واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش-البيان/ مسابقه فرانسه و آمريكا براي جلب توجه رهبران تونس
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
به دنبال پيروزي انقلاب در برخي از كشورهاي عربي خاورميانه و آغاز روند بازسازي در اين كشورها ابرقدرتها از جمله آمريكا و فرانسه تلاش خود را براي مشاركت در اين روند و جلب توجه مسئولان جديد كشورهاي انقلابي آغاز كردهاند. تونس نيز به عنوان مهد انقلابهاي منطقه از ديد فرانسه و آمريكا پنهان نمانده و مسابقه واشنگتن و پاريس براي نشان دادن تصويري ديگر از خود به مسئولان و ملت انقلابي اين كشور آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه اماراتي البيان در گزارشي تحت عنوان "مسابقه فرانسه و آمريكا براي جلب توجه رهبران تونس" نوشت: «اين روزها تونس شاهد مسابقه فرانسه و آمريكا براي جلب توجه رهبران جديد تونس بعد از پيروزي انقلاب اين كشور است به طوري كه آلن ژوپه، وزير خارجه فرانسه در سفري رسمي دوشنبه وارد تونس شد تا بدين ترتيب نخستين ميهمان دولت تونس بعد از آغاز سال 2012 به شمار آيد. اما قبل از او جو ليبرمن، يكي از اعضاي سناي آمريكا در سفري غيرمنتظره خود را به تونس رساند و طرح بسته كمكهاي اقتصادي و نظامي آمريكا را در نشست خود با مسئولان تونس مطرح كرد.
منابع معتقدند كه سفر ژوپه به تونس در راستاي بررسي شرايط در اين كشور بعد از به قدرت رسيدن اسلامگراها صورت ميپذيرد. به ويژه آنكه دولت فرانسه به تونس مانند يك آئينه كه فرهنگ اين كشور را در منطقه منعكس ميكند مينگرد.
پاريس بيم آن دارد كه اين آئينه تصويري متفاوت از فرهنگ فرانسه را در خاورميانه منعكس كند به طوري كه اين تصوير بيشتر بيانگر فرهنگ شرقيها وبه رنگ هويت عربي اسلامي باشد چرا كه فرهنگ غرب در دوره حبيب بورقيبة ، رئيس جمهوري فقيد تونس در اين كشور نهادينه شده بود و زين العابدين بن علي، رئيس جمهوري مخلوع اين كشور تلاش داشت تا از اين فرهنگ محافظت كند. در آن دوره تونسيها خواهان عذرخواهي فرانسه به دليل استعمار كشورشان و همچنين ارائه غرامتهاي مادي و معنوي به تونس شده بودند.
ژوپه در سفر خود به تونس و ديدار با رهبران جديد اين كشور درخصوص تعدادي از مسائل از جمله بررسي شرايط و ويژگيهاي جامعه تونس و احترام به آزاديها و همچنين حل و فصل اختلافات بحث و تبادل نظر كرد.
همچنين ژوپه بر جايگاه ويژه زبان فرانسه به عنوان زبان دوم در تونس تاكيد كرد.
با وجود آنكه در حال حاضر فرانسه شريك اقتصادي نخست تونس به شمار ميآيد اما برخي درون اين كشور تمايل دارند تا شركاي خود را گسترش دهند. به همين دليل دولت فرانسه كه يكي از طرفهاي نزديك به دولت تونس به شمار ميآيد بيم آن دارد كه بهار عربي طرحي از پيش تعيين شده با حمايت آمريكا براي تقسيم دوباره منطقه براساس ويژگيهاي جغرافيايي و سياسي جديد به دور از خواستههاي فرانسه بوده باشد؛ چرا كه فرانسه همواره به اين منطقه و تونس به عنوان حيات خلوت مخفي سياسي، اقتصادي و فرهنگي خود نگريسته است.
آنچه كه قابل توجه است سفر غير منتظره جو ليبرمن به تونس و ديدار وي با منصف المرزوقي، رئيس جمهوري تونس و حمادي الجبالي، نخست وزير اين كشور با هدف بررسي كمكهاي اقتصادي و نظامي آمريكا به تونس است.
وي در اين ديدار عنوان داشت كه انقلاب تونس "بيداري مهمي در جهان عربي" به شمار ميآيد.
ليبرمن همچنين اعلام كرده بود كه آمريكا از رئيس جمهوري جديد تونس حمايت ميكند و خواهان گسترش روابط طرابلس - واشنگتن است.»
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]