واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تحزب در جامعه از نگاه قرآن/18عضو كميسيون فرهنگي:تحزب در ايران با معيارهاي اسلامي و بينالمللي فاصله دارد
گروه سياسي: عضو كميسيون فرهنگي مجلس معقتد است آنچه در كشور ما تحت عنوان حزب وجود دارد، نه تنها با آنچه در دين و آيين اسلام تعريف شده، تا حد زيادي منطبق نيست بلكه با همان تعاريف بينالمللي حزب نيز فاصله دارد.
حجتالاسلام والمسلمين سيدجلال يحييزاده، عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اينكه در آموزههاي ديني هيچ حركت و سكوني بدون حكم نيست، گفت: طبيعتا تشكيل حزب و تحزب در اين آيين كه يك آيين جامع است، نيز داراي حكم شرعي است.
وي افزود: تشكيل احزاب اصولا با اهداف متفاوتي است و افرادي كه در اين احزاب حضور مييابند، مقاصد مختلفي دارند و آن چيزي كه در اين مورد حكم را روشن ميكند، مقاصد و اهداف آن حزب است.
نماينده مردم تفت در مجلس يادآور شد: تشكيل حزب در جامعه اسلامي فينفسه يك كاري نيست كه نسبت به آن نهي شده باشد ولي در عين حال ممكن است افرادي با شكستن خط قرمزهاي آيين اسلام، بخواهند در قالب احزاب و گروههاي مختلف فعاليت كنند كه اسلام با اين تشكيلات مخالف است.
اين نماينده هشتم در ادامه با اشاره به نوع و شيوه فعاليت احزاب در ساير كشورهاي دنيا، ابراز كرد: آنچه تحت عنوان فعاليت حزبي در اين كشورها مطرح است، به نظر ميرسد كه چيز خيلي بدي هم نباشد ولي متأسفانه آنچه در كشور ما تحت اين عنوان وجود دارد، نه تنها با آنچه در دين و آيين اسلام تعريف شده، تا حد زيادي منطبق نيست بلكه با همان تعاريف بينالمللي حزب نيز فاصله دارد.
وي توضيح داد: هم به ويژه قبل از انقلاب و هم اكثرا بعد از انقلاب تشكيلاتي كه به وجود آمدهاند، در خدمت قدرت بودهاند و زماني كه آن قدرت افول كرده، از فعاليت آن حزب نيز كاسته شده است كه اين نوع عملكرد تأثير مطلوبي در كشور و جامعه اسلامي ما ندارد و نميتواند پيگيري مطالبات مردم باشد و بيشتر به دنبال كسب قدرت است.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه البته در سالهاي پس از انقلاب تعداد محدودي حزب خوب در كشور داشتهايم، متذكر شد: ولي در قبل از انقلاب حزبي كه جايگاه مردمي داشته باشد، نداشتهايم و در بعد از انقلاب نيز قالبا به همين شكل بوده است.
يحييزاده درباره راهكارهاي خروج احزاب از اين وضعيت گفت: افراد يا بايد نگاه به دين و آموزههاي اسلام داشته باشند و با آن نگاه به دنبال تشكيل حزب بروند و يا حداقل معيارهاي بينالمللي را در اين ارتباط بپذيرند.
اين نماينده مجلس هشتم در ادامه درباره علت عملكرد ضعيف احزاب در سالهاي پس از انقلاب ابراز كرد: ما در كشور نهادها، سازمانها و افراد و گروههايي را داريم كه به نحو سالم، منطقي و اخلاقي كار احزاب را انجام ميدهند كه از اين جمله ميتوان به حوزههاي علميه، روحانيون، مساجد و حسينيهها اشاره كرد كه در واقع نقش يك حزب اسلامي را ايفا ميكنند و مردم از اين جهت ارضا و اغنا ميشوند.
وي افزود: در اين صورت اگر تشكيلاتي بخواهد ايجاد شود و با اين گروهها مخالفت كند، نميتواند در بين مردم جايگاهي به دست آورد؛ هرچند احزابي كه در مقاطعي قدرتي را در دست دارند، با سوءاستفادههاي مالي بتوانند افرادي را به خود جلب كنند، ولي با پايين آمدن از مسند قدرت، هيچ پايگاهي نخواهند داشت.
نماينده مردم تفت در مجلس در پايان اين گفتوگو از حزب جمهوري اسلامي كه در اوايل انقلاب تأسيس شد به عنوان نمونهاي از حزب اسلامي نام برد و خاطرنشان كرد: البته متأسفانه اين حزب در ادامه فعاليت خود دستخوش انشعاباتي شد كه باعث فاصلهگرفتن از اهداف و اصول اوليه آن شد.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 326]