واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عليرغم قدمتي ديرين؛فرش لرستان هنوز نقشه ندارد
خرم آباد - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان بازرگاني استان لرستان با بيان اينكه در حال حاضر فرش نفيس لرستان نقشه ندارد، عنوان كرد: به زودي نقشه اختصاص فرش لرستان تهيه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حجت الله بيرانوند ظهر امروز در دومين جشنواره فرش دستباف لرستان با عنوان "گره زرين" اظهار داشت: عليرغم قدمت ديرين فرش در لرستان هنوز در بافت فرش نفيس اين استان از نقشه ديگر استانهاي كشور استفاده مي شود.
وي با تاكيد بر ضرورت پيگيري احيا نقشه فرش لرستان، يادآور شد: فراخوان تهيه نقشه فرش لرستان داده شده و براي تهيه اين نقشه از طراحان متبحر كشوري دعوت به همكاري شده است.
اين مسئول ابراز اميدواري كرد: به زودي نقشه فرش لرستان با استفاده از نمادهاي مختص به اين استان از جمله آثار تاريخي و طبيعت بكر آن تهيه شود.
بيرانوند با بيان اينكه آوازه فرش لرستان به بيرون از مرزها نيز كشيده شده است، افزود: با تهيه نقشه اختصاصي فرش لرستان نمادهاي تاريخي و هنر دست فرش بافان لرستاني به اقصي نقاط دنيا منتقل شود.
رئيس سازمان بازرگاني استان لرستان با اشاره به اينكه فرش با سرانه پايين اشتغال و حجم اشتغالزايي بالا يكي از صنايع منحصر به فرد است، افزود: در حال حاضر يك ميليون فرصت شغلي در كشور در اين بخش وجود دارد كه اين ميزان را مي توان با سرمايه گذاري بيشتر به چندين برابر افزايش داد.
وي با تاكيد بر اينكه صنعت فرش را بايد از مظلوميت خارج كرد، بيان داشت: صنعت فرش داراي ارز بري پايين و در مقابل ارز آوري بالايي است به طوريكه براي بافت هر مترمربع فرش 15 دلار هزينه مي شود در حاليكه به ازاي اين ميزان فرش بيش از 50 دلار ارزآوري براي كشور به دنبال دارد.
بيرانوند افزود: دو سوم توليدات فرش در كشور و در استان لرستان صادراتي است كه با توجه به اين امر مي توان يكي از مهم ترين منابع تامين ارز در كشور را صنعت فرش دانست.
وي با اشاره به وجود 25 شغل جنبي در صنعت فرش، خاطر نشان كرد: با پيگيري هاي به عمل آمده در توسط مسئولان مركز ملي فرش به زودي با تصويب اين قانون در مجلس كليه درست اندركاران صنعت فرش مي توانند از مزاياي بيمه تامين اجتماعي در بخش درمان استفاده كنند.
50 ميليارد ريال تسهيلات فرش بافان هنوز اختصاص نيافته است
رئيس سازمان بازرگاني استان لرستان همچنين در ادامه با اشاره به مصوبات سفر دور دوم هيئت دولت به اين استان، عنوان كرد: يكي از مصوبات سفر دوم هيئت دولت اختصاص 50 ميليارد ريال تسهيلات براي فرش بافان از محل تسهيلات بنگاههاي زودبازده و كارآفرين است كه هنوز اين اعتبار گشايش اعتبار نشده است.
بيرانوند ادامه داد: عليرغم اينكه كليه تقسيم بندي هاي لازم براي توزيع اين اعتبار در استان صورت گرفته ولي هنوز اين اعتبار اختصاص نيافته است.
وي با تاكيد بر ضرورت حمايت از دست اندركاران صنعت فرش، ابراز اميدواري كرد: به زودي در راستاي تامين نقدينگي بمنظور توسعه صنعت فرش استان اين تسهيلات واگذار شود.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه در حال حاضر ايران اولين صادر كننده فرش در دنيا محسوب مي شود، افزود: در اخرين آمار اعلم شده تا پايان دي ماه سالجاري بيش از 400 ميليون دلار در كشور فرش صادر شده است.
بيرانوند بااشاره به صادرات فرش ايران به 100 كشور دنيا، يادآور شد: 45 درصد صادرات فرش ايران به كشورهاي آلمان و آمريكا بوده است.
رئيس سازمان بازرگاني استان لرستان با تاكيد بر ضرورت گسترش بازارهاي هدف براي صادرات فرش ايران، ابراز اميدواري كرد: صنعت فرش ايران با حضور پررنگ تر در ديگر بازارهاي كشورهاي دنيا توسعه يابد.
لرستان فاقد فروشگاه و نمايشگاه فرش است/ مجتمع فرش در انتظار تامين اعتبار
رئيس سازمان بازرگاني استان لرستان در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر استان لرستان فاقد حتي يك مركز براي نمايش و عرضه فرش است.
بيرانوند با اشاره به اينكه داير كردن فروشگاه و نمايشگاه فربش يكي ديگر از مصوبات هيئت دولت در اين بخش است، ابراز اميدواري كرد: با راه اندازي فروشگاه و نمايشگاه فرش در لرستان فرصتي براي فروش و نمايش فرش نفيس اين استان ايجاد شود.
وي همچنين عدم وجود مركزي براي عرضه مواد اوليه مرغوب در لرستان را يكي ديگر از چالش هاي اين صنعت در استان دانست و يادآور شد: يكي از برنامه هاي ديگر در دست اقدام سازمان بازرگاني ايجاد يك مركز فروش مواد اوليه صنعت فرش با قيمت و كيفيت مناسب در محل اداره فرش و شركت سهامي است.
اين مقام مسئول همچنين احداث مجتمع فرش در لرستان را يكي ديگر از مصوبات عمده هيئت دولت در بخش صنعت فرش لرستان عنوان كرد و يادآور شد: طرح ايجاد مجتمع فرش لرستان تهيه شده كه در انتظار تامين اعتبار مورد نياز احداث اين مجتمع هستيم.
بيرانوند ابراز اميدواري كرد: به زودي اعتبار مورد نياز براي ساخت مجتمع فرش لرستان تامين شود.
70 هزار نفر در صنعت فرش لرستان شاغل هستند/ توليد 15 هزار مترمربع فرش در سال
رئيس سازمان بازرگاني استان لرستان در ادامه از ساغل بودن 70 هزار نفر در بخش صنعت فرش لرستان خبر داد و عنوان كرد: 20 هزار نفر از اين افراد در قالب تشكل ها و تعاوني هاي فرش ساماندهي شده و در بانك اطلاعات سازمان ثبت شده اند.
بيرانوند با اشاره به صدور مجوز 168 كارگاه متمركز و غيرمتمركز در لرستان، يادآور شد: در حال حاضر بيش از 15 هزار مترمربع فرش در لرستان در هر سال بافته مي شود.
وي همچنين از برگزاري كارگاههاي به بافي در لرستان خبر داد و خاطر نشان كرد: تاكنون 4 هزار و 311 نفر در اين دوره هاي آموزشي آموزش ديده اند.
اين مقام مسئول همچنين به بيمه 4 هزار و 950 دست اندركار صنعت فرش در لرستان اشاره كرد و بيان داشت: تاكنون 21 ميليارد ريال تسهيلات از محل بنگاههاي زودبازده براي 689 كارگاه فرش بافي لرستان اخذ شده است.
به گزارش مهر در دومين جشنواره فرش دستباف لرستان با عنوان "گره زرين" از 20 هنرمند و دست اندركار فرش دستباف لرستان تجليل به عمل آمد.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]