهي زنان و رشد سياسي آنان فراهم ميآيد.
وي در پايان گفت: مقاله اينجاب با مطالعه موردي مجمع زنان اصلاحطلب، نحوه شكلگيري، اهداف، برنامهها و اقدامات آن را براي توانمندسازي سياسي زنان بررسي و با بررسي موفقيتها و ناكاميهاي اين تشكل سياسي يك تجربه عيني را واكاوي كرده است، همچنين با طرح چالشهاي موجود بر سر راه فعاليتهاي سياسي زنان تا حدي به ارائه راهكارهاي لازم در اين زمينه پرداخته است.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]