واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فرزين در همايش طرح تحول اقتصادي در افق چشمانداز: قرار نيست طرح تحول همه مشكلات اقتصادي كشور را حل كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد
طرح تحول با دو هدف اساسي كه خوشبختانه در سياستهاي كلان ابلاغي مقام معظم رهبري به دولت براي برنامه پنجم ارائه شد نيز مورد تاكيد قرار گرفت آغاز به كار كرده است كه شامل افزايش رشد اقتصادي پايدار و افزايش عدالت اقتصادي ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايسنا، دكتر محمدرضا فرزين ـ سخنگوي كارگروه تحولات اقتصادي ـ در همايش طرح تحول اقتصادي در افق سند چشمانداز در بيان تفاوت طرح تحول با برنامه چهارم توسعه اظهار كرد: برنامههاي توسعه برنامههاي جامعي هستند در حالي كه طرح تحول برنامهريزي هفتهاي است و بر اساس مطالعات آسيبشناسي آن روي هفت محور تاكيد دارد.
وي با بيان اينكه ما معتقديم رشد بدون عدالت رشدي پايدار نيست، افزود: اساس اصلاحات نيز بر همين مبنا پايهريزي شده است و اگر در اين بخشها اصلاحاتي انجام گيرد به دنبال آن در ديگر بخشها نيز اصلاحات را در پي دارد.
او تاكيد كرد: طرح تحول قرار نيست همه مشكلات اقتصادي كشور را حل كند و تنها روي نقاط اساسي كه فكر ميكنيم نقاط كليدي ساختار اقتصاد است انگشت گذاشته و مسائل ديگر بايد در برنامه پنجم توسعه دنبال شود.
وي در بيان چگونگي دستيابي به اهداف طرح تحول تاكيد كرد: عموما در برنامههاي جامع برنامهريزيها به مجموعهاي از اهداف و سياستهاي كلان تبديل ميشوند كه در دستور كار دولت قرار ميگيرد تا بسته اجرايي آن درآيد اما ملاحظه ميشود كه با وجود طرح چنين موضوعاتي در برنامههاي دوم و سوم توسعه نيز منجر به بسته اجرايي نشد و اگر مواردي نيز تحقق يافت ناشي از ساير عوامل بود.
فرزين تصريح كرد: ما براي هر يك از اين محورها پروژههايي تعريف كرديم كه با حضور رييس جمهور در كارگروه تحول اقتصادي مصوب شدند. البته يكي از دلايل اجرايي نشدن هدفمند كردن يارانهها در برنامههاي توسعه گذشته نبود جامعنگري به آن بوده است در حالي كه بايد سه قوه مجريه، مقننه و قضاييه در تحقق آن دخيل شوند.
فرزين تاكيد كرد: طرح تحول نظير سياستهاي مورد نظر سند چشمانداز كه در بخش فقرزدايي كه سه سياست هدفمندسازي يارانهها، حركت به سمت نظام جامع مالياتي و نظام جامع تامين اجتماعي را مد نظر داشته چنين مواردي را در نظر گرفتهاند تا به عدالت نزديك شود زيرا اگر تاكنون داراي نظام جامع جبراني در نظام جامع تامين اجتماعي بوديم، ديگر نيازي به پرداخت پول به اقشار كمدرآمد نبود.
او با اشاره به اينكه هدف لايحه تبديل اين نظام به نظام جامع تامين اجتماعي است، ادامه داد: همچنين از محورهاي اساسي اصلاحات تعيين نظام جامع مالياتي است كه براي هدفمند كردن يارانهها در حوزه ماليات بايد بستهاي سياستي ارائه داد تا درآمد مالياتي براي دولت با پايه مالياتي ايجاد شود در حالي كه اكنون اين پايه ضعيف است.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]