واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مجله اسفيناي يونان: انقلاب اسلامي ايران رخداد مهم قرن بيستم بود (1)
آتن- مجله اسفيناي يونان گزارش مفصلي را به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي منتشر كرد
بخش نخست
" خريستوس خليجاي " نويسنده و تحليلگر مسايل سياسي و سردبير اين مجله كه يكي از دوستان رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران است دراين مقاله نوشت:انقلاب هاي كشاورزي,كارگري,دانشجويي, مردمي كه انقلاب هاي پرتغالي گفته مي شوند , داراي نقاط ويژه و بارزي در تاريخ بشري بوده وهستندو ملت ها براي بدست آوردن استقلال و حقوق اجتماعي خود در طول تاريخ به روش هاي مختلفي مبارزه كرده اند.
وي ظهور انقلاب اسلامي ابران كه آخرين انقلاب قرن بيستم است را يك رخداد مهم تاريخي دانسته كه نه تنها ملت ايران ، بلكه نوراميد را در دل مردم مستضعف جهان زنده كرد.
ملت ايران با اعتقاد به اسلام به عنوان مكتب رهايي بخش ، به رهبريت آيت الله خميني(ره) يك رهبر روحاني و معنوي ، اميد برا ي رهايي بست وايشان در اين راستا و مسئوليت عظيم هدايت ملت ايران براي رهايي از رژيم ستم شاهي، را عهده دار گرديد .
امام خميني با هدايت مدبرانه خود انقلاب اسلامي ايران را به پيروزي رساند و پس از اين پيروزي يك دولت و نظام مذهبي را به وجود آمد.
وي در ادامه اين مقاله مي نويسد : ملت ها در طول تاريخ اميد رهايي خود را بارها به مذهب گره زدند و حركت عمومي مردم ايران نيز دراين راستا به مذهب و رهبريت مذهي اتكا داشته است.
اين تحليلگر يوناني در ادامه اين مقاله مي نويسد:انقلاب اسلامي ايران با گذشت سي سال, باعث بر هم زدن ژئوپلتيك منطقه و جهان گرديد و غربي ها را در مقابل يك عمل انجام شده قرار داد . اين انقلاب نقش مهمي را هم اكنون با قدرت تمام در مسايل سياسي ، اجتماعي، منطقه اي و بين المللي ايفا مي كند.
خليجيا انقلاب اسلامي را يكي از مهم ترين رخداد قرن بيستم معرفي مي كند كه توانست، رژيم وابسته شاه را سرنگون و طرح هاي و روياهاي غرب و به خصوص امريكا را مبني بر حاكميت مطلق به ملت ايران و منطقه را به ياءس تبديل كند و اميد را در دل افرادي كه در جستجوي رهايي هستند، حيات ديگري بخشد.
اين نويسنده يوناني با اشاره به روند تاريخ مبارزات امام خميني( قدس سره) و ملت ايران بر عليه رژيم ستم شاهي و امپرياليسم آمريكا ،در ادامه مي نويسد:نخستين مرحله انقلاب و درگيري آيت الله خميني - شاه در سال 1960 شروع شد كه به ظاهر در اين مرحله با پيروزي براي دومي همراه بود كه با مشت «آهنين» و زور سرنيزه و سلاح،به ظاهر آرامش را در كشور برقرار كرد. در خلال اين مرحله, مبارزات سركوب شد و امام خميني(ره) تبعيت گرديد. با به وجود آمدن اين شرايط شاه احساس كرد كه فارع از هرگونه مخالفتي مي تواند به برنامه هاي مورد نظر خود به پردازد ، به همين دليل در سال 1971 ميلادي جشن ها ي تاج گذاري و در اكتبر سال 1972 جشن هاي 2500 ساله را برگزار كرد كه هزينه 120 ميليون دلاري را بر ايرانيان ماليات ده به همراه داشت .
رژيم شاه به توجه به مشكلات فراوان مردم ايران ، براي حضور در اين جشن كاذب از 68 تن از پادشاهان و سران كشورهاي جهان دعوت به عمل آورد تا با حضور در محل تخت جمشيد, مهر پادشاهي , بر گرفته از خاندان هاي بزرگ امپراتوري ايران را نيز به خاندان خود( پهلوي) بزند و به جهانيان نشان دهد كه ايران به يك جزيره ثبات تبديل شده است درحالي كه حقيقت چيز ديگري بود.
وي در ادامه مي نويسد: گرچه ظاهرا ايران آرام به نظر مي رسيد ولي امام خميني (ره) طي پيام هاي مكرر افكار عمومي ملت را از اقدامات جنايت كارانه رژيم شاه زنده نگه مي داشت. در واقع يك مبارزه آگاهي رساني و آماده كردن ملت براي حركت نهايي به منظور رهايي از قيد حكومت ستم شاهي به طور مرتب در جريان بود تا اينكه در 8 سپتامبر سال 1978 حركت انقلاب ايران به اوج خود رسيد.
ادامه دارد
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]