واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رئيسي: يكي از علت وقوع جرم فقر است
وي اذعان داشت: ولي آثار اين فقر يك بخش آن تبديل به جرم ميشود و كاهش اين جرم وظيفه پليس است كه پيشگيري كند. البته اين بدان معني نيست كه هر فقري منجر به جرم شود، اما يكي از علل وقوع جرم فقر يا بيكاري است.
ايش امروز پيشگيري از وقوع جرم اعلام كرد يكي از علتهاي وقوع جرم در كشور وجود فقر است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، حجت الاسلام ابراهيم رييسي گفت:كشفيات وقوع جرم در قانون اساسي در چارچوب وظايف قوه قضائيه ذكر شده و ليكن به اين معنا نيست كه وظيفه پيشگيري از وقوع جرم فقط بر عهده قوه قضائيه يا بر عهده پليس كه به عنوان نقش برجستهاي ميتواند در سطح جامعه داشته باشد، صورت پذيرد.
معاون اول قوه قضائيه بيان داشت: پيشگيري از وقوع جرم به معناي عام وظيفه تمام دستاندركاران و دستگاههاي كشور است. يعني هيچ دستگاهي در كشور نميشناسيم كه ضمن انجام وظايف قانونياش نگاه و رويكرد پيشگيرانه از وقوع ناهنجاري در جامعه نداشته باشد.
وي افزود: علل وقوع جرم در جامعه فقر است، زدودن فقر بستگي به تصميمات بخشهاي اقتصادي در جهت اينكه فقر در جامعه كاهش پيدا كند دارد. در واقع مردم بتوانند نيازمنديهاي خود را به راحتي تامين كنند.
وي اذعان داشت: ولي آثار اين فقر يك بخش آن تبديل به جرم ميشود و كاهش اين جرم وظيفه پليس است كه پيشگيري كند. البته اين بدان معني نيست كه هر فقري منجر به جرم شود، اما يكي از علل وقوع جرم فقر يا بيكاري است.
رييسي ضمن اشاره به وظيفه اصلي پليس گفت: يكي از وظايف مهم پليس اين است كه جرم واقع نشود، يعني زمينهها و فضاي جامعه را به نحوي ببندد كه امكان انجام جرم براي مجرمين نباشد. لذا امنيت براي كساني كه زمينه وقوع و ارتكاب جرم در وجودشان است، مختل شود و اگر مرتكب جرمي شوند بلافاصله پليس با آنها برخورد قانوني شود و متخلف را تحويل مراجع قضايي دهند.
او گفت: نقشي كه پليس و قوه قضائيه ميتواند داشته باشد، زمينههايي كه براي جرم واقع شده و افرادي كه به هر دليل دچار مرتكب جرم شدهاند، پليس كاري كند كه اين افراد موفق به انجام جرم نشوند، و پس از اينكه متخلف به دستگاه قضايي معرفي شدند و دستگاه قضايي در اين مرحله نقش پيشگيرانهاش به اين صورت است كه اولاً با سرعت و با دقت پرونده را مورد رسيدگي قرار بدهد و نحوي سريع اين مجرم به كيفر خود برسد.
وي خاطر نشان كرد: دستگاههاي فرهنگي در گسترش مباني اخلاقي در فرهنگ معنوي جامعه نقش بسزايي دارند، هر چه انسان به معنويات نزديك باشد، اخلاق صحيح هم در زندگياش حاكم است.
رييسي خاطر نشان كرد: با توجه به همكاري و تعامل پليس با قوه قضائيه كه تعامل خوبي هم بوده، اين نتيجه را داشت كه افزايش ضريب امنيت در كشور و مناطق مختلف كشور شاهد بوديم و آنچه كه از فضاي امنيت در كشور شاهد هستيم كه اين مهم مرهون تلاش پليس بوديم.
وي افزود: در ارتباط با بحث پيشگيري از وقوع جرم چندي قبل لايحهاي تنظيم شد كه پيشبيني شد همه دستاندركاران كشور اعم از مجلس، دولت، قوه قضائيه كه سوه قوه هستند و حضور نيروي انتظامي و دستگاههاي امنيتي در كشور، به عنوان شوراي سياستگذاري پيشگيري از وقوع جرم، كه اين لايحه اكنون در مجلس است و از نمايندگان مجلس درخواست دارم تصريع در تصويب اين لايحه كنند.
سازكاري براي پيشگيري از وقوع جرم پيشبيني شده در حال حاضر مشكل حجم قانون داريم و اين زيادي قانون مشكلي را حل نميكند و بايد قوانين ساماندهي شود، هم براي قاضي و هم براي مردم راحتتر است كه تمام دستگاهها به اين مهم واقف هستند كه از حجم قوانين بكاهيم و كارآمدتر كنيم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار "ايلنا" كه اگر جرايم اقتصادي مهار نشود، مفاسد اخلاقي و مفاسد اقتصادي هم به دنبال دارد، همكاري پليس و قوه قضائيه در پيشگيري در جرايم اقتصادي به چه صورت است، گفت: جرايم اقتصادي نكته مهمي است، جرايم اقتصادي موجب بروز جرايم سياسي و موجب ايستادگي در مقابل حق هم خواهد شد و لذا بايد تلاش كرد جرايم اقتصادي هم واقع نشود بايد زمينههاي جرم اقتصادي را از بين برد، از اين طريق ميشود پيشگيري كرد كه ساز و كارهاي براي مجرم صرف نكنند كه اقدام به عمل مجرمانه اقتصادي كند، به طور مثال قاچاق كالا ، كه چرخههاي توليد در كشور براي توليدكنندگان مختل ميكند.
انبارهاي بسياري كه در اختيار گمرك است مملو از كالاهاي قاچاق كالا است، كه توسط قاچاقچيان خرد و كلان به كشور آورده شده است. ترديدي در برخورد با قاچاق كالا نيست و با برخورد قضايي و انتظامي حل نميشود و عرصه فعاليت براي اين افراد سودجو بايد تنگ شود.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]