واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فاضل لنكراني:احكام اسلامي تضمين كننده كرامت زن است
قم - خبرگزاري مهر: آيتالله فاضل لنكراني با بيان اينكه در بحث ارث زن و مرد ارزش افراد مطرح نيست، گفت: احكام اسلام تضمين كننده كرامت زن است.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، آيتالله حاج شيخ محمدجواد فاضل لنكراني صبح امروز در ديدار جمعي از دانشجويان خواهر ممتاز دانشگاههاي شهر مقدس مشهد طي سخناني با اشاره به مباني گهربار دين مبين اسلام و بحث ارث زن و مرد اظهار داشت: در باب ارث اصلاً بحث ارزش افراد مطرح نيست، به عنوان مثال اگر مردي از دنيا رفت در حالي كه اين فرد هم پدر و مادر دارد و هم اولاد، ما نبايد به اين دليل كه ارث اولاد ميت از والدين او بيشتر است اعتراض كرده و مدعي شويم دين اسلام ارزشي براي پدر و مادر قائل نيست چون سهم ارث آنها كمتر از يك كودك است.
وي با بيان اينكه احكام اسلامي تضمين كننده كرامت زن است، خاطرنشان كرد: خداوند قانون ارث را به عنوان يك برنامه دائمي قرار داده است و به دلايلي از جمله اينكه بار تأمين نفقه همسر بر عهده شوهر گذاشته شده ميزان بهرهبري مرد از ارث بيشتر است.
آيتالله فاضل لنكراني ضمن انتقاد از اظهار نظر برخي مغرضان و معاندان در بحث ارث زن و مرد يادآور شد: سؤال ما از اين افراد اين است كه ارث مهمتر است يا ثروت، ارث بهتر است يا عقلانيت و انسانيت و متأسفانه عدهاي موارد اصولي و اساسي در دين اسلام كه هيچ تفاوتي بين زن و مرد نيست را رها كردهاند و متمركز در بحث ديه و ارث شدهاند.
استاد درس خارج حوزه علميه قم يادآور شد: در دين مبين اسلام زنان از حقوق ويژهاي برخوردار هستند منتهي در ساير اين حقوق به بحث كرامت و شرافت آنان نيز توجه خاص شده است اما متأسفانه عدهاي كه در فقه تخصص ندارند دم از ناديده گرفته شدن حقوق زن در دين اسلام ميزنند كه جاي تعجب دارد.
وي تصريح كرد: امروزه زنان در جوامع غربي به اندازه مردان كار ميكنند ولي خودشان هم به اين نتيجه رسيدهاند كه زن بايد زودتر از مرد بازنشسته شود لذا زمان بازنشستگي مرد را 10 سال بيشتر از زن قرار دادهاند.
رئيس مؤسسه فقهي ائمه اطهار اضافه كرد: ما يك سري احكام راجع به زنان داريم كه ارزش معنوي ندارند مثل بحث ارث و ديات، اما امروزه گروههايي به عنوان فمنيست تشكيل شده كه دنبال كرامت و حفظ حقوق واقعي زن نيستند بلكه حقوق زن تنها بهانهاي براي آنان است.
وي در ادامه ضمن تأكيد بر ضرورت دفاع دانشجويان از دين اسلام بيان داشت: دانشجويان بايد ضمن مطالعه و بررسي دقيق احكام اسلامي از كيان دين دفاع كنند.
آيتالله محمد جواد فاضل خطاب به دانشجويان اظهار داشت: در دانشگاه اگر شخصي مطالبي را نقل كرد بايد با منطق و مستدل جواب او را بدهد اما اگر اشخاصي دنبال هياهو، جنجال آفريني و فريب اذهان دانشجويان بودند شما بايد بيدار باشيد و در مقابل آنها موضعگيري كنيد.
فرزند مرحوم آيتالله العظمي فاضل لنكراني در بخش ديگري از سخنانش به پيروزي انقلاب و دستاوردهاي عظيم آن اشاره كرد و افزود: امروزه به بركت انقلاب زنان حيات و هويت مجددي پيدا كردهاند به گونهاي كه در عرصههاي مختلف علمي و اجتماعي حضور پيدا ميكنند و شايستگي خود را ثابت ميكنند و ما بايد قدردان اين نعمت بزرگ باشيم.
فاضل لنكراني در ادامه با اشاره به روايت «طلب العلم فريضه علي كل مسلم و مسلمه» تصريح كرد: زنان و مردان ما با حضور خود ضمن رعايت معيارهاي ارزشي و تقواي الهي به درجات بالاي تحصيلي و علمي دست يافتهاند كه اين امر مرهون انقلاب اسلامي است.
وي در توصيهاي به دانشجويان حاضر گفت: يكي از كارهاي لازم براي دانشجويان اين است كه در هر رشتهاي كه تحصيل ميكنند داراي ذهن و ديدگاه ديني، مذهبي و عقيدتي نيز باشند تا معلومات آنان براي دين مبين اسلام كارآيي بيشتري داشته باشد.
استاد درس خارج حوزه علميه قم در پايان يادآور شد: دانشجويان تنها به مطالعات دانشگاهي اكتفا نكنند بلكه مطالعات ديني خود را نيز گسترش دهند و اطلاع دانشجويان از متون ديني در كنار اشراف آنان به امور علمي جديد موجب روشن شدن حقايق زيادي خواهد شد.
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]