واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همايش درآمدي بر كارنامه نظام جمهوري اسلامي ايران- 5جمشيدي: آزادي در سرلوحه برنامههاي جمهوري اسلامي ايران قرار دارد
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي پژوهشكده امام خميني(ره) گفت: آزادي به عنوان ضرورت حيات و حق انسان در سرلوحه برنامههاي جمهوري اسلامي ايران قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار سياسي فارس محمد حسين جمشيدي عضو هيئت علمي پژوهشكده امام خميني(ره) ظهر امروز در نخستين همايش علمي پژوهشي در آمدي بر كارنامه نظام جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اهميت آزادي و مفهوم آن در 30 سال گذشته انقلاب اسلامي گفت: آزادي يك ضرورت و يك حق طبيعي براي انسان است.
وي با اشاره به مبنايي كه انقلاب اسلامي ما آزادي را بر پايه آن ارائه كرد، گفت: مكتب اسلام، امام به عنوان رهبر انقلاب اسلامي خود نظام جمهوري اسلامي مبنا هاي هستند كه بر پايه آن آزادي ارائه شده است.
عضو پژوهشكده انقلاب اسلامي با بيان اينكه اسلام دين آزادي است و تمام شعب و ابعاد آزادي را در نظر ميگيرد گفت: اسلام داراي رسالت آزاد بخشي است و در دين اسلام اجبار وجود ندارد.
جمشيدي با تاكيد بر اينكه دين اسلام به عنوان ايدئولوژي انقلاب آزادي را در سر لوحه برنامه خود قرار داده است خاطر نشان كرد: امام خميني رهبر انقلاب اسلامي آزادي را اولين گام براي حركت يك جامعه به سمت تمدن و پيشرفت ميداند. در واقع امام (ره) آزادي را مال مردم و حق طبيعي آنها ميدانست.
وي افزود: به تعبير امام خميني آزادي حق اوليه بشر است و مطبوعات در نشر حقايق آزاد هستند.
اين عضو پژوهشكده امام خميني با بيان اينكه امام (ره) براي حكومت اسلامي و نظام جمهوري اسلامي دو وظيفه اساسي ذكر ميكند گفت: حفاظت از آزادي مردم و تامين آزاديهاي آنها و همچنين اجراي احكام اسلامي از جمله وظايف حكومت اسلامي از ديدگاه امام هستيم.
جمشيدي در ادامه با طرح اين سوال كه آيا انقلاب و نظام اسلامي با آزادي ارتباطي دارد يا نه گفت: در انقلاب اسلامي ما آزادي بالاترين شعار مردم و شعار آزادي ، استقلال و جمهوري اسلامي در سطح شعارهاي مردم قرار داشت.
وي با اشاره به قانوني بودن نظام جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد: امام خميني بر قانوني بودن مردمي بودن جمهوريت ضد استبدادي بودن، مستقل بودن و آزاد بودن نظام تاكيد داشت و اينها را از ويژگيهاي نظام ميدانست.
عضو هيئت علمي پژوهشكده علمي امام خميني با بيان اينكه رسالت نظام جمهوري اسلامي طبق آزادي هاي عمومي است افزود: در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بر عنوان آزادي ها از جمله آزادي هاي عمومي آزادي شغل آزادي مسكن، تامين آزادي مشروع از سوي دولت و غيره تاكيد شده است.
جمشيدي آزادي دروني را مهمترين ره آورد انقلاب اسلامي ايران دانست و خاطر نشان كرد: اين آزادي در انقلاب هاي ديگر به اين معنا وجود ندارد و اين آزادي به انسان شجاعت ، شهامت ايثار، جانبازي و مستقل بودن را به انسان ميآموزد. البته انقلاب اسلامي ايران به آزادي بيرون نيز توجه دارد.
وي در ادامه با اشاره به عوامل محدود كننده آزادي انسان تصريح كرد: حق خود انسان، حق الهي مصالح فردي و مصالح جامعه از جمله عواملي هستند كه آزادي انسان را محدود ميكنند.
عضو هيئت علمي پژوهكشده امام خميني(ره) در ادامه با طرح اين سوال كه روشهاي تامين آزادي در انقلاب اسلامي ايران چيست گفت: قانون اساسي، تفكيك قوا، نظارت فقيه به عنوان رهبر عادل و آگاه نظارت ملت بر امور و قوه قضائيه از جمله راه هاي تامين آزادي در انقلاب آزادي ميباشد.
جمشيدي در ادامه يكي از عوامل اساسي تحقق آزادي در جامعه را آگاهي انسانها دانست و ياد آور شد: آگاهي مردم امروز جامعه ما با آگاهي مردم در گذشته خيلي تفاوت كرده است چرا كه انقلاب اسلامي ما بر آگاهي تاكيد دارد.
وي خاطر نشان كرد: آزادي به عنوان ضرورت حيات و حق انسان در سرلوحه برنامه هاي نظام جمهوري اسلامي ايران قرار گرفت.
همچنين در ادامه اين همايش توحيد عبدي معاون سياسي سازمان عقيدتي نيروي انتظامي با اشاره به دو رويكرد مردم محور و حكومت محور تصريح كرد: در رويكرد مردم محور رسالت دولت تامين و ايجاد امنيت براي مردم است و به طبع آن امنيت حكومتها نيز تامين خواهد شد. اما در رويكرد حكومت محور تلاش براي توسعه سلطه از طريق سازمان هاي امنيتي ميباشد.
وي افزود: در رويكرد مردم محور مباني و ويژگيهاي امنيت اجتماعي اين است كه امنيت حق مردم ميباشد و تامين امنيت تكليف دولت و حكومت است. اما در رويكرد حكومت محور امنيت حق مردم نيست بلكه تكليف مردم تبعيت از حكومت است.
معاون سياسي سازمان عقيدتي نيروي انتظامي تصريح كرد: در رويكرد مردم محور مولف اصلي قدرت مردم هستند و امنيت اجتماعي پايه امنيت ملي است، اما در رويكرد حكومت محور بر عكس ميباشد.
انتهاي پيام/
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]