واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: جلوگيري از خروج ارز با افزايش ظرفيت هاي آموزش عالي
وزير علوم تحقيقات و فناوري گفت : ما بر اين باوريم كه بايد دستگاه هاي مختلف از جمله وزارتخانه هاي تعاون، رفاه و سازمان هاي صنعتي با هم يك بسته مناسبي طراحي كنند براي كارآفريني كه شامل تمام فارغ التحصيلان شود....افزايش ظرفيت هاي آموزش عالي منجر شده تا خروج ارز از كشور جلوگيري شود و دانشجويان در محيطي ساختاري سالم به تحصيل بپردازند و بتوانيم فرهنگ اسلامي را بدين وسيله حفظ كنيم .
به گزارش خبرنگار سرويس دانشگاه برنا، محمد مهدي زاهدي در نشست مشترك مديران تعاون و روساي واحدهاي استاني دانشگاه جامع علمي كاربردي كه صبح امروز دوشنبه در سالن همايش پارك علم و فناوري دانشگاه تهران برگزار شد از دانشگاه علمي كاربردي به عنوان مولود انقلاب اسلامي نام برد و گفت: دانشگاه جامع علمي كاربردي توانسته طي سه سال و اندي گذشته رشد خوبي داشته باشد.
وي تصريح كرد : تعداد دانشجويان اين دانشگاه از 80 هزار دانشجو به 300 هزار دانشجو افزايش يافته يعني اين دانشگاه طي مدت مذكور از رشد چند برابري برخوردار بوده اند .
وزير علوم تحقيقات و فناوري توسعه رشته ها و پويا بودن رشته هاي دانشگاه جامع علمي كاربردي را از ارزش هاي اين دانشگاه عنوان كرد و و ايجاد دانشگاه جامع علمي كاربردي به عنوان يك دانشگاه صد در صد كار آفرين از افتخارات نظام جمهوري اسلامي برشمرد كه كمك شاياني در مباحث اقتصادي، اشتغالزايي و حتي حوزه هاي فرهنگي داشته است.
وي با اشاره به سخنان دكتر بلندي رييس دانشگاه جامع علمي كاربردي گفت: بر اساس تحقيقي كه دكتر بلندي انجام داده اند هر فارغ التحصيل سه شغل ايجاد مي كند كه اگر بر فرض اين دانشگاه تا كنون 150 هزار فارغ التحصيل داشته باشد 450 هزار شغل ايجاد مي شود، كه آن مي تواند در در خانواده ، محيط اطراف و تشويق جوانان براي ورود به اين دوره ها موثر باشد .
وزير علوم با اشاره به اهداف آموزش عالي در وزارت علوم گفت: يك رسالت بسيار مهم در وزارت علوم حركت بر مرز دانش با بكارگيري تحقيقات و پژوهش است كه نبايد از آن غافل شد چرا كه غفلت از آن به اقتدار علمي ما لطمه مي زند
وي در ادامه افزود : در كنار اين مسئله ما فنآوري را داريم كه بايد آموزش و پژوهش ما منجر به فناوري شود تا بتوانيم به يك دانش دسترسي پيدا كنيم كه اين محصول و نتيجه آموزش و پژوهش است كه وارد عرصه كاربردي مي شود تا معضل و مشكل كشور را حل كند و يا بتواند به رشد كشور كه تامين توليدات صنعتي است كمك كند.
زاهدي تصريح كرد: با اين نگرش ما چند دسته بندي در دانشگاه هاي كشور داريم، دانشگاه جامع علمي كاربردي كه دانشگاهي صد درصد كارآفرين است و ما از آن انتظار كارآفريني، خلاقيت، نوآوري و اشتغال زايي داريم .
وي تصريح كرد : ما از اين دانشگاه انتظار نداريم به گونه اي كار كند كه نتيجه و خروجي آن در مرز دانش حركت كند و يا از دانش آموخته اين دانشگاه انتظار نداريم فنآوري پيشرفته اي را محقق كند هر چند در نمايشگاه دستاوردهاي سي ساله نظام شاهد توانمندي فارغ التحصيلان اين دانشگاه در قالب برخي از اختراعات بوديم.
وي ادامه داد: در رابطه با دانشگاهاي پيام نور موسسات غير انتفاعي و دانشگاه آزاد اولويت جدي وزارت علوم فعاليت آموزشي است هر چند از پژوهش نيز در اين دانشگاه ها استقبال مي كنيم ولي به عنوان رسالت جدي از آنان اين انتظار را نداريم .
وزير علوم پاسخگويي به خيل عظيم متقاضيان آموزش عالي را از ديگر رسالت هاي دانشگاه هاي پيام نور ، آزاد و موسسات غير انتفاعي عنوان كرد و گفت : همچنين اين دانشگاه ها با افزايش دانش افراد بر اقتصاد، فرهنگ و كار كشور تاثير مي گذارند و از خروج دانشجويان به ويژه در مقطع كارداني و كارشناسي جلوگيري مي كنند .
وي ادامه داد: در اوايل انقلاب اعزام به خارج كشور براي تحصيل در مقاطع مختلف به ويژه كارشناسي بسيار زياد بود اين درحالي است كه كشور اشباع شده است از اين كه داوطلبان به خارج كشور بروند چرا كه آنقدر ظرفيت ايجاد كرده ايم و ظرفيت خالي داريم كه نيازي نيست تا متقاظيان آموزش عالي به ويژه در مقطع كارداني و كارشناسي به خارج كشور اعزام شوند .
زاهدي ادامه داد : افزايش ظرفيت هاي آموزش عالي منجر شده تا خروج ارز از كشور جلوگيري شود و دانشجويان در محيطي ساختاري سالم به تحصيل بپردازند و بتوانيم فرهنگ اسلامي را بدين وسيله حفظ كنيم .
وي با اشاره به دانشگاه هاي دولتي و انتظار وزارت علوم از آنان گفت : دانشگاه هاي دولتي بايد در بالاترين سطوح آموزشي، پژوهشي مرز دانش و فنآوري حركت كرده و هر سه را با هم داشته باشند. دانشگاهي كه نتواند اين سه معقوله را با هم به پيش ببرد در رتبه بندي داخل و خارج كشور عقب مي ماند .
وي ادامه داد: برخي اذان دارند كه فارغ تحصيلان دانشگاه ها صد درصد كارآفرين باشد، من اين مسئله را باور ندارم ما بايد افرادي تربيت كنيم كه در اين كشور به صورت فردي و جمعي مرز دانش را درنوردند ممكن است اشتغال زايي نيز نداشته باشند اما آنچنان به كشور قدرت مي دهند اين قدرت در مباحث سياسي امنيتي كشور خود را نشان مي دهد كه بسيار با ارزش است.
وزير علوم ياد آورشد : ما بر اين باوريم كه بايد دستگاه هاي مختلف از جمله وزارتخانه هاي تعاون، رفاه و سازمان هاي صنعتي با هم يك بسته مناسبي طراحي كنند براي كارآفريني كه شامل تمام فارغ التحصيلان شود.
وي در پايان از تعاون به عنوان سمبل وحدت ياد كرد كه مي شود آن را تا حد يك فرهنگ گسترش داد به عنوان فرهنگ ناب اسلامي .
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]