واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: كاهش سرقت در فرودگاههاي كشور
جام جم آنلاين: ميزان سرقت در فرودگاه ها در 9 ماهه سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد كاهش داشته است.
سردار نبيالله حيدري صبح امروز در نشست خبري با بيان اينكه يكي از وظايف اساسي ناجا تحقق امنيت پايدار در صنعت هوانوردي است، اظهار داشت:از سال 58 تاكنون مسئوليت اين كار برعهده پليس قرار گرفته است و براساس آن، پليس فرودگاهها مسئول تحقق امنيت در بخشهاي مختلف فرودگاه از جمله ترمينال ها، باندها و مبادي ورودي و خروجي است.
وي افزود: با توجه به اين نگاه رضايت پليس رضايتمندي مسافران است كه بسياري از مطالبات خود را از پليس تقاضا ميكنند.
رييس پليس فرودگاههاي كشور با بيان اينكه نيروي انتظامي در اين زمينه سه مؤلفه جمعيت، جغرافيا و جرم را مد نظر قرار داده است، گفت: هدف همه رويكردهاي علمي پليس جلب رضايت مردم در نگاه امنيت پايدار است.
سردار حيدري خاطرنشان كرد: در مدت ۹ ماهه گذشته از سال جاري 26 ميليون مسافر داخلي و همچنين هفت ميليون و 794 مسافر خارجي در فرودگاههاي كشور تردد داشتند.
وي با اشاره به 250 هزار سورت پرواز صورت گرفته در اين مدت در كشور دغدغه اصلي مردم را تاخير پروازها اعلام كرد و گفت: در ميزان تاخير پروازها سه درصد كاهش داشتهايم و متاسفانه و در مقابل ميزان لغو پروازها 15 درصد افزايش داشته است.
سردار حيدري افزود: مشكلات آب و هوايي، نقص فني و همچنين عدم جايگزيني هواپيما از دلايل اصلي پروازهاي لغو شده است.
رييس پليس فرودگاههاي كشور گفت: امنيت پايدار وارد جغرافياي فرودگاه كشور شده و با توجه به محدود بودن جغرافياي فرودگاهها بروز جرم هم محدود است.
وي با بيان اينكه يكي از دغدغههاي ما حمل و قاچاق مواد مخدر از فرودگاههاي كشور است، گفت: با توجه به تجربياتي كه داريم تهديدها و پروازهاي آلوده را شناسايي كرده و براساس آن برنامههاي هدفمند را دنبال ميكنيم.
سردار حيدري خاطرنشان كرد: با توجه به بازنگري قانون مبارزه با مواد مخدر طبق ماده 17 اين قانون چنانچه هر تبعه ايراني با هر قصدي اقدام به حمل يا قاچاق مواد مخدر به هر ميزان كند و در فرودگاههاي كشور دستگير شود گذرنامه وي باطل و از يك تا پنج سال ممنوعالخروج ميشود.
وي اضافه كرد: در بار دوم هم به هر مقداري كه مواد مخدر داشته باشد در پرواز خارجي اگر دستگير شود از پنج تا 15 سال گذرنامه ابطال و ممنوعالخروج ميشود.
رييس پليس فرودگاههاي كشور با بيان اينكه ما كسي را به عنوان معتاد دستگير نميكنيم بلكه اين افراد يا حمل كننده و يا قاچاقچي هستند، گفت: ماده هشت قانون تشديد مبارزه با مواد مخدر عنوان ميكند 30 گرم مواد مخدر از نوع شيشه، هروئين، كراك و مورفين كه همراه هر مسافري باشد و حمل كند مجازات آن اعدام است.
وي افزود: چه در پروازهاي داخلي و خارجي اعم از سياحتي و زيارتي حتي اگر يك گرم مواد مخدر كشف شود اين افراد از ادامه سفر بازخواهند ماند و در صورت اينكه پرواز خارجي باشد گذرنامه و ويزاي وي باطل ميشود.
كشف 365 كيلوگرم مواد مخدر در سال جاري
سردار حيدري با اشاره به كشف 365 كيلوگرم انواع مواد مخدر در فرودگاههاي كشور، خاطرنشان كرد: 97 درصد كشفيات در مبادي خروجي بوده است. كه در اين زمينه سه هزار و 786 نفر از حمل كننده و قاچاقچي مواد مخدر دستگير شده و به مراجع قضائي معرفي شدند.
وي با بيان اينكه برابر ماده 40 قانون تشديد برخورد با مواد مخدر متادون مجازات دارد، گفت: اين مورد يك استثنا دارد و آن اينكه فقط افرادي كه به كلينكهاي خودمعرف وزارت بهداشت و درمان و يا سازمان بهزيستي خودشان را معرفي كرده و كارت ترك اعتياد در اختيار دارند ميتوانند با خود متادون حمل كنند البته در پروازهاي خارجي متادون كشف شده ضبط ميشود زيرا در برخي كشورها از جمله كشورهاي حاشيه خليجفارس متادون را معادل روانگردان ها ميدانند.
رييس پليس فرودگاههاي كشور با بيان اينكه در سه سال اخير طرحهاي مختلفي را براي جلوگيري از خروج مواد مخدر از كشور مورد رسيدگي قرار داديم، گفت: بعضا در سال هاي گذشته ديدهايم كه 160 نفر از زائران به خاطر حمل مواد مخدر بازگردانده شدهاند يا اينكه در سال 87 دو نفر از هموطنانمان به خاطر وضعيت بد زندان هاي عربستان فوت كردهاند.
سردار حيدري افزود: با همكاري دستگاههاي مختلف از جمله ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت امور خارجه عزم خود را جذم كرديم كه اگر يك گرم هم مواد مخدر در سفر عربستان كشف شود از ادامه سفر آنها فرد جلوگيري شود و از سه سال گذشته تا امروز يك نفر ايراني هم در عربستان به خاطر مواد مخدر دستگير نشده است.
وي با اشاره به اعزام حدود 900 هزار نفر از هموطنان به حج تمتع و عمره در سال جاري، گفت: با سازوكارهاي در نظر گرفته شده و همچنين اطلاعرساني خوبي كه شد خوشبختانه مشكلات كمتر شده است.
رييس پليس فرودگاههاي كشور با بيان اينكه متاسفانه قوانين اين موضوع در كشور عربستان چارچوب خاصي ندارد و ممكن است براي يك مقدار معين از مواد مخدر مجازاتهاي متفاوت در نظر گيرند گفت: بعضاً ديده شده كه براي حمل چهار گرم مواد مخدر سه ماه و در مواردي هم دو سال حبس در نظر گرفته است.
سردار حيدري با اشاره به دستگيري تعدادي از زائران كه اقدام به حمل مواد مخدر در پروازهاي عربستان كرده بودند گفت: از اين افراد هفت هزار و 595 گرم مواد مخدر كشف شد.
وي با بيان اينكه در عرصه ديپلماسي و امنيتي مقابل عربستان كه در نوع تفكر با ما ناسازگار است سربلند شديم و در سه سال گذشته كسي در عربستان دستگير نشده است، گفت: در حال حاضر هيچ ايراني را به خاطر حمل مواد مخدر در زندانهاي عربستان نداريم و همه اين افراد منتقل شدهاند.
رييس پليس فرودگاههاي كشور بابيان اينكه مصمم هستيم اقدامات خود را سختگيرانه اما مودبانه ادامه دهيم به آغاز زمان سفر حدود يك ميليون نفر به عمره مفرده اشاره كرد و گفت: هرگونه جاسازي مواد مخدر با هر شگردي كه صورت گيرد قطعا كشف خواهد شد زيرا بازرسيهاي پليس بسيار تخصصي است.حاضر نيستيم به خاطر كشف مواد مخدر از زائران ما حتي يك لبخند بر لبان پليس عربستان بنشيند و غيرت پليس اين را نميپذيرد.
وي افزود: همچنين هرگونه اشيايي كه حمل آنها با قانون ايكائو مغايرت داشته باشد مانند سلاح سرد و گرم، چاقو، اشياي برنده، مايعات و اسپري اشكآور اجازه ورود به هواپيما را ندارند و براساس ماموريتهاي محوله اقدام ميكنيم.
كشف 82 فقره سلاح سرد و گرم
رييس پليس فرودگاههاي كشور خاطرنشان كرد: در ۹ ماهه گذشته، هفت قبضه كلت كمري جنگي، 9 قبضه سلاح گازي و ساچمهزني، 66 قمه، سرنيزه و شمشير، و همچنين 400 قطعه فشنگ جنگي كه همه اين موارد قاچاق بوده است در فرودگاههاي كشور كشف شده است.
سردار حيدري خاطرنشان كرد: در اين مدت همچنين 367 مورد اسپري اشكآور از مسافران كشف شد.
رييس پليس فرودگاههاي كشور با اشاره به دستگيري 106 سارق، گفت: ميزان سرقت در فرودگاه هاي گذشته در 9 ماهه سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد كاهش داشته است.
وي اضافه كرد: جعل گذرنامه، شناسنامه و ويزا هم در اين مدت 85 درصد كاهش داشته كه در همين رابطه 54 نفر دستگير شدهاند.
رييس پليس فرودگاههاي كشور در خصوس كالاي قاچاق، اشياي عتيقه و جواهرات كشف شده در فرودگاههاي كشور گفت: ارزش ريالي اين كشفيات در ۹ ماهه سال جاري چهار ميليارد و 898 ميليون تومان بوده است كه در همين زمينه 696 قاچاقچي دستگير شدهاند و ارزش ريالي كالاي قاچاق كشف شده شش درصد افزايش داشته است.
سردار حيدري در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا روي تمام فرودگاههاي كشور نظارت داريد، گفت: تمام فرودگاه هاي كشور غير از فرودگاه پيام كرج در نظارت و كنترل پليس فرودگاهها قرار دارند.
برخورد با مظاهر بدحجابي
رييس پليس فرودگاهاي كشور درباره اقدامات انجام شده در زمينه برخورد با پديده بدحجابي در فرودگاههاي كشور، گفت: يكي از مطالبات مردم تحقق امنيت اخلاقي و اجتماعي كه متاسفانه موضوع بدحجابي در برخي رفتارها مصداق مجرمانه دارد مانند اينكه افراد از علائم و ابتذال غربي با پوشش نامناسب استفاه كنند كه خواسته مردم برخورد با اين افراد است. در اروپا هم اينطور نيست كه هركس هر طور بخواهد بيرون بيايد و در ايران هم قانون اساسي آزادي را در چارچوب موازين شرعي دانسته است.
سردار حيدري با بيان اينكه در زمينه برخورد با افراد بدحجاب آماري فعلا نداريم، گفت: اما نسبت به زناني كه مانند مردان لباس ميپوشند قطعا تا زماني كه پوشش خود را اصلاح نكنند اجازه ادامه سفر داده نميشود.
وي افزود: بيشتر از 98 درصد مسافران با پوشش و حجاب مناسب هستند و وظيفه پليس اين است كه با آن عده اندك برخورد كند. اگر مردان هم لباس نامناسب مانند لباسهاي چسبان يا داراي علائم غربي داشته باشند قطعا با آنها هم برخورد خواهد شد.
سردار حيدري در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه چرا فرودگاه پيام كرج تحت كنترل پليس فرودگاههاي كشور نيست، گفت: اين فرودگاه فرودگاهي آموزشي و باري است و به همين دليل نيروي انتظامي حضور ندارد و بحث نظارت آن فعلا در اختيار سپاه پاسداران است اما براساس سازوكاري كه در شوراي عالي امنيت ملي تهيه ميشود شايد در آينده پليس فرودگاهها در اين فرودگاه حضور يابد.
رييس پليس فرودگاههاي كشور در پاسخ به سوالي درباره شايعات مطرح شده درباره محموله مواد مخدري كه در يكي از گمركهاي كشور بود، گفت: ايران به همراه سه كشور ديگر مجاز به توليد دارو از برخي مادههاي مخدر است و اين محموله به دليل اينكه براي ساخت دارو توسط يك شركت سفارش داده شده بود وارد كشور شد كه به دليل معطل ماندن در گمرك برخي حرف و حديثها پيش آمد اما اين اقدام با مجوز تمام دستگاههاي مسئول صورت گرفته بود.
وي با بيان اينكه از ابتداي سال 88 تا پايان آذرماه امسال يك تن و 968 كيلوگرم انواع مواد مخدر كشف شده است، گفت: از اين مقدار يك تن و 215 كيلوگرم مربوط به پروازهاي خارجي و 753 كيلو مربوط به پروازهاي داخلي بوده است. همچنين 13 هزار و 305 در اين زمينه دستگير شدند كه چهار هزار و 614 نفر در پروازهاي خارجي و هشت هزار و 691 نفر در پروازهاي داخلي بودند.
رييس پليس فرودگاههاي كشور درباره بيشترين ماده مخدر كشف شده در اين مدت گفت: شيشه با يك تن و 182 كيلوگرم و ترياك و شيره ترياك با 585 كيلوگرم بيشترين مواد مخدر كشف شده را تشكيل ميدهند.
وي افزود: همچنين در اين مدت، سه كيلو و 600 گرم كوكائين از طريق پرواز دوبي وارد كشور شده بود كه كشف شد.
سردار حيدري خاطرنشان كرد: با توجه به قانون جديد تشديد مبارزه با مواد مخدر كشفيات مواد مخدر حدود 35 درصد كاهش پيدا كرده است.(فارس)
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]