واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: لرستان، بيصبرانه منتظر مسافران نوروزي
جام جم آنلاين: در آستانه آغاز فصل بهار و در اين ايام خوش طبيعت، لرستان سرسبز سفره بي ريا و دامان پرگل خود را براي استقبال و پذيرايي از مسافران نوروزي گسترانده است.
به گزارش ايرنا، لرستان با وسعتي حدود 28 هزار كيلومتر مربع در غرب كشور قرار گرفته كه اقليم معتدل و بارندگي مناسب با ميانگين 250 تا350 ميليمتر درسال، طبيعتي شگرف و ديدني با بيش از دو ميليون و 100 هزار هكتار جنگل و مرتع را مهيا ساخته است.
اين استان به واسطه قدمت تاريخي و باستاني و داشتن آثار طبيعي و ساخته دست انسان اوليه، يكي از نقاط تاريخي و باستاني جهان محسوب مي شود.
اين خطه سرسبز و زيبا با جاذبه هاي طبيعي و بكر، آثار تاريخي فراوان، چشم اندازهاي زيبا و چشمه سارهاي طبيعي آماده ميزباني از مسافران نوروزي است.
وجود كوههاي فراوان باارتفاعات پست و بلند ناشي از كشيده شدن رشته كوه هاي زاگرس، باعث ايجاد دشتها و مناطق جنگلي، نواحي مرتعي، رودخانه ها و چشمه هاي فراوان، مناطق حفاظت شده، آبشارهاي بسيار زيبا، سرابها، پوشش گياهي متنوع و انبوه، مراتع غني و پارك هاي جنگلي دراستان شده است.
ديدن غارهاي "هليلان، پاسنگر، يافته، كنجي، دوشه، ميرملاث، اشكفت قمري"، درياچه "كيو" و زيارت امامزادگان "زيدبن علي، محمد واحمد و ابوالقاسم" و بازديد از دهها اثر ديگر براي گردشگران و مسافران نوروزي خالي از لطف نيست.
وجود درياچه هاي سراب، آبشار و چشمه بيشه، گهر، كيو، آب سفيد، شوي، كهمان، زز، گريت، طاف و اكولوژي مناسب دراستان از ديگر ويژگي هايي است كه مي تواند ساعاتي خوش و به يادماندني را براي گردشگران، مسافران و دوست داران طبيعت لرستان رقم بزند.
هرساله درايام نوروز كه لطافت طبيعت را به وضوح مي توان ديد و لمس كرد، لرستان سرسبز به عنوان نقطه اتصال محورهاي ارتباطي شمال به جنوب و غرب به شرق كشور، پذيراي صدها هزار مسافر نوروزي و كاروانهاي راهيان نور است.
پل شاپور يا طاق پل شكسته در جنوب شهر خرم آباد و در غرب شهر قديمي "شاپور خواست" از شاهكارهاي عصر ساساني محسوب مي شود كه درگذشته"راه سيمره و طرهان" را به خرم آباد مرتبط مي ساخته است.
اين پل در آغاز پيدايش، 28 چشمه طاق داشته كه از شرق به غرب كشيده شده بود اما اكنون تنها پنج طاق آن بر جاي مانده و ارتفاع كنوني پل 16 متر است.
"سنگ نوشته" اثري شگرف از دوران سلجوقيان و دروازه شهر باستاني شاپور خواست با ارتفاع سه متر و 54 سانتيمتر مي باشد و برچهار طرف آن عبارتي با خط عربي در 17 سطر حك شده است.
مجموعه يادشده به همراه غارهاي ،" كنجي، ارجنه، طاق ارسلان، قاژه، دوشه، ويزنهار، بردسفيد، بتخانه، تشكن، كوگان، سما، كول كني، پيردوسي" و غار شگفت انگيز "كلمانكره" و "گورستان چمشك عهد اشكانيان" از آثار تاريخي و ديدني لرستان به شمار مي آيد.
علاوه براين وجود "پل دختر" مربوط به دوره ساساني، "پل كاكارضا كلهر، گاوميشان، زال و تپه هاي باستاني" نيز خود نوعي اثر تاريخي و فرهنگي مي باشد.
وجود چندين مقبره زيارتي، بيش از30 سراب خروشان و زيبا، پوشش گل سنگ در رشته كوههاي كمرسياه خرم آباد و چشمه هاي گوگردي همه از آثاري است كه نظر هر بيننده و رهگذري را در اين منطقه به خود معطوف مي كند.
قلعه تاريخي فلك الافلاك يكي ديگراز آثار تاريخي منحصر به فرد لرستان است كه اين اثر براي هر گردشگري مهم است.
اين قلعه برفراز تپه اي باستاني در مركز شهر خرم آباد بنا شده و به گفته كارشناسان ميراث فرهنگي اولين بناي اين اثر از دوره هاي قبل از تسلط ساسانيان احداث شده است.
قعله مذكور در منابع مكتوب، بنام هاي دژ "شاهپور خواست"، "سابر خواست"، "خرماباد" و "فلك الافلاك" نام گذاري شده است.
مساحت اين قلعه پنج هزار و 300 متر مربع است و فضاي داخل بنا به چهار تالار نسبتا بزرگ حول دو حياط و تعدادي تالار و اتاق تقسيم شده است.
منطقه اشترانكوه يكي ديگر از مكان هاي ديدني وجذاب لرستان است كه به لحاظ برخورداري ازشرايط خاص جغرافيايي و ويژگي هاي منطقه اي، زيستگاه مناسب و مستعدي براي رشد و تكثير وحوش به خصوص پستانداران بزرگ است.
وجود اين وحوش باعث شده تا از ديرباز منطقه اشترانكوه يك شكارگاه ممتاز مورد توجه عشاير و حتي گردشگران قرار گيرد.
درياچه گهر يكي از زيباترين درياچه هاي طبيعي كوهستاني مطرح در سطح كشور است كه همچون نگين فيروزه اي در قلب منطقه حفاظت شده اشترانكوه لرستان مي درخشد.
اين درياچه به فاصله 40 كيلومتري جنوب شهرستان دورود با ارتفاع دو هزار و 360 متري از سطح دريا در كنار رفيع ترين قلل كوههاي سر به فلك كشيده اشترانكوه قرار گرفته است.
از ويژگي درياچه گهر كه 500 تا 800 متر طول و يك هزار و 700 متر وسعت دارد وجود بيدستانهاي اطراف آن است.
استان لرستان داراي بيش از دو هزار اثر تاريخي است كه تاكنون بيش از يك هزار و 500 اثر آن در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]