واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آفريقا بدون سهميه ماند جست و جو براى جايى در ليگ جهانى واليبال
[ على رضايى]
گرانقيمت ترين ليگ جهان روز ۱۲ ژوئن آينده آغاز مى شود تا زخم كهنه علاقه مندان به واليبال در ايران بار ديگر سر باز كند. 16 تيمى كه فدراسيون بين المللى واليبال نام آنها را اعلام كرده است در چهار گروه پخش شده اند تا بازى هاى رفت و برگشت دور مقدماتى را برگزار كنند. پاداش ۲۲ ميليون يورويى كه Fivb براى اين فصل از بازى هاى ليگ جهانى تعيين كرده است همه مدعيان را براى تصاحب سكوى نخست دچار وسوسه خواهد كرد. در اين بين تيم هاى آسيايى و چند تيم ديگر اروپايى و امريكايى هم مكانى آبرومندانه را در جدول كلى مسابقات جست وجو خواهند كرد. اين در حالى است كه تيم ملى ايران همچنان پشت دروازه هاى آن مانده و كماكان شانسى براى راه يافتن به اين عرصه ندارد. دو سال پيش كه محمدرضا داورزنى، رئيس فدراسيون واليبال با زوران گاييچ سرمربى نامدار صرب ها براى همكارى در تيم ملى ايران به توافق رسيده بود به يكى از شرط هاى اصلى اين مربى شهير كه به حضور ايران در ليگ جهانى ربط پيدا مى كرد تن داد و به سرمربى سابق تيم هاى صربستان و روسيه اطمينان داد كه در ليگ جهانى سال ۲۰۰۹ ايران وارد مسابقات خواهد شد. در تمام اين مدت داورزنى و همكارانش عنوان كردند كه رايزنى هاى زيادى در اين باره داشته اند اما ظاهراً هيچگونه پيشرفتى در گفت وگوها حاصل نيامده است چرا كه در بين اسامى تيم هاى اعلام شده براى ليگ آتى نام ايران به چشم نمى آيد. از سويى ديگر «ژى هونگ وى» رئيس جديد فدراسيون بين المللى واليبال نيز چندى پيش اعلام كرد كه ايران مثل هر كشور ديگرى كه خواستار حضور در اين ليگ است بايد شرايط آن را فراهم كند كه در اين بين وديعه ۸۰۰ هزار دلارى و كسب نتايج مطلوب در جام جهانى مهمترين شرط است. با اين حال دبير فدراسيون ايران از ادامه رايزنى ها براى حضور تيم ايران در ليگ جهانى سال ۲۰۱۰ خبر مى دهد و توضيح مى دهد: «ما درخواست مجدد خودمان را به Fivb ارسال كرده ايم و انتظار داريم با به جريان افتادن مجدد پرونده ايران و بازديدى كه مسئولان ذيربط از امكانات و تجهيزات ما مى كنند به پيشنهاد ايران مبنى بر حضور در اين رقابت ها پاسخ بدهند.»
وى همچنين مى گويد: «وقتى تيم هاى مطرح آسيا از جمله چين، كره جنوبى و ژاپن در رقابت هاى بزرگى مثل ليگ جهانى حضور پيدا مى كنند مى توانند در رنكينگ جهانى هم امتيازات خود را بالا ببرند. به هر حال حضور در اين رقابت ها از چشمان مديران و مسئولان فدراسيون جهانى واليبال دور نمى ماند و همين عامل باعث شده تا در رنكينگ جهانى هم بين ايران و ديگر قدرت هاى شرق آسيا فاصله اى ۱۴ پله اى ايجاد بشود.» بى شك ليگ جهانى واليبال يكى از مهمترين ليگ هاى جهان به شمار مى آيد كه در آن به جاى تيم هاى باشگاهى، تيم هاى ملى شركت دارند. جوايز نقدى هنگفتى كه فدراسيون بين المللى واليبال در اختيار تيم ها قرار مى دهد حتى آنها را ترغيب مى كند اين مسابقات را از جام جهانى و نيز رقابت هاى قهرمانى مردان جهان جدى تر بگيرند.
ركورد ايتاليا
ليگ جهانى واليبال نخستين بار توسط دكتر آكوستا رئيس پيشين فدراسيون جهانى در سال۲۰۰۰ به اجرا درآمد و هر سال پى گرفته شده است. ايتاليا با هشت عنوان قهرمانى پرافتخارترين تيم به حساب مى آيد كه اكثر عناوين خود را در دهه ۹۰ به دست آورد. برزيلى ها با هفت مقام نخست در تعقيب اين تيم هستند. برزيل سال گذشته مى توانست به ركورد لاجوردى پوشان دست يابد اما در كمال تعجب همگان و در مقابل ديدگان هوادارانش بازى نيمه نهايى را به امريكا باخت تا در نهايت به رتبه چهارم نائل آيد. برزيل حتى در فينال المپيك هم نتوانست اين باخت را جبران كند.
رقابت هاى امسال در حالى آغاز مى شود كه جابه جايى كوچكى بين تيم هاى حاضر صورت گرفته است. آسيا در اين دوره از ليگ جهانى داراى سه نماينده است، چين، ژاپن و كره؛ تيم هايى كه براى حضور در اين عرصه هزينه هاى هنگفتى را متحمل مى شوند تا براى خود اعتبارى در بين بزرگان جهان كسب كنند اما جالب اين كه به قاره سياه هيچ سهميه اى تعلق نگرفته است. مصر، تنها نماينده آفريقا كه سال گذشته در رده سيزدهم جدول رده بندى و حتى بالاتر از اسپانيا و كره قرار گرفت، امسال نتوانست جواز حضور در ليگ جهانى را به دست آورد. در عين حال آرژانتين از امريكاى لاتين به ليگ جهانى راه يافت. حذف اسپانيا، قهرمان دوره پيشين جام ملت هاى اروپا هم از اتفاقات جالب توجه اين دوره از مسابقات است / اما بايد به بازگشت هلند به اين عرصه نيز اشاره كرد. هلنديها سال هاست كه در ليگ جهانى غايب بودند ولى در ليگ سال ۲۰۰۹ حضور خواهند داشت. با حضور هلند جمع تيم هاى اروپايى حاضر در اين رقابت ها به عدد هشت مى رسد. قاره سبز بيشترين سهميه را به خود اختصاص داده است.
وضعيت گروهها
با انجام مراسم قرعه كشى اين بازيها چهره مدعيان هر گروه تا حدى نمايان شده است / از بين چهار گروه حاضر به نظر مى رسد گروه B شرايط راحت ترى دارد و تيم هايش در يك سطح به سر مى برند ولى در ديگر گروه ها دست كم شاهد حضور دو مدعى بزرگ هستيم. در گروه A امريكا، مدافع عنوان قهرمانى و تيم اول المپيك پكن با ايتاليا، چين و هلند پيكار مى كند. بى ترديد جنگ اصلى برسر تصاحب رتبه نخست اين گروه بين ايتاليا و امريكا صورت خواهد گرفت. چينى ها گرچه در زمين خودشان مى توانند شگفتى بيافرينند اما هنوز يك تيم مدعى به حساب نمى آيند. هلند هم با توجه به غيبت طولانى مدت اش تيمى ناشناخته به حساب مى آيد و بعيد است قدرت سابق خود را داشته باشد.گروه B از صربستان، فرانسه، كره و آرژانتين تشكيل يافته است. هرچند صربستان ميزبان دور پايانى است و بابت صعود از اين گروه دغدغه اى ندارد اما برترى محسوسى نسبت به ديگر رقبايش ندارد در همين حال پيش بينى ها بر اين است خروس ها (فرانسه) بتوانند عنوان صدرنشينى اين گروه را از آن خود كنند. در گروه سوم روسيه، بلغارستان، ژاپن و كوبا حضور دارند.واضح است كه مدعيان اصلى اين گروه بلغارستان و روسيه هستند.اگر ژاپن درخشش فصل گذشته را ادامه دهد مى تواند براى اروپائيان دردسر ساز شود. كوبا هم كه سال هاست تنها به حضور در دور گروهى بسنده كرده است.
روس ها كه همين چند روز پيش سرمربى تازه اى براى خود اتخاذ كردند به طور حتم مقابل بلغارستان كار سختى پيش روى خواهند داشت و بالاخره اين كه گروه چهارم را تيم هاى برزيل، لهستان، ونزوئلا و فنلاند تشكيل داده اند. برزيل، مغموم ترين تيم سال ۲۰۰۸ جهان هنوز چهره تازه خود را بروز نداده و مشخص نيست برناردى ريزنده سرمربى تيم طلايى پوش امريكاى لاتين قصد استفاده از جيبا و ديگر ياران پا به سن گذاشته خود را خواهد داشت يا خون تازه اى را به تيمش تزريق خواهد كرد. در هر حال برزيل، برزيل است و مدعى هميشگى قهرمانى. لهستان جدى ترين رقيب اين تيم در گروه D است. فنلاند و ونزوئلا هم نيم نگاهى به خلق شگفتى دارند.در ليگ جهانى دو تيم در خانه حريف دو بازى متوالى برگزار مى كنند و جمع بازى هاى تيم ها در دور مقدماتى به عدد ۱۲ خواهد رسيد. صدرنشينان هر گروه در كنار صربستان كه ميزبان دور پايانى است و نيز سهميه آزاد (wild card) كه توسط fivb انتخاب مى شود بازى هاى مرحله پايانى را در بلگراد برگزار خواهند كرد. اگر صربستان در پايان دور مقدماتى در گروه B اول شود از آنجا كه ميزبان مرحله پايانى است تيم دوم اين گروه هم به مرحله نهايى صعود مى كند.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]