واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو كميسيون صنايع در گفتوگو با فارس مطرح كرد:درخواست سهم 35درصدي صنعت از صندوق يارانهها
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون صنايع مجلس گفت: در صورتيكه كمتر از 35 درصد رقم 11 هزار و 500 ميليارد تومان تعيين شده براي جبران خسارت بخشهاي خانگي، صنعت و كشاورزي به بخش صنعت اختصاص يابد، اين بخش متضرر خواهد شد.
علياصغر يوسف نژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، بالا رفتن هزينه توليد در اثر اجراي طرح هدفمند كردن يارانه ها را عاملي براي كاهش رقابتپذيري صنايع كشور عنوان كرد و گفت: به اين ترتيب بخشي از صنايع از چرخه توليد خارج ميشوند كه اين موضوع بويژه در صنايع آلومينيوم، مس، فولاد و خودرو بيش از ساير بخشها مشهود خواهد بود.
وي با بيان اينكه اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها قيمت تمام شده بخش صنعت را افزايش ميدهد اظهار داشت: پس از ارائه نامه رئيس جمهور به رئيس مجلس و تقاضاي مطرح شده براي اصلاح ارقام بودجه 88، نقطه نظر رئيس جمهور از سوي برخي نمايندگان در كميسيون تلفيق مطرح شد كه در نهايت پيشنهاد درآمد 20 هزار ميليارد توماني ناشي از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها مورد تائيد قرار گرفت.
وي ادامه داد: حدود 8 هزار و 500 ميليارد تومان از رقم 20 هزار ميليارد توماني به عنوان درآمد دولت لحاظ ميشود و 11 هزار و 500 ميليارد تومان بقيه نيز جهت جبران خسارت ناشي از افزايش قيمتها به بخشهاي مختلف از جمله صنعت، كشاورزي، حمل و نقل و خانگي اختصاص مييابد.
وي با بيان اينكه هر نوع تزريق پول در جامعه منجر به تورم و وارد شدن خسارت به بخشهاي مختلف خواهد شد تصريح كرد: بخش صنعت نيز از اين مسئله مستثني نيست و با واقعي شدن قيمت حاملهاي انرژي آسيب جدي به اين بخش وارد خواهد شد.
يوسف نژاد ادامه داد: در حال حاضر 16 درصد يارانه انرژي به بخش صنعت، 7 درصد به بخش كشاورزي، 26 درصد به بخش خانگي، 42 درصد به بخش حمل و نقل و پنج درصد به بخش عمومي اختصاص دارد كه در صورت واقعي شدن قيمتها تاثير هر كدام از حاملهاي انرژي در هر يك از بخشهاي اقتصادي متفاوت خواهد بود.
به گفته وي 99 درصد مصرف بنزين به بخش حمل و نقل، 93 درصد مصرف نفت سفيد به بخش خانگي، 53 درصد مصرف نفت گاز به بخش حمل و نقل و 13 درصد آن نيز به بخش كشاورزي و تجاري تعلق دارد.
وي افزود: 84 درصد مصرف گاز مايع به بخشهاي تجاري، عمومي و خانگي، 30 درصد مصرف برق به بخش صنعت و 28 درصد مصرف گاز طبيعي به بخش صنعت اختصاص دارد كه به اين ترتيب افزايش قيمت حاملها تاثير زيادي در بخش صنعت خواهد داشت.
عضو كميسيون صنايع مجلس با بيان اينكه بخش صنعت از اجراي طرح هدفمند كردن يارانهها آسيب جدي خواهد ديد تصريح كرد: بيش از 50 درصد انرژي مورد نياز صنعت سيمان و 96 درصد انرژي صنعت آلومينيوم از طريق برق تامين ميشود كه افزايش قيمت برق باعث بالا رفتن هزينه تمام شده اين صنايع ميشود.
وي افزود: سهم برق در انرژي مورد نياز صنعت نساجي 80 درصد و در صنايع پتروشيمي 40 درصد است كه اين رقم در صنايع مس و غذايي به ترتيب 60 و 50 درصد است و به اين ترتيب رشد قيمت برق بهاي توليد صنايع را افزايش مي دهد.
يوسف نژاد ادامه داد: بايد ديد چه رقمي از 11 هزار و 500 ميليارد تومان در نظر گرفته شده براي جبران خسارت بخشهاي مختلف به بخش صنعت اختصاص مييابد.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]