واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قلعه مدرسه خيرآباد در بهبهان افتتاح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: ميراث و گردشگري
مركز فرهنگي مذهبي قلعه مدرسه خيرآباد در بهبهان افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از خوزستان قلعه مدرسه خيرآباد در شهرستان بهبهان با حضور رييس اين سازمان و معاون برنامهريزي استانداري و جمعي از مسؤولان اين شهرستان افتتاح شد.
در اين مراسم صادق محمدي، رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان، مرمت و احيا بناي قلعه مدرسه خيرآباد را به عنوان يكي از مكانهايي كه در حد فاصل مسير گردشگري خوزستان، فارس، اصفهان و تهران است بسيار حايز اهميت دانست.
وي با اشاره به اين كه در حال حاضر حدود 700 هزار نفر گردشگر خارجي به استان سفر ميكنند حجم زياد گردشگران را به استان در رونق اقتصادي كشور بسيار مؤثر اعلام كرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامي استان خوزستان به عنوان يكي از استان هاي كشور در مسير گردشگري كشور قرار داشت اما با آغاز جنگ تحميلي و از بين رفتن بسياري از مراكز اقامتي و يا تغيير كاربري آنها اين استان از چرخه گردشگري خارج شد. پس از جنگ نيز بازسازي مناطق در اولويت برنامه قرار گرفت. البته با پيگيريهايي كه در دولت نهم صورت گرفت و جلسات مختلف با آژانسها اين مراكز قانع شدند كه همان مسير قبل از انقلاب را براي گردشگران احيا كنند.
وي همچنين توضيح داد: به دليل ارزش و اهميت بسيار احيا مسير گردشگري براي استان استاندار، معاونان و نمايندگان مجلس در اين خصوص پيگيريهاي بسياري كردند و در كشور مصـــوب شد كه استـان خــوزستان به عنوان يكي از استانها در مسيــر گردشگــري تصويـب شد.
محمدي يكي از دلايل مرمت بناي تاريخي قلعه مدرسه خيرآباد را نياز و مشكلات عنوان شده از سوي آژانسهاي خدمات مسافرتي مبني بر اين كه در مسير گردشگري خوزستان آثار تاريخي مناسب مرمت شده و قابل بازديد وجود ندارد همچنين نداشتن زيرساخت گردشگري، عدم وجود هتل در مسير و بحث امنيت و غيره عنوان كرد و گفت: پيگيريهاي بسياري صورت گرفت. مسؤولان در اين خصوص زحمات بسياري كشيدند كه خوشبختانه بخشي از آنها در حال انجام است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خوزستان گفت: در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سطح استان 51 بناي تاريخي را در دست مرمت دارد كه بيش از 30 بنا افتتاح و مورد استفاده قرار گرفته است. در شهرستان دزفول بناها و حمامهاي بسياري مرمت و مورد استفاده قرار گرفتهاند. در شهرستان شوشتر خانههاي مختلف تاريخي مرمت شدند كه در حال حاضر به عنوان رستوران، فضاهاي اقامتي، خدماتي و ديدني استفاده ميشوند. در شهرستان آبادان نيز به همين صورت در مسير استان خوزستان به استان فارس شهرستان رامهرمز و بهبهان را داريم كه در قالب همين سياستگذاري تعدادي بنا در شهرستان رامهرمز در حال مرمت هستند كه تا يكي ـ دو ماه ديگر كار مرمت آنها به پايان ميرسد و افتتاح خواهند شد.
محمدي در خصوص شهرستان بهبهان گفت: در شهرستان بهبهان كارهاي عمدهاي صورت گرفته از جمله مرمت بناي قلعه مدرسه خيرآباد كه بر اساس مطالعات صورت گرفته فونداسيون آن مربوط به دوره ساساني است. اين بناي خدماتي در دوره ساساني در مسير حمل و نقل بين استان خوزستان و استان فارس استفاده ميشد كه در دوره صفوي به عنوان كاروانسرا احياء و دراين دوره در جاده دسترسي فارس- خوزستان- همدان مورداستفاده مسافران بوده است0 درسالهاي بعد به دليل اين كه اين جاده از امنيت كمتري برخوردار بوده همچنين بنا به ضرورت موضوعات مذهبي به منظور مبارزه با سنيگرايي و000 از اين محل به عنوان حوزه علميه استفاده ميكردند و اين مكان براساس فونداسيونهايي كه در اطراف آن از خانههاي طلاب پيدا شده است مركز درس مذهبي بوده و كانون سازمان در حال مطالعه آنها است كه به عنوان پايگاه بزرگ علمي، فرهنگي، مذهبي در جنوب كشور عمل ميكرده است.
محمدي در ادامه به اقدامات سازمان ميراث فرهنگي در شهرستان بهبهان اشاره كرد و گفت: كارهاي مختلفي كه در شهرستان بهبهان انجام شده از جمله ساخت مركز بزرگ آب درماني در منطقه گراب بهبهان است كه توسط سازمان در حال ساخت ميباشد. عمليات اجرايي اين طرح از 20 روز پيش شروع شده است. اين مركز به عنوان بزرگترين مركز آب درماني جنوب كشور به بيش از 100 هكتار زمين نياز دارد كه از سرمايهگذاران دعوت شده تا علاوه بر اقدامات دولتي كه در اين محل صورت ميگيرد بخش خصوصي نيز در احداث آن مشاركت كند.
وي در خصوص مزاياي اين مركز خاطرنشان كرد: براساس آزمايشهاي مختلفي كه روي آب اين چشمه صورت گرفته آب آن به عنوان يكي از بهترين آبهاي درماني كشور شناخته شده كه براساس مطالعات خاصيت درماني دارد و براي بيماريهاي قلبي، عروقي، مفاصل و پوستي بسيارمفيد است.
محمدي از اقدامات ديگر سازمان در شهرستان بهبهان به مرمت قدمگاه امام رضا (ع) و حمام بكان در نزديكي سد شهدا اشاره كرد كه در راستاي شناسايي مسير ورود امام رضا (ع) به ايران و حركت ايشان به سمت خراسان مورد مرمت قرار گرفتهاند.
وي دراين خصوص توضيح داد: با توجه به برنامه سازمان مبني بر شناسايي مسير ورود امام رضا (ع) به ايران و حركت ايشان به سمت خراسان مسير حركت محل اقامت و اتراق امام رضا (ع) در استان شناسايي و بناهايي كه در اين مسير مورداستفاده قرارگرفتهاند مرمت ميشوند و به عنوان اثر تاريخي نگهداري خواهند شد. يكي از جاهايي كه كاملاً مسلم است كه امام رضا (ع) در آن جا حضور پيدا كردهاند و نماز خواندهاند قدمگاه امام رضا (ع) كه در واقع مسجد جامع محله بكان ارجان بوده است اكنون كار مرمت و ايجاد فضاي سبز در اطراف آن از سوي سازمان در حال انجام است تا اين مكان هم به عنوان يك مكان مذهبي و هم يك مكان مفرح با توجه به وجود درياچه سد مارون در كنار آن مورداستفاده گردشگران قرارگيرد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان در ادامه از مرمت خانه نجف خان، خانه محسني و ساخت مركز آموزش صنايعدستي در مركز شهر بهبهان خبر داد و گفت: شهرستان بهبهان در سفر دوم هيأت دولت به استان مصوبات خوبي گرفت از جمله چند منطقه نمونه گردشگري براي شهرستان بهبهان مصوب شد كه با اعتبارات دولتي اين شهرستان ازنظر فضاي گردشگري غني خواهد شد. همچنين منطقه نمونه گردشگري مذهبي شهداي شيميايي بهبهان در شهرستان خرمشهر نيز در سفر دوم هيأت دولت به استان براي شهرستان بهبهان تصويب شده است.
محمدي در پايان خواهان اعتبار براي احداث جاده دسترسي به اين بنا شد تا مسافران خارجي كه از استان خوزستان به استان فارس حركت ميكنند، بتوانند از اين فضا استفاده كنند و از اهالي روستا به خاطر همكاري و كمكهايشان در حفظ اين بنا تشكر كرد و گفت: اين بنا مربوط به اهالي روستا است كه قطعاً حفاظت از آن هم در آينده برعهده خودشان خواهد بود و با آمدن گردشگر و مسافر به اين مركز و رونق مسير بازديد اقامت و اتراق مسافران تأمين و شغل براي اهالي روستا فراهم خواهد شد كه اميدوارم روستاييان از اين ظرفيت استفاده بهينه را بكنند.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]