واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: نامه سرگشاده «داود نژاد» به «اوباما» به بهانه حضور نمايندگان اسكار در ايران ; كلك سوار نكنيد
فرهنگ و هنر- رسانه هاي گروهي جهان از جمله بي بي سي، فرانس، آسوشيتدپرس، رويترز، گاردين، تلگراف، لنتارو و... اظهارات «جواد شمقدري»، مشاور هنري رئيس جمهور در ديدار با اعضاي آكادمي اسكار را كه خواستار عذرخواهي هاليوود از ملت ايران شد را در صدر مهم ترين اخبار هنري خود قرار دادند. اين رسانه ها با درج كامل مطالب اظهار شده توسط «شمقدري» در تحليل هاي خود آورده اند: «دو سال قبل دولت محمود احمدي نژاد هاليوود را در ارتباط با تصويري كه از ايران باستان در فيلم 300 ارائه شده بود متهم به جنگ رواني كرد، در حاليكه فيلم300 به نبرد يونان و ايران به سال480 قبل از ميلاد مربوط مي شود. نماينده ايران در يونسكو نيز با تسليم شكايتي در آن زمان فيلم300 را به تمايلات نژادي متهم كرد و يكي از مشاوران رئيس جمهور ايران تا آنجا پيش رفت كه هاليوود را طلايه دار حركت آمريكا براي سلطه جويي توصيف كرد. اخيرا صحنه اي در فيلم «كشتي گير» نيز باعث حساسيت رسانه هاي دولتي ايران شد. در اين صحنه «رندي رابينسون» شخصيت اصلي فيلم (با بازيگري ميكي رورك) در جريان نبردي با يكي از رقبا، تيركي كه پرچم ايران بر آن نصب است را با خشم دو نيم مي كند.»
بر همين اساس «جواد شمقدري»، مشاور هنري رئيس جمهور در گفتگويي با اعضا» اين آكادمي گفته: «مسئولان سينمايي تنها موقعي حق دارند با اعضاي آكادمي اسكار و سينماگران هاليوود جلسه رسمي داشته باشند كه آنها بخاطر توهين ها و افتراهايي كه به ملت ايران در طي 30 سال گذشته روا داشته اند، عذرخواهي كنند.»
در همين راستا; «سيد گانيس» رييس آكادمي اسكار كه هم اكنون در تهران حضور دارد، اعلام كرده: «سفر به ايران تنها براي ارتباط با همتايان فيلمساز ايراني و تبادل ايده هاي مان در رابطه با ساخت و پخش فيلم انجام شده است.» وي درباره علت سفرش به تهران به لس آنجلس تايمز گفته: «ما براي گفتگو و ارتباط با همكاران فيلمساز ايراني به تهران آمده ايم.» «سيد گانيس» همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا هيچ فشاري در پشت پرده براي سفر به ايران وجود داشته، گفته: «هيچ مسئله پشت پرده اي وجود نداشته است. ما به محض اينكه متوجه شديم از طريق خانه سينماي ايران اين سفر امكان پذير است، سريعا موافقت كرديم; چراكه سفر بسيار مفيدي مي توانست باشد. بالاخره فيلمساز، يك فيلمساز است با مشكلات، نيازها، دشواري ها و هدف هاي هنري مشابه و مشترك.»
همچنين «عليرضا داودنژاد»، كارگردان سينما نيز به بهانه ورود نمايندگان آكادمي اسكار به ايران خطاب به «باراك اوباما»، رئيس جمهور آمريكا، نامه سرگشاده اي را منتشر كرده است. در متن اين نامه خطاب به «اوباما» آمده: «توصيه هاي مرا سرسري نگيريد. من حدود 40 سال است كه در ايران به نويسندگي، كارگرداني و تهيه فيلم هاي سينمايي مشغول هستم. ريشه ناامني دنيا در حق وتو موجود در سازمان ملل و شوراي امنيت است. حق وتو; يعني حرف آخر از آن كسي است كه سريع تر و بيشتر آدم مي كشد. تا همه نقاط زمين در هدف هزاران موشك با كلاهك هاي هسته اي قرار دارد، حرف زدن از صلح، عدالت و آزادي، بازي با كلمات است.» كارگردان فيلم «مصائب شيرين» در ادامه آورده: «توصيه اول من به شما اينست كه داوطلبانه از حق وتو صرف نظر كنيد و يك جانبه به امحا» تسليحات هسته اي بپردازيد. اعلام كنيد كه آمريكا در دوران رياست جمهوري شما هرگز از حق وحشيانه وتو استفاده نمي كند و براي انهدام كلاهك هاي هسته اي خود برنامه اي زمان بندي شده ارايه مي دهد. توصيه آخر من اين است كه به دنبال سياست هاي فرهنگي پيشينيان خود نباشيد و ياران تان را از هرگونه كلك سوار كردن براي سلطه دوباره هاليوود برتالار هاي نمايش فيلم در كشور ايران برحذر داريد. آمريكا يك بار با حمايت از استبداد و همكاري با سانسور سينماي ايراني را، از زندگي ايراني جدا انداخت و جريان توليد داخلي ما را در پيشگاه واردات فيلم خارجي قرباني كرد. سينماي زمين خورده ايران بار ديگر با انقلاب روي پاي خود ايستاد و اينك سي سال است براي بقا» مبارزه مي كند. ما دشمنان اين سينما را هرجا كه باشند، نمي بخشيم. راستي كدام سخت تر است، صرف نظر از حق وتو يا چشم پوشي از سلطه دوباره بر سينماي ايران؟ راه سختي پيش رو داريد. شما را دعا مي كنم، فقط راه راست گمراهي ندارد.»
گفتني است; اين هيات هاليوودي شامل; «سيد گانيس» رئيس آكادمي علوم و هنرهاي تصاوير متحرك، «فرانك پيرسون» رئيس سابق آكادمي، «انت بنينگ» و «آلفره وودارد» بازيگر و «ويليام هوربرگ» توليدكننده پس از ورود به تهران با اعضا» هيات مديره خانه سينما و شماري از هنرمندان سينماي ايران ديدار كردند كه; ناصر تقوايي، داريوش مهرجويي، مجيد مجيدي، رخشان بني اعتماد، فاطمه معتمدآريا و سيدمحمد بهشتي از جمله افراد حاضر در اين جلسه بودند.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]