واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي اقامه نماز در محيطهاي دانشگاهي/ 30رئيس دانشگاه پيام نور قم: اقامه نماز در دانشگاهها را بايد به متولي خاصي واگذار كرد
گروه اجتماعي: مصطفي عباسيمقدم بر اين عقيده است كه نبود متصدي و مسئول خاص براي اقامه نماز در محيطهاي دانشگاهي از جمله آسيبهايي است كه اين مقوله را تهديد ميكند لذا اگر اين مسئله به بخش خاصي محول شود ميتوان رونق آن را انتظار داشت.
«مصطفي عباسيمقدم» رئيس دانشگاه پيامنور استان قم و مشاور معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به نقاط قوت و ضعف موجود در محيطهاي دانشگاهي براي اقامه نماز جماعت گفت: دانشگاه از جمله محيطهاي تأثيرگذار است كه افراد جامعه تأثيرپذيري بسيار زيادي از آن دارند چرا كه فعالان آن در امور فردي و اجتماعي خود از تعقل بهرهمند ميشوند.
وي معنويت را فصل مشترك همه انسانها عنوان كرد و افزود: گرايش به معنويت بر اساس فطرت در همه انسانها وجود دارد كه برخي از آنها با توجه به اعمال و رفتار ديني اين حس را تقويت ميكنند و دستهاي ديگر نيز بر اثر اشتغال به موضوعات منفي سعي در كتمان اين گرايش خود دارند.
عباسيمقدم نماز را از مهمترين كانونهاي معنوي دانست و در تشريح اين سخن خود تصريح كرد: در حال حاضر برنامهها و كارگاههاي متعددي براي گسترش دينباوري در دانشگاهها برگزار ميشود اما به جرئت ميتوان ادعا كرد هيچكدام از آنها تأثير نماز را نميتواند بهجا بگذارد چراكه اقامه نماز كانون معنوي فراگيري است كه همه گرايشها را در خود جمع ميكند و با اندكي تأمل ميتوان آن را براي همگان جذاب كرد.
رئيس دانشگاه پيام نور قم برخورداري دانشگاهها از امكانات فيزيكي مطلوب را يكي از دلايل مهم افزايش رغبت دانشجويان ذكر و اظهار كرد: آراستگي محيطهاي نماز و نمازگزاران از موضوعات مهمي است كه در تعاليم قرآني به آن اشاره شده است كه از جمله آنها ميتوان به آيه 31 سوره مباركه «اعراف» كه ميفرمايد «يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ و ...؛ اى فرزندان آدم جامه خود را در هر نمازى برگيريد و ... » اشاره كرد.
نبود متصدي و مسئول خاص براي اقامه نماز از ديگر آسيبهايي بود كه مشاور معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري ضمن اشاره به آن گفت: اگر اقامه نماز و امكانات مادي و معنوي آن از قبيل آراستگي نمازخانه، دعوت از مكبر، پخش اذان و ... در دانشگاهها به بخش خاصي محول شود ميتوان بر جذابيت اين مراسم عبادي افزود.
وي افزود: متوليان فرهنگي دانشگاهها بايد با درايت خود و تدوين برنامههاي متنوع زمينه حضور همه قشرها را در نماز جماعت فراهم كنند به عنوان مثال ميتوان با برپايي برنامههاي جنبي از قبيل تفسير كوتاه آيات قرآن، ارائه سخنان كوتاه در باب مشكلات دانشجويان و طرح راهكار براي رفع آنها جذابيت مضاعفي را براي اقامه اين فريضه در دانشگاهها ايجاد كرد.
عباسي مقدم برگزاري جلسات سخنرانيهاي طولاني، ارائه پيامهاي كممحتوا و بيدقتي در برپايي نظم را نيز از جمله موضوعاتي ذكر كرد كه براي حضور در نماز جماعت ضد تبليغ است و دانشجويان را وادار به دافعه در برابر آن ميكند.
رئيس دانشگاه پيام نور قم با طرح اين موضوع كه برخي از افراد و گروهها تحت هر شرايطي در نماز جماعت حاضر ميشوند، تصريح كرد: مزيت حضور متولي خاص در اين عرصه اينجا جلوهگر ميشود زيرا به اين نتيجه ميرسيم كه در تدوين برنامهها بايد نظر سايران را نيز جويا شد و اين گروهها را ميزان گزارشهاي خود ندانيم.
وي در پايان بخش نخست گفتوگوي خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر وجود آسيبهاي معرفتي كه فريضه نماز را تهديد ميكند بر توجه به اين حوزه تأكيد كرد و گفت: به عقيده من ارتقاي معرفت دانشحويان نسبت به نماز جماعت در گرو تجهيزات فيزيكي نمازخانه و مساجد دانشگاهي است.
نقش امكانات فيزيكي در جلب نمازگزاران، ارزيابي وضعيت كنوني دانشگاهها در زمينه اقامه نماز، تصميمات نهادهاي مؤثر همچون شوراي عالي انقلاب فرهنگي در گسترش اين فرهنگ و ... از ديگر موضوعات اين گفتوگو بود كه در بخش دوم به آن پرداخته ميشود.
ادامه دارد ...
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]