واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به مردم سالا ري: اصلا حات به وضعيت سوريه كمك مي كند
گروه سياسي- علي ودايع: نشست خبري رامين مهمانپرست در حالي روز گذشته برگزار شد كه بحث طلايي شدن قيمت دلار اين جلسه را به نوعي تحت الشعاع قرار داد تا جايي كه سخنگوي وزارت خارجه به بررسي و مقايسه نظام اقتصادي ايران مقابل كشورهاي غربي پرداخت، در همين حال سفر بازرسان آژانس به تهران، آرزوي پايان مقاومت و اظهارات يك مقام قطري، سرنوشت منافقين در عراق ازمحورهاي ديگر نشست خبري اين هفته سخنگوي وزارت امور خارجه است. اخيرا برخي جرايد به افشاي طرح سري غرب براي اعمال منطقه پرواز ممنوع در سوريه پرداختند، خبرنگار مردم سالاري نظر تهران را درباره اين طرح جويا شد و در ادامه پرسيد واكنش ايران در صورت اجرايي شدن قريب الوقوع منطقه پرواز ممنوع توسط ناتو چگونه خواهد بود؟ مردم سالاري در رابطه با تحولات سوريه همچنين ارزيابي سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران را درباره گزارش هاي متناقض ناظرين اتحاديه عرب درباره سوريه خواستار شد.
رامين مهمانپرست در پاسخ به سوال مردم سالاري گفت: اتفاقاتي كه در رابطه با سوريه رخ داده و اظهارات كشورهاي مختلف در اين زمينه را بايد با دقت توجه كنيم. هرگونه دخالت نيروهاي خارجي در كشورهاي مختلف از جمله سوريه حتما محكوم است. به هيچ وجه نه مردم، نه دولت و نه جريانات سياسي داخل سوريه موافق مداخله خارجي نيستند. هم مردم و هم دولت سوريه موافق اصلاحات هستند و موافق اينكه در مذاكراتي كه بين طرفين صورت مي گيرد راه هاي انجام اصلاحات شناسايي و نسبت به آن اقدام شود. سخنگوي ديپلماسي ايران با بيان اينكه دولت سوريه اقداماتي را در جهت اصلاحات مورد نظر دنبال كرده و انجام اين اصلاحات حتما مي تواند به وضعيت داخلي اين كشور كمك كند، يادآور شد: برخي از اين كشورها از اين اصلاحات خوشحال نيستند و برخي از رژيم هاي نامشروع در منطقه وجود ثبات، امنيت و تفاهم در داخل سوريه را به نفع منافع خود نمي دانند، بنابراين اقداماتي را صورت مي دهند تا با حضور جريانات افراطي و فعاليت هاي مسلحانه تروريستي امنيت داخل سوريه را بر هم بزنند و زمينه مداخلات خارجي را فراهم كنند. مهمان پرست افزود: هيچ فردي در داخل سوريه، اعم از گروه هاي سياسي، مردم و دولت موافق مداخله خارجي نيستند. اين مسئله داخلي است و شما شاهد حمايت گسترده مردم در مقاطع مختلف از نظام، كشور و تماميت سوريه هستيد. وي گفت: توصيه ما اين است كه كشورهاي ديگر به جاي دخالت، تهديد نظامي و وارد شدن به مسائل داخلي سوريه از اين اقدامات خودداري كنند و اجازه دهند دولت سوريه و مردم مسير خوبي را كه دنبال مي كنند، ادامه دهند و اين مسير مي تواند به وضعيت بسيار بهتري در داخل اين كشور منجر شود. مهمانپرست در رابطه با وضعيت مهندسان ربوده شده ايران در سوريه هم گفت: در رابطه با 7 تن از تكنيسين هاي كشور ما كه در شهر "حمص" فعاليت مي كردند و مشغول پروژه اي در نيروگاه براي خدمت رساني به مردم سوريه بودند حادثه ربوده شدن آنها حادثه خوبي نخواهد بود. سخنگوي وزارت خارجه گفت: ما با تمام امكانات به دنبال آزادي هر چه سريعتر اين افراد هستيم و طبق آخرين خبر همگي در سلامت كامل هستند.
مهمانپرست زير سايه دلار
نوسانات بازار ارز از جمله محورهاي نشست خبري اين هفته سخنگوي وزارت امور خارجه بود كه خبرنگاران به صورت مكرر در اين رابطه از مهمانپرست سوال كردند و سخنگوي وزارت خارجه در رابطه با اين موضوعات با اشاره به اينكه بايد از مسوولان اقتصادي كشور اين سوالات را پرسيد درباره ارتباط اين نوسانات با تحريم ها، گفت: آنچه مسلم است اين موضوعات ربطي به تحريم ندارد چرا كه تحريم ها هنوز شكل عملي به خود نگرفته است. مهمانپرست ادامه داد: تنها آمريكا و انگليس گفته اند كه بانك مركزي را تحريم مي كنيم كه ما اصلا با آنها مبادله بانكي نداشته ايم و علاوه بر اين اجراي آن هم چند ماه طول خواهد كشيد بنابراين بحث بازار ارز ريشه در جاي ديگري بايد داشته باشد. سخنگوي دستگاه ديپلماسي بار ديگر تاكيد كرد: اتفاقات بازار ارز در حال حاضر ربطي به سياست خارجي ندارد. وي افزود: تحريم هنوز شكل عملي به خود نگرفته و زمان اجرا و عملي شدن قوانين چند ماه طول خواهد كشيد در ثاني ما با آمريكا و انگليس مبادلات بانكي نداشتيم. سخنگوي وزارت امور خارجه ريشه تلاطم شديد بازار ارز را ناشي از عوامل ديگر از جمله نقدينگي موجود در كشور توصيف كرد و افزود: مسائل مختلفي ممكن است دخالت داشته باشد يكي از اين مسائل مديريت نقدينگي در داخل كشور است چرا كه اين نقدينگي هر روز بازاري را ازجمله مسكن، طلا و سكه و اكنون ارز را تحت تاثير قرار داده است. وي ادامه داد: البته دولت براي كنترل نرخ تورم و جلوگيري از افزايش قيمت مسكن تدابيري داشته اما اتفاقاتي كه در مورد نرخ ارز روي داده بحث هايي است كه بايد به صورت كارشناسي پيگيري شود. وي در ادامه وضعيت اقتصادي كشور را مناسب عنوان كرد و گفت: در شرايطي كه اكثر كشورهاي مختلف با بحران هاي جدي روبرو بودند و كشورهاي مطرح اروپايي به دليل درخواست وام صد ميلياردي با بحران روبرو شدند كشور ما طرح هدفمندي يارانه ها را به اجرا در آورد تا سالي صد ميليارد دلار سوبسيد را حذف كند و در جهت مناسب خود به كار گيرد اما در آن سو كشورهاي غربي محتاج صد ميليارد دلار بودند تا كشورهاي خود را نجات دهند.
تحريم براي فشار بي ثمر
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اقدام آمريكا درباره تحريم بانك مركزي كشورمان گفت: اين اقدامات كه توسط مقامات آمريكايي براي اعمال فشار به ملت ما دنبال مي شود، نمي تواند تاثيري بر اراده ملت بزرگ ما در دسترسي به اهداف و حقوق اساسي خود داشته باشد; هر چند ما مبادلات بانكي و تجاري خاصي با آمريكا نداشتيم. اين اقدامات بيشتر در قالب نوعي فشار سياسي و تبليغاتي صورت مي گيرد. وي توضيح داد: به نظر مي آيد كشورهايي كه تحت فشار آمريكا در اين مسير قدم برمي دارند منافع ملي خود را در مقابل فشارهاي سياسي آمريكا و اهداف نامشروع آن از دست مي دهند و ملت ما اينگونه اقدامات نامشروع را در ذهن خود خواهد داشت و هر چقدر اين اقدامات بيشتر صورت بگيرد، ضمن اينكه نشان دهنده پيشرفت ملت ما و تاثيرگذاري و اقتدار بيشتر آن است از همه اين فشارها به عنوان فرصتي براي افزايش سرعت رشد خود استفاده مي كند.
خودزني غربي ها در تحريم
خبرنگار خبرگزاري فرانسه با اشاره به اظهارات محمدرضا رحيمي معاون اول رئيس جمهور مبني بر احتمال بستن تنگه هرمز و نيز برگزاري رزمايشي توسط جمهوري اسلامي ايران در خليج فارس، سوال كرد آيا ايران به جمع بندي براي بستن تنگه هرمز با توجه به تحريم هاي جديد رسيده است كه مهمانپرست در پاسخ گفت: در رابطه به تحريم ها كه سوال شده هم حاكي از آن است كه تحريم ها كشورهاي تحريم كننده را در فشار مي گذارد چون وضعيت انرژي در دنيا به شكلي نيست كه كشوري مثل ايران كه چهارمين دارنده ذخاير نفت و دومين دارنده ذخاير گازي جهان است را بشود حذف كرد. مهمانپرست در عين حال بيان كرد: ما كمترين ميزان صادرات نفت و گاز به اروپا و غرب را داريم و از طرف ديگر فكر نمي كنم كساني كه به دنبال اين موضوع باشند خيلي جدي باشند. مي بينيم كه اختلاف نظر هم بين آنها وجود دارد در هر صورت اولين كسي كه در اين چارچوب ضرر كند خود آنها هستند.
سخنگوي وزارت خارجه در رابطه با برگزاري رزمايش اخير نيز گفت: اين رزمايش نشانگر عزم جدي كشور ما براي حفظ ثبات و امنيت خليج فارس و آمادگي كامل براي برگزاري امنيت اين منطقه است كه امنيت اين منطقه حساس بايد با آمادگي كامل و به بهترين شكل حفظ شود.
ادامه رابطه تهران-لندن
خبرنگاري در رابطه با وضعيت روابط ايران و انگليس سوال كرد كه مهمانپرست با اشاره به اينكه به دنبال مصوبه مجلس ايران قطع روابط به كاردار كاهش يافت، گفت: همان زمان نيز اعلام كرديم كه اقدام انگليس در خروج ديپلمات هايش و نيز خروج ديپلمات هاي ايراني از اين كشور اقدامي شتابزده و نسنجيده بود. مهمانپرست تاكيد كرد: آخرين وضعيت روابط ايران و انگليس اين است كه قطع رابطه صورت نگرفته اما فعاليت سفارتخانه هاي دو كشور به حالت تعطيل در آمده است.ت سخنگوي دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با موضوع حفاظت از منافع در روابط ايران و انگليس گفت: موضوع حفاظت از منافع زماني مطرح مي شود كه قطعي رابطه كوتاه مدت يا بلند مدت اتفاق افتاده باشد و يا پيشنهادي در اين خصوص مطرح شود. در حالي كه در موضوع انگليس اين مسائل مطرح نشده است. دستيار ويژه وزير امور خارجه با بيان اينكه سياست اصولي سياست خارجي ايران توسعه روابط با همه كشورها است، يادآور شد: البته رژيم صهيونيستي را مشروع نمي دانيم و دولت آمريكا و انگليس نيز سابقه خصومت و اصرار بر آن در رابطه با ملت ايران را داشته اند كه انگليس با واكنش نمايندگان مجلس ايران روبرو شد.
منافقين از همه جا رانده
مهمانپرست به اقدامات دوگانه كشورهاي غربي در مبارزه با تروريسم اشاره كرد و با تاكيد بر اينكه غربي ها حاميان گروهك تروريستي منافقين هستند گفت: حمايت غرب از فعاليت هاي تروريستي به هيچ وجه قابل توجيه نيست و مدعيان حقوق بشر بايد به صورت جدي با تروريسم مقابله كنند. غربي ها در مقابله با تروريست صادقانه عمل نمي كنند وضعيت منافقين يكي از اين شواهد است. وي با بيان اينكه بايد هر چه سريعتر تكليف گروه منافقين مشخص شود گفت: اروپايي ها چرا از پذيرفتن اينها سر باز مي زنند. اين نشان مي دهد كه آنها دوست دارند نا امني در منطقه ما باشد و خودشان در امنيت باشند كه اين پذيرفته نيست.
تهران آماده ادامه همكاري با آژانس
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره تاريخ و زمان بازديد بازرسان آژانس از تاسيسات هسته اي ايران گفت: ايران دعوت كرده است تا هياتي از مقامات آژانس به سرپرستي معاون دبيركل آژانس به ايران سفر داشته باشند. اين سفر در چارچوب همكاري هايي است كه پيش از اين به صورت مستمر انجام شده است و ادامه دارد. اين دعوت ابتدا از سوي كشور ما صورت گرفت كه نشان دهنده حسن نيت ما و شفافيت عملكرد ما در برنامه هاي هسته اي صلح آميز است. درباره تاريخ دقيق آن در حال رايزني هستيم. اميدواريم به زودي شاهد حضور اين هيات از آژانس در ايران باشيم.
سخنگوي وزارت خارجه تاكيد كرد: ما همكاري بسيار خوبي با آژانس داريم و همه فعاليت هاي ما به صورت شفاف با اطلاع مقامات آژانس صورت مي گيرد. قبل از نشست شوراي حكام داوطلبانه هياتي را به ايران دعوت كرديم كه سفري به تهران داشت. دعوت دوباره ما نشان دهنده آمادگي ما براي همكاري است. مقامات آژانس بايد از اين فرصت بهره برداري كنند. اميدواريم آژانس به موقعيت حساس خود بيشتر توجه كند و مساله خلع سلاح را به صورت جدي در دستور كار خود قراردهد كه در اين رابطه حتما ايران بيشترين سهم را در همكاري خواهد داشت.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]