واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: گزارش وزارت خارجه به مراجع تقليد درباره واقعيات صحنههاي اهانت به شيعيان قشقاوي به سفر هيأت آكادمي اسكار به ايران واكنش نشان داد
مراجع عظام به اعتبار جايگاه والايي كه در جهان تشيع دارند طبيعتا دغدغهها و حساسيت هايي دارند كه بيان كردهاند و اين امري طبيعي است كه همگام با ديگر متدينان به سرنوشت مسلمانان و شيعيان حساسيت داشته باشند. وزارت خارجه با ارسال گزارش مكتوب از واقعيات صحنهها براي مراجع تقليد، ديدگاههاي خود را كه از نمايندگيها دريافت كرده، ارائه كرده است. دفاتر مراجع از اين گزارشهاي وزارت خارجه ابراز رضايت كردهاند.
آفتاب: سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر اينكه ترديدها در راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر محلي از اعراب ندارد گفت: «اين نيروگاه طبق برنامه، سر موعد مقرر و با اطمينان كامل راه اندازي ميشود».
حسن قشقاوي در نشست خبري روز دوشنبه خود افزود: «با پيش راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر اين اطمينان در جمهوري اسلامي ايران حاصل شده است كه به سمت راه اندازي كامل اين نيروگاه در آينده نزديك پيش ميرود».
وي با بيان اينكه ايران و روسيه براي اتمام كار اين نيروگاه جدي هستند و هيچ مشكلي وجود ندارد گفت: «يك زمان طبيعي و عادي براي تست آزمايشگاهي نيروگاه وجود دارد و ترديدي درباره راه اندازي آن نيست».
متكي به ديدار مراجع تقليد ميرود
قشقاوي در پاسخ به سوالي درباره واكنش وزارت خارجه در قبال اهانت به شيعيان پاكستان و عربستان بعد از موضع گيري مراجع عظام تقليد گفت: «مراجع عظام به اعتبار جايگاه والايي كه در جهان تشيع دارند طبيعتا دغدغهها و حساسيت هايي دارند كه بيان كردهاند و اين امري طبيعي است كه همگام با ديگر متدينان به سرنوشت مسلمانان و شيعيان حساسيت داشته باشند».
وي افزود: «وزارت خارجه با ارسال گزارش مكتوب از واقعيات صحنهها براي مراجع تقليد، ديدگاههاي خود را كه از نمايندگيها دريافت كرده، ارائه كرده است».
قشقاوي اضافه كرد: «قرار است وزير خارجه نيز در اين باره با مراجع تقليد ديدار كند». وي گفت: «بعضا دفاتر مراجع از اين گزارشهاي وزارت خارجه ابراز رضايت كردهاند».
ايران براي مذاكره با آمريكا نياز به ميانجي ندارد
خبرنگاري پرسيد: «اردوغان نخست وزير تركيه اخيرا گفته كه ايران پيشنهاد ميانجي گري تركيه را براي ارتباط با آمريكا مطرح كرده است».
قشقاوي گفت: «اظهارات آقاي اردوغان و بقيه دوستان و برادران ترك از سر خيرخواهي و دلسوزي است».
وي افزود: «ما ضمن احترام به اين نوع نظرها، اعلام ميكنيم از جانب جمهوري اسلامي ايران هيچ نوع درخواست ميانجيگري به نخست وزير تركيه و ديگر مقامات صورت نگرفته است».
خبرنگار ديگري پرسيد: "چرا ايران نميخواهد تركيه نقش ميانجي را در خصوص رابطه با آمريكا ايفا كند" كه قشقاوي پاسخ داد: «روابط ما با تركيه بسيار روزافزون است و در عصر بسيار ارزشمند روابط با اين كشور به سر ميبريم».
وي گفت: «با وجود اين، وقتي بحث رابطه ايران با آمريكا مطرح باشد دفاتر حفاظت منافع دو كشور وجود دارند و كانال مسكوت شدهاي در صورت نياز وجود نداشته است كه الان نياز باشد اين انسداد برطرف شود».
قشقاوي افزود: «در صورت نياز، تبادل نظر ميان ايران و آمريكا درچارچوب رسمي و ديپلماتيك شكل ميگيرد».
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: «بعد از بروز بحران اقتصادي در جهان، با هجوم و گسيل سرمايه گذاران خارجي از جمله سرمايه گذاران عربي، چيني و اروپايي به كشورمان مواجهيم».
ميتوانيم عطش سرمايه گذاران خارجي را برطرف كنيم
حسن قشقاوي در ادامه نشست خبري امروز خود افزود: «با وجود همه تحريمها و به اذعان منابع غربي، ايران مشكلي در جذب سرمايه گذاري خارجي ندارد».
وي با بيان اينكه با اين حال بايد قوانين سرمايه گذاري اصلاح و روند اداري جذب سرمايههاي خارجي آسان تر شود گفت: «در صورت هماهنگي بيشتر ميان ارگانهاي مختلف كشوري و مساعدت لازم نظام بانكي، ميتوانيم عطش سرمايه گذاران خارجي را برطرف كنيم».
علت دستگيري ركسانا صابري
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره بازداشت ركسانا صابري خبرنگار پيشين يكي از خبرگزاريهاي خارجي گفت: «پاسخ در اين باره مربوط به حوزه قضايي است و آنها بايد پاسخ دهند».
قشقاوي افزود: «با اين حال شنيدهام كه كارت خبرنگاري اين خانم از سال 85 از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مسترد شده است و وي نبايد غيرمجاز در صدد كسب اخبار و اطلاعات از كشور باشد».
استقبال از سفر فراتيني به تهران
وي درباره دعوت از وزير خارجه ايتاليا براي سفر به تهران نيز گفت: «وقتي ايده حضور ايران در اجلاس افغانستان در حاشيه همايش G8 مطرح شد آقاي متكي در مذاكره تلفني به همتاي ايتاليايي خود گفت اقتضا ميكند تبادل نظر نزديكتري در اين باره با هم داشته باشيم».
وي با بيان اينكه اين موضوع مايه اصلي دعوت آقاي متكي از آقاي فراتيني است افزود: «وزير خارجه ايتاليا اعلام كرده است كه ماه مارس به تهران سفر ميكند».
قشقاوي با بيان اينكه اين موضوع در سفر هفته گذشته مدير كل غرب اروپاي وزارت خارجه به رم و در ديدار با فراتيني مطرح شد گفت: «اگر فراتيني بخواهد به ايران بيايد استقبال ميكنيم».
خبرنگاري پرسيد: "آيا ايران با وجود حضور آمريكا در اجلاس افغانستان در حاشيه همايش جي 8 همچنان در اين اجلاس شركت ميكند" كه قشقاوي پاسخ داد: «اين موضوع پيش از اين هم چندين بار تكرار شده است».
وي گفت: «در اجلاس قبلي افغانستان مانند توكيو و بن و در اجلاس مربوط به عراق همواره مقامات آمريكا و ايران حضور داشتهاند
” متاسفانه هاليوود در برخي موارد فيلمهاي ضد اسلامي و ايراني با هدف تحقير مسلمانان و با جهت گيري نژادپرستانه توليد كرده است. همه هنرمندان و رسانهها جدا از جهتگيري فكري شان بايد طوري عمل كنند كه زمينه توليد فيلمهاي ديگري از اين دست فراهم نشود.... “
و اين موضوع شگفت انگيز و بديعي نيست».
واكنش به ادعاي درياسالار مايكل مولن
سخنگوي وزارت خارجه در واكنش به اظهارات يكي از مقامات آمريكايي كه مدعي شده ايران توانايي توليد بمب اتمي را يافته است گفت: «چنين حرفهايي بسيار بي پايه و اساس است و جنبه تبليغاتي دارد زيرا همه فعاليتهاي ما زير نظر آژانس بين المللي انرژي اتمي انجام ميشود.»
وي افزود: «چگونه ممكن است درجه غلظت زير 3 يا 4 درصد ناگهان به 90 درصد برسد و آژانس از آن بيخبر باشد»؟
قشقاوي گفت: «علاوه بر اين، بمب اتم در رويكرد دفاعي ما وجود ندارد و ما همواره خواستار جهان و منطقهاي عاري از سلاحهاي كشتار جمعي از جمله سلاح اتمي بودهايم و هستيم».
خبرنگاري پرسيد كه آيا ايران كنوانسيون ايمني اتمي را امضا كرده است يا خير كه قشقاوي پاسخ داد: «نيروگاه اتمي بوشهر در بالاترين استاندارد ايمني و تحت نظارت آژانس تاسيس شده است».
وي يكي از وظايف آژانس را نظارت بر ايمني نيروگاهها دانست و گفت: «جاي نگراني از اين بابت وجود ندارد».
قشقاوي افزود: «از 146 كشور عضو آژانس حداكثر 36 كشور به كنوانسيون ايمني پيوستهاند كه ايران هنوز جزو كشورهايي است كه به اين كنوانسيون نپيوسته است».
وي گفت: «در عين حال ما به دو كنوانسيون از پنج كنوانسيون ايمني پيوستهايم».
خبرنگاري پرسيد: «با توجه به اينكه امروز اعضاي گروه 1+5 با يكديگر ديدار ميكنند توصيه شما به آنها چيست»؟
سخنگوي وزارت خارجه پاسخ داد: «توصيه ما اين است كه تحت تاثير فضاسازيهاي سياسي و رسانهاي قرار نگيرند و رويكرد فني و حقوقي با رهيافت تعامل سازنده را به جاي رويكرد سياسي و تقابل پيش ببرند».
خبرنگار ديگري پرسيد: «آقاي البرادعي در گزارش اخير خود از نصب سانتريفيوژهاي اي آر 40 توسط ايران خبر داده است آيا اين را تاييد ميكنيد»؟
قشقاوي گفت: «جزئيات فني، عدد، زمان و نوع كار را بايد متخصصان فني بگويند و اين كار پنهاني نيست و همه اين فعاليتها تحت نظارت آژانس است».
وي افزود: «همه برنامههاي مدون ما در جمهوري اسلامي ايران براي پيگيري حقوق هستهاي تحت نظارت آژانس و براساس آن پي تي در حال پيشروي است».
بنا نيست اجلاس سه كشور فارسي زبان در افغانستان برگزار شود
خبرنگاري گفت: «گفته ميشود قرار است رئيس جمهور در اجلاس سه كشور فارسي زبان در افغانستان شركت كند كه قشقاوي پاسخ داد: «بنا نيست چنين اجلاسي در افغانستان برگزار شود».
خبرنگاري پرسيد: "گفته ميشود مقامات افغان يك كاميون حامل كتابهاي ضد پشتون ايراني را توقيف كردهاند" كه قشقاوي گفت: «اين خبرها درست نيست و هيچ گزارشي از نمايندگيهاي ما در افغانستان به دست نيامده است».
وي با بيان اينكه ما ارتباطات بسيار خوبي با همه طوايف افغان داريم
” وقتي بحث رابطه ايران با آمريكا مطرح باشد دفاتر حفاظت منافع دو كشور وجود دارند و كانال مسكوت شدهاي در صورت نياز وجود نداشته است كه الان نياز باشد اين انسداد برطرف شود.... “
افزود: «آقاي كرزاي خود پشتون است و رابطه عميق و صميمانهاي با ايران دارد كه استقبال گرم از معاون اول رئيس جمهور گوياي عمق اين مناسبات است.»
قشقاوي درباره احتمال تردد اعضاي گروهك القاعده به داخل ايران نيز گفت: «مشكل تردد غيرقانوني اشرار و مجرمان از مرزهاي افغانستان و پاكستان به ايران همواره وجود داشته است».
وي با بيان اينكه همواره اين مشكل در دستور كار مقامات سه كشور قرار دارد گفت: «در سفر اخير وزير كشور پاكستان به تهران درباره جلوگيري از ورود اين افراد و افراطيون بحثهاي زيادي شد».
قشقاوي افزود: «متاسفانه موقعيتهاي جغرافيايي و مرزي باعث ميشود برخي اشرار و مجرمان و افراطيون از اين طريق به ايران بيايند كه اميدواريم مذاكرات مقامات سه كشور زمينه جلوگيري از ورود احتمالي اين افراد به ايران را فراهم كند».
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره خبر آزادي ديپلماتهاي ايراني در اربيل با اشاره به تلاشهاي فراوان مقامات كشورمان و ديدار آنها با همتايان عراقي خود در اين باره گفت: «ما اين اظهارات را از منبع صليب سرخ عراق و قائم مقام وزير خارجه اين كشور شنيدهايم و اميدواريم پيگيريها به زودي به آزادي اين عزيزان منجر شود».
واكنش به سفر هيأت آكادمي اسكار به ايران
وي با تاييد خبر سفر اعضاي هيئت منصفه ژوري جايزه سينمايي اسكار به تهران گفت: «آنها به دعوت صنفي و شخصي خانه سينماي ايران در تهران به سر ميبرند و از ميزباني خوب همتايان ايراني خود بهره مندند».
قشقاوي با اشاره به اينكه متاسفانه هاليوود در برخي موارد فيلمهاي ضد اسلامي و ايراني با هدف تحقير مسلمانان و با جهت گيري نژادپرستانه توليد كرده است گفت: «همه هنرمندان و رسانهها جدا از جهتگيري فكري شان بايد طوري عمل كنند كه زمينه توليد فيلمهاي ديگري از اين دست فراهم نشود».
وي با تاكيد بر لزوم عذرخواهي هاليوود از بابت ساخت چنين فيلم هايي ابراز اميدواري كرد با پيگيريهاي انجام شده ديگر شاهد توليد فيلمهاي نژادپرستانه و تحقير ديگر ملل و تمدن هفت هزار ساله ايران نباشيم».
موضوع دريافت غرامت از عراق
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه آيا ايران نميخواهد غرامت سالهاي جنگ تحميلي را از عراق طلب كند گفت: «در ديپلماسي، اصل بر واقع بيني و توجه به شرايط است».
حسن قشقاوي در ادامه نشست خبري امروز خود افزود: «اوضاع و احوال دولت و برادران عراقي را در نظر ميگيريم و متناسب با مقتضيات حقيقي عمل ميكنيم».
وي با بيان اينكه روابط دو كشور براساس احترام متقابل و حسن همجواري رو به پيش است گفت: «از زمان از بين رفتن حاكميت بعثي عراق اكنون دولت جديدي روي كار آمده است و در اين فضا، متناسب با شرايط زماني و مكاني براي پيگيري مسائل مختلف دو كشور عمل ميكنيم».
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]