واضح آرشیو وب فارسی:فارس: محجوب: بودجه انقباضي ضد اشتغال است
عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي بودجه سال آينده كشور را ضد اشتغال دانست.
خبرنگار خانه ملت در گفت و گويي با "عليرضا محجوب" نماينده مردم تهران نظرات وي را درباره چند و چون لايحه بودجه سال 1388 كل كشور جويا شده است.
متن كامل اين گفت و شنود در پي ميآيد:
آقاي محجوب كليات بودجه سال 1388 كل كشور را چگونه ميبينيد؟
اگر بخواهيم به ستون منابع و مصارف بودجه سال 1388 نگاه اجمالي بكنيم در ستون منابع يك رديف به عنوان درآمد ناشي از لايحه هدفمند 8500 ميليارد تومان با توجه به اينكه لايحه در دست بررسي است و نتيجه اش مشخص نشده تقريبا كسري بودجه 8500 ميليارد توماني خواهيم داشت. در بخش مصارف حدود 6هزار ميليارد تومان براي واردات بنزين و گازوييل در سال 88 پيش بيني شده، از سوي ديگر حدود 4 هزار ميليارد تومان ديگر هم براي شفافسازي حاملهاي انرژي در مصارف پيش بيني شده جمع اين موارد به 18 هزار و 500 ميليارد تومان كسري بودجه مي رسد. از طرفي شاهد اين هستيم كه دولت 3500ميليارد تومان هم در سال بعد براي اجرايي كردن قانون مديريت خدمات كشوري وهمچنين 4000ميليارد تومان ديگر براي بازنشستگان در نظر گرفته است. به عبارتي مي توان گفت بودجه 88 از نظر صاحبنظران نامفهوم است .
چرا ؟
چون به نظر ميرسد بسياري از رديفهاي بودجه سال 1388 براي رضايت عمومي آمده تا به اين ترتيب به مردم بگويند ما اين رديفها را در بودجه ديديم اما متاسفانه بايد بگوييم اعتباري براي آنها ديده نشده حتي براي مطالعه هم ديده نشده است.
اما دولت معتقد است در اين دوسال (سالهاي 1387 و 1388) بودجه با حذف شدن بسياري از رديفها كوچك شده است؟
كوچك كردن نشر و نوشتار بودجه كه صراحت و شفافيت را گرفته باعث شده كه دولت براي گزيده نويسي فقط به اعلام رقم اكتفا كند. بودجه پيام محتوايي دارد و ما بايد بدانيم هر موضوعي در كجا صرف ميشود و از طريق سازمان ديوان محاسبات و بازرسي رصد و پيگيري كنيم اما اين موضوع امكانش از بين رفته است.
با اين تحليلي كه داشتيد بودجه سال 1388 را چگونه مي بينيد؟
بودجه هنگامي به صورت انقباضي باشد در نتيجه رابطهاش با اشتغال كاهش مييابد چون معنا و مفهومش اينست كه بسياري از اقدامات منتهي به افزايش سطح اشتغال نميشود. معمولا از كوچك شدن دولت استقبال ميكنيم. كاهش حجم بودجه ميتواند كاهش حجم دولت و شكستن ركود در فعاليتهاي اقتصادي را به همراه داشته باشند. البته اين اتفاق فعلا روي كاغذ است اما عزم روي كاغذ ميتواند يك گام به جلو محسوب شود.
يعني شما با اين حساب معتقديد بودجه سال 1388 ضد اشتغال است يا به عبارتي داراي نواقص است؟
بله همين طور است.
در خصوص اين نواقص بيشتر توضيح دهيد؟
نواقص بودجه سال 1388 بيشتر به شركت ملي نفت باز مي گردد بررسي ها بيانگر اينست چيزي حدود 160 هزار ميليارد تومان از شركتهاي به صورت مستقيم و غير مستقيم به نفت باز ميگردد.
آيا در بودجه دولت نسبت به رفع شدن اين نقايص اقدامي هم انجام داده است؟
البته دولت وقتي با اين نقايص مواجه شده سعي كرده با هدفمند كردن يارانه ها اين خلاء را رفع كند يعني خانه خالي درامد را قصد داشته با اين اقدام پر كند كه اينها از جيب مردم تامين مي شود البته از اين رقم چيزي حدود 8500 ميليارد تومان منظور شده خانواده ايراني چيزي حدود 40 تا 50 هزار تومان متقبل شود ،ديگر بودجه مربوط به بخشي از ماليات بر ارزش افزوده مي شود كه 9 برابر اين رقم پيش بيني شده است كه عقلايي هم نيست.
شما معتقديد ماليات بر ارزش افزوده كه در بودجه آمده قابل تحقق نيست؟
بله دقيقا چون حدود 43 هزار ميليارد تومان در بودجه پيش بيني شده است كه تصور تحقق ان را ناچيز مي دانيم .
اجراي اصل 44 قانون اساسي را در بودجه سال 88 چگونه اجرايي ميدانيد؟
دستور مقام معظم رهبري در بحث 44 قانون اساسي و خصوصيسازي نه تنها از طريق دولت به صورت موثر پرداخته نشده بلكه به صورت دستگاههاي ديگر عملياتي ديده نشده بسياري از مديران مقاومت ميكنند در واگذاريها داراييها شفاف نيست تجديد داراييها شفاف نيست نه داراييها جاري و سرمايه اي شناسايي نشده بستر آماده براي ارائه بورس بانك تجارت و صادرات قاعدتا مانند ملت وارد بورس مي شوند بانك ملت با استقبال مثبتي مواجه نشده بستر فراهم نشده
يكي از مباحث بسيار مهم در بودجه سال آينده بحث قيمت بنزين است اين موضوع در سال 1388 چه وضعيتي خواهد داشت؟
بحثهاي متعددي كه در كميسيون ويژه مطرح شده و مواردي هم به تصويب رسيده از جمله تعيين قيمت براي هر ليتربنزين 350 تومان و هر ليتر گازوييل 100تومان مطرح شد ولي جو غالب صحن علني و كميسيون اينست كه 8500 ميليارد تومان را به دولت واگذار كنيم تا خودش در اين خصوص تصميمگيري كند.
البته بايد تا جايي پيش رفت كه از اقتدار مجلس كاسته نشود و تورم بر مردم وارد نشود به عبارتي مجلس بايد از راهكارهاي مختلف مانع از فشار تورمي و فشار بر خانوادهها گردد.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]