محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826639426
متن سخنراني وزير امور خارجه كشورمان در كنفرانس سالانه حقوق بشر
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: متن سخنراني وزير امور خارجه كشورمان در كنفرانس سالانه حقوق بشر
ژنو/ واحد مركزي خبر
وزير امور خارجه كشورمان در سخنراني خود در كنفرانس سالانه حقوق بشر در ژنو با اعلام حمايت قاطع جمهوري اسلامي ايران از تصميم شوراي حقوق بشر مبني بر اعزام فوري گروه بينالمللي و مستقل حقيقت ياب به سرزمينهاي اشغالي فلسطين براي بررسي و تحقيق درخصوص موارد نقض گسترده حقوق بشر و حقوق بشردوستانه توسّط رژيم اشغالگر قدس عليه مردم فلسطين به خصوص در تهاجم اخير به نوار غزه ، اجراي قاطع تصميمات شورا و قطعنامههاي آن، از جمله در زمينه نقض گسترده حقوق بشر را خواستار شد.
اقاي متكي در سخنان خود با تاكيد بر تعهد جدي جمهوري اسلامي ايران در بناي يك "شوراي حقوق بشر" قوي و موثر، براي حفظ و ارتقاء حقوق همه آحاد مردم، بر مبناي عدالت ، برابري ، حفظ كرامت انساني و همكاري همه اعضاء جامعه بينالمللي گفت
تأسيس شوراي حقوق بشر با اتكا بر تجربيات ارزشمند گذشته، فصل جديدي در عرصه بينالمللي حقوق بشر بشمار مي رود. فصل و برههاي كه با انتظارات فوقالعاده و تا حدّي بدبيني همراه است.
وي افزود جاي بسي خوشوقتي است كه شوراي حقوق بشر در سالهاي شروع فعاليت خود توانسته است بخش مهمّي از انتظارات را برآورده كند . تدوين و تصويب اجماعي و موفق سند نهادسازي شورا و همچنين استقرار و فعاليت سازوكار بررسي دورهاي و جهاني وضع حقوق بشر كشورها در زمره اين دستاوردها است .
علاوه بر آن، توجّه به وضع فوقالعاده اي كه اين تلاشها در آن برهه صورت گرفته ، اهميت آنها را دو چندان مي سازد. شوراي حقوق بشر علاوه بر برگزاري ده جلسه منظّم كاري توانسته است اجلاسهاي فوري و موفّقي درخصوص برخي وضعيت هاي خطير حقوق بشري برگزار كند. همچنين شورا با برگزاري موفق دو اجلاس موضوعي درخصوص بحران جهاني غذا و همچنين بحران جهاني اقتصادي و مالي و تاثيرات آنها بر حقوق بشر، اعتبار شايسته اي كسب كرد. از اين رو شوراي حقوق بشر نشان داده است كه از آمادگي و توان لازم براي مقابله و پاسخگويي به وضعيتهاي فوقالعاده برخوردار است . ما امروز نيازمند آن هستيم كه درباره نتايج اجلاسهاي فوقالعاده مذكور و پيگيري و اجراي تصميمات ، اطمينان لازم را كسب كنيم. گرچه اين نگراني نيز وجود دارد كه شوراي حقوق بشر توان لازم براي اجراي تصميمات مذكور را نداشته باشد.
در اين ارتباط ما از نتايج نهمين اجلاس ويژه شوراي حقوق بشر تحت عنوان " نقض گسترده حقوق بشر در سرزمينهاي اشغالي فلسطين و تجاوزات اخير به نوار غزه " استقبال مي نماييم. در اين زمينه ما حمايت قاطع خود از تصميم شوراي حقوق بشر مبني بر اعزام فوري گروه بينالمللي و مستقل حقيقت ياب به سرزمينهاي اشغالي فلسطين براي بررسي و تحقيق درخصوص موارد نقض گسترده حقوق بشر و حقوق بشردوستانه توسّط رژيم اشغالگر قدس عليه مردم فلسطين خصوصاً در تهاجم اخير به نوار غزه را اعلام مينماييم. اجراي قاطع تصميمات شورا و قطعنامههاي آن، از جمله در زمينه نقض گسترده حقوق مردم فلسطين توسّط رژيم اشغالگر قدس، يقيناً اعتبار شوراي حقوق بشر را افزايش خواهد داد.
اقاي متكي افزود رژيم نامشروع صهيونيستي در آخرين دور از اقدامات هميشگي و ددمنشانه خود عليه مردم بي دفاع غزّه، با بهانه واهي دفاع از خود، قصد دارد عزم اين مردم را درهم شكسته و دولت منتخب و مردمي حماس را ساقط نمايد. در نتيجة اين تهاجمات وحشيانه هزار و چهارصد فلسطيني كه اغلب آنها زن و كودكند، كشته شده و هزاران تن ديگر مجروح و يا براي هميشه معلول گشتند.
هدف قرار دادن تعمدي افراد غير نظامي توسط رژيم صهيونيستي امر جديدي نيست . اين رژيم نامشروع بر اساس فعاليت و اقدامات تروريستي و بي حد و حصر چند سازمان تروريستي عليه مردم بي دفاع فلسطين شكل گرفته و اعضا و سردمداران سابق آن سازمانها، هم اكنون در زمره رهبران اين رژيم محسوب مي گردند.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به اينكه وضع جاري در نوار غزه موجب نگراني بسيار جدي مردم و دولت ايران و همه جهانيان است گفت رژيم ددمنش و اشغالگر صهيونيستي كه اصولا وقعي به انسانيت و احترام به حقوق بشر نمي نهد، ماههاست مردم غزه را در محاصره كامل قرار داده و آنان را از تامين نيازهاي اوليه و حياتي خود محروم نگاه داشته است . اين رژيم يكبار ديگر با ارتكاب اين جنايات فجيع ، اصول انساني جامعه جهاني را ناديده گرفته و ارزش هايي را كه دنياي متمدن بر آن استوار گشته به سخره گرفته است.
حملات كور و عامدانه ارتش رژيم صهيونيستي عليه اهداف غير نظامي در نوار غزه و بكارگيري وسيع تسليحات ممنوعه، نقض گسترده حقوق بشردوستانه بوده و جنايت جنگي بشمار مي آيد.
عليرغم ادعاهاي رژيم صهيونيستي ، استفاده گسترده از نيروي نظامي و خشونت عليه تمامي مردم غزه بوده و از اين رو نسل كشي محسوب مي گردد. بلاشك سبعيت و بيرحميهاي رژيم اسرائيل برضد فلسطينيان محاصره شده در نوار غزه از مصاديق جنايت عليه بشريت بشمار مي آيد.
ما قاطعانه بر اين باوريم كه اتخاذ اقدامي فوري از سوي سازمان ملل متحد براي دفاع از مردم فلسطين ضروري مي باشد. مردمي كه بر اساس توصيف صحيح گزارشگر ويژه حقوق بشر سازمان ملل متحد براي فلسطين ،" توسط سياست هائي كه جنايت عليه بشريت بشمار مي روند، بصورت دست جمعي مجازات مي گردند". بايد خاطر نشان نمايم كه گزارش مذكور قبل از وحشيگريهاي تكان دهنده بيست و دو روزه اخير عليه فلسطينيان ارائه شده است . جنايات ظالمانه بيست و دو روزه اخير هيچ گونه بهانه اي را براي عدم اقدام فوري جامعه بين المللي جهت متوقف ساختن جنايات اسرائيل عليه بشريت و پيگرد رهبران آن، باقي نگذاشته است رهبران و فرماندهان نظامي رژيم اسرائيل بايد به دليل نقض فاحش حقوق بين الملل ، ارتكاب جنايات متعدد عليه بشريت و نيز جنايات جنگي مورد تعقيب و پيگرد قانوني قرار گيرند. شوراي امنيت و ديوان كيفري بين المللي بايد به مسئوليت خويش براي به دست عدالت سپردن مجرمين و پيشگيري از معافيت آنان از مجازات عمل كند. مجمع عمومي سازمان ملل نيز به نوبه خويش مي تواند بر اساس ماده بيست و دو منشور، سازوكار و ترتيباتي را براي تحقيق در خصوص جنايات رژيم اسرائيل عليه مردم فلسطين در نوار غزه ، اتخاذ كند.
وي افزود در خصوص چالش اخير بحرانهاي اقتصادي و مالي جهاني كه آثار سوئي بر وضعيت معيشت اقشار آسيب پذير داشته و گروههائي از جوامع را در حاشيه قرار داده نيز اتخاذ رهيافتي حقوق بشري با هدف ارائه راه حل هائي ماندگارتر امري ضروري است. در اين راستا، تعيين نيازهاي ويژه گروهها و افراد آسيب پذير به ويژه زنان ، كودكان ، مهاجرين ، پناهندگان ، بوميان ، اقليت ها و معلولين ضروري به نظر مي رسد.
ضرورت و فوريت اعلام شده از سوي كشورهاي توسعه يافته جهت مقابله با بحران مالي جاري، در مغايرت جدي با كناركشيدن آنها از صحنه و عدم اجراي قول هاي آنها براي ارائه كمك، كاهش فقر و تاثير تغييرات آب و هوائي بر حقوق بشر قرار دارد.
البته هنوز بسيار زود است تا بتوان آثار سوء بحرانهاي مالي و اقتصادي را بر كشورهاي بسيار فقير پيش بيني كرد. اما واضح است كه كاهش سطح صادرات و سرمايه گذاري كشورهاي توسعه يافته به معناي كاهش رشد و درآمد دولت هاي توسعه نيافته جهت ارائه حمايتها و خدمات اجتماعي آنها كه هم اكنون نيز شكننده است، خواهد بود.
اگر كشورهاي توسعه يافته از بحران مالي به عنوان بهانه اي براي قطع كمك و جريان تجارت سود جويند، وخامت اوضاع تداوم يافته و تجربه تاريخي مي تواند موجب نگراني باشد. وقوع فاجعه در كشورهاي در حال توسعه يك پاسخ متصور براي تكرار روند مذكور در سال جاري ميلادي است. كاهش كمك و جريانهاي تجاري به معناي پرداخت بيشترين هزينه از سوي مردم فقيرترين كشورها در قبال سياست هاي نابخردانه اقتصادي در آمريكاي شمالي و اروپا خواهد بود.
حقوق بشر يك كالاي تجملي براي زمان هاي آسودگي نيست. فقر جهاني هيچگونه نفعي براي ثبات جهاني نخواهد داشت. اگر كشورهاي توسعه يافته چالش هاي عاجل دوران فعلي را ناديده انگاشته و تنها بر منافع مالي محدود خود تمركز كنند ، در واقع به دور از مآل انديشي عمل كرده و از سياست عليه خود تبعيت كرده اند.
اقاي متكي همچنين خاطرنشان كرد جمهوري اسلامي ايران از تصميمات به موقع مجمع عمومي و شوراي حقوق بشر براي برگزاري كنفرانس بازنگري دوربان در سال 2009 استقبال مي كند. ما بر اين باوريم كه كنفرانس بازنگري دوربان و روند مقدماتي آن فرصت مغتنمي را براي بررسي تعهدات دوربان و نيز هدفمند تر كردن مبارزه عليه نژادپرستي ، تبعيض نژادي ، بيگانه ستيزي و ديگر نابردباريهاي مرتبط با آن از جمله توجه به مصاديق و انواع معاصر اين نابردباريها براي اتخاذ تدابير و ابتكارات بيشتر براي مقابله با آنها در سطح بين المللي ، فراهم مي كند.
اين شكاف هنجاري در مبارزه عليه نژادپرستي، منجر به ظهور مداوم مصاديق نابردباري و نژادپرستي گرديده است كه نمونه هاي آن را بشكل برجسته نمايي هاي غرض ورزانه نژادي و مذهبي و نيز افزايش موارد اسلام ستيزي در بخش هاي خاصي از جهان شاهد هستيم.
رسيدگي به اين شكافها در چارچوب هنجاري موجود و نيز توجه به نژادپرستي در نگرشي فراگير از اهميت حياتي در روند بازنگري برخوردار است. از اين رو ما براي مأموريت و نيز نحوه فعاليت كميته ويژه تدوين معيارهاي مكمل، ارزش فراواني قائل هستيم.
شوراي حقوق بشر در پيگيري تحقق شعار «همه حقوق بشر براي همه» مي بايست روابط بينابيني و مقوّم يكديگر را كه در ذات حقوق بشر ، توسعه ، صلح و امنيت مستتر است مورد توجه قرار دهد. رهبران جهان بر اين موضوعات بعنوان سه ستون اصلي نظام ملل متحد تصريح كرده اند. از اينرو دولت جمهوري اسلامي ايران مايل است بر اهميت اين موارد تاكيد كند:
- از آنجا كه مفاد حقوق بشر داراي روابط و وابستگي متقابل است، بهره مندي از همه آنها درگرو توسعه پايدار مي باشد. همچنين شوراي حقوق بشر با بهره گيري از نتايج ملموس تلاشهاي گذشته، نيازمند آنست كه به تلاشهاي جامعه جهاني براي تحقق تعهداتش نسبت به حق توسعه نيرويي دوباره بخشد، چرا كه مسير پيشرفت براي تحقق كامل آن تاكنون با كندي و عدم كفايت مواجه بوده است.
- بهره مندي كامل از حقوق بشر تنها در فضايي پر از صلح ، امنيت ، آرامش ، عدالت و برابري ممكن است و بدون آنها و نيز بدون يك نظم عادلانه بين المللي، صلحي محقق نخواهد شد و بدين ترتيب دستيابي به صلحي پايدار، آرماني دست نيافتني خواهد ماند.
جمهوري اسلامي ايران بعنوان يك عضو مسئول و فعال سازمان ملل متحد و بر اساس آموزه هاي الهي دين مبين اسلام و نيز بر اساس تعهدات بين المللي خود همواره ارتقاء و حمايت از حقوق بشر را از طريق بازنگري قوانين قضايي خود و اتخاذ مقررات جديد و اقدامات ضروري مربوطه در دستوركار قرار داده است. تعهد ما به حقوق بشر برگرفته از ايمان راسخ ما و هدف آن نيز تحقق بخشيدن به آرمان «كرامت ذاتي انسان» است.
بهمين منظور ما ابتكارهايي را براي كمك به نهادهاي خود جهت مقابله با چالشهاي موجود در زمينه حقوق بشر آغاز كرده ايم. اين ابتكارها شامل اقدامات جدي در زمينه هاي ظرفيت سازي، بازنگري قوانين موجود و تقويت جامعه مدني بمنظور ايجاد ساختار فراگير و گسترده براي ارتقاء و حمايت هرچه بيشتر از حقوق بشر و آزاديهاي اساسي است.
دراين چارچوب توانسته ايم گفتگوهاي دوجانبه و چندجانبه را با كشورهائي از مناطق مختلف جهان آغاز نموده و به پيش ببريم. گفتگو و همكاري بين المللي همواره رهيافتي راهبردي در سياست خارجي ما بوده است. ما اعتقاد راسخ داريم كه پيگيري چنين سياستي توسط شوراي حقوق بشر مي تواند در تقويت تلاش جمعي مان براي دستيابي به اهداف مشترك ارتقاء و حمايت از حقوق بشر در سراسر جهان داراي آثار بلند مدت باشد.
در خاتمه مايلم مجددا“ تاكيد كنم، در اين برهه مهم كه با چالشهاي واقعي حقوق بشري در جهان مواجه هستيم، شورا بايد با تكيه بر اصول مبتني بر عينيت، بيطرفي ، شفافيت و اجماع در اجراي مأموريت خود، چالشهاي جهاني حقوق بشر را مورد رسيدگي قرار داده و نقايص موجود سازوكار حقوق بشري سازمان ملل را برطرف سازد. بهمين منظور ما همچنان مصمم به ادامه كمكهاي سازنده خود به شوراي حقوق بشر و همكاري با آن شورا با هدف ارتقاء و حمايت از حقوق بشر در سراسر جهان مي باشيم.
280/262
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
-
گوناگون
پربازدیدترینها