واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: تسهيلات بنگاههاي زود بازده 40 درصد انحراف دارد
دولت نهم در اواخر سال 84 با شروع طرح ايجاد و گسترش بنگاههاي زود بازده اهداف 6 گانه اي را مطرح كرد كه افزايش كارايي تسهيلات بانكي و ايجاد فرصتهاي جديد شغلي از جمله موارد مهم آن است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا بنگاههاي اقتصادي كوچك زودبازده تاكنون علاوه بر تثبيت بيش از 200 هزار شغل، 923 هزار شغل جديد نيز ايجاد كرده اند.
"حميد حاجي عبدالوهاب"- معاون توسعه اشتغال و كارآفريني وزارت كار و امور اجتماعي اخيرا با انتقاد از روند كند پرداخت تسهيلات به اين بنگاهها گفت: در 9 ماهه سال جاري از محل پرداخت تسهيلات بنگاههاي اقتصادي كوچك زودبازده 62 هزار شغل ايجاد شده است.
وي اظهار اميدواري كرد با تسريع در پرداخت تسهيلات به اين نوع بنگاهها، در 3 ماهه آخر سال جاري اين رقم به بيش از 400 هزار شغل افزايش پيدا كند.
حاجي عبدالوهاب با اشاره به اين كه بسياري از طرحها و پروژه هاي نيمه تمام وابسته به طرح بنگاههاي اقتصادي كوچك، قسط اول و يا دوم تسهيلات خود را دريافت كرده و منتظر دريافت باقي تسهيلات هستند، گفت: براي پرداخت قسط نهايي بنگاههاي نيمه تكميل به بيش از 30 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز داريم.
وي در مورد آينده وضعيت بنگاههاي اقتصادي كوچك و زود بازده بيان داشت: اكنون به اندازه كافي طرح و پرونده در ارتباط با اين بنگاهها داريم و اگر مشكل تامين اعتبار و تسهيلات رفع شود اين طرح با موفقيت تداوم پيدا خواهد كرد.
معاون وزير كار به توزيع اعتبارات در قالب بنگاههاي اقتصادي كوچك و زودبازده در كشور اشاره كرد و گفت: درقالب اين طرح 70 هزار ميليارد ريال به استانها اختصاص يافته است.
ايجاد 900 هزار شغل توسط بنگاههاي زود بازده
"سيد محمد جهرمي"- وزير كار و امور اجتماعي ميزان ايجاد شغل توسط بنگاههاي زود بازده را از ابتداي شروع طرح تا كنون بيش از 900 هزار شغل جديد اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه آمار رسمي وزارت كار تحقق 61 درصدي اهداف اشتغالزايي بنگاههاي زود بازده را نشان مي دهد.
"عباس وطن پرور"- دبير شوراي هماهنگي كارفرمايان كشور در گفت و گو با برنا طرح ايجاد بنگاههاي زود بازده را يك كار تجربه شده در كشورهاي پيشرفته اعلام كرد و گفت: هم اكنون بنگاههاي كوچك زودبازده 9/92 درصد از اقتصاد كشور آلمان را در اختيار دارد و اين رقم در كشورهاي آسيايي ژاپن و كره جنوبي نيز داراي تجربيات خوبي است.
دبير شوراي هماهنگي كارفرمايان كشور كار دولت نهم در ايجاد بنگاههاي كوچك زود بازده با هدف گسترش فضاي كسب و كار را حركت مثبتي قلمداد كرد و اظهار داشت: افزايش مصرف بايد با افزايش توليد همراه باشد و مورد حمايت دولت واقع شود به نحوي كه در كشورهاي پيشرفته دولتها مبادرت به بخشش بخشي از مالياتها، كاهش نرخ سود بانكي و ارائه تسهيلات در جهت حمايت از توليدات داخلي مي كنند.
وطن پرور تصريح كرد: طرح ايجاد و گسترش بنگاههاي زود بازده طرح درستي است كه بايد به درستي نيز اجرا شود و اگر به نام طرحهاي اشتغالزا تسهيلات به بخشهاي ديگري مانند مسكن وارد شود نبايد طرح را نادرست دانست بلكه بايد دامنه نظارتها را قويتر كرد.
وي بيان داشت: پروژه هايي كه تسهيلات دريافت مي كنند نياز به زمان دارند تا به توليد و ايجاد فرصتهاي شغلي دست يابند ولي نگاه مثبت به بنگاههاي زود بازده و ايجاد خوشه هاي صنعتي موجب رونق اقتصادي در كشور مي شود.
دبير شوراي هماهنگي كارفرمايان كشور به بحث واردات بي رويه در كشور اشاره كرد وافزود: متاسفانه فقط 5/12 درصد از واردات در كشور مربوط به كالاهاي سرمايه اي است و مابقي كالاهاي غير ضروري و مضر براي توليد داخلي را شامل مي شود.
وطن پرور فرهنگ سازي براي مصرف كالاي توليد داخل، ارتقاء سطح كيفي توليدات داخلي و جلوگيري از قاچاق را از مهمترين زمينه هاي ايجاد اشتغال اعلام نمود و گفت: هم اكنون نظارت و كنترل بر طرح بنگاههاي زود بازده ضعيف است و در اين ارتباط بايد وزارت كارو امور اجتماعي و بانك مركزي دامنه نظارتها را قوي كنند به نحوي كه پس از پرداخت تسهيلات در قالب بنگاههاي زود بازده دچار انحراف در تسهيلات اعطايي نشويم.
تسهيلات بنگاههاي زود بازده 40 درصد انحراف دارد
"عليرضا حيدري "-كارشناس حوزه كار نيز در گفت وگو با برنا از ناموفق بودن پيش بيني ها در طرح ايجاد و گسترش بنگاههاي زود بازده سخن گفت و اظهار داشت: بر اساس تحقيقات به عمل آمده ما شاهد انحراف 40 درصدي در طرح بنگاههاي زود بازده هستيم.
اين كارشناس حوزه كار تصريح كرد: متاسفانه 40 درصد از تسهيلات پرداخت شده در قالب بنگاههاي زود بازده به ايجاد اشتغال منجر نشده و تسهيلات در بخش هاي سودآور ديگري مانند مسكن هزينه شده است.
حيدري مشكل اشتغال و سرمايه گذاري در كشور براي ايجاد اشتغال پايدار را از مهمترين چالشها برشمرد و افزود: متاسفانه دلايل بسياري وجود دارد كه باعث كندي سرمايه گذاري و عدم موفقيت در ايجاد فرصتهاي شغلي جديد در كشور شده است.
تسهيلات بنگاههاي زود بازده بدون كنترل ايجاد اشتغال نمي كند
"علي اكبر عيوضي "-نماينده كارگران در شوراي عالي حفاظت فني در گفت و گو بابرنا ايجاد و گسترش بنگاههاي زود بازده با هدف افزايش كارايي تسهيلات بانكي و ايجاد فرصتهاي شغلي جديد را يكي از راههاي انتخابي براي حل معضل اشتغال كشور برشمرد و گفت: در خصوص ايجاد اشتغال رهبر معظم انقلاب نيز تاكيدات فراواني را دارند.
نماينده كارگران در شوراي عالي حفاظت فني به بحث نظارت بر تسهيلات پرداخت شده به بنگاههاي كوچك زود بازده اشاره و اظهار داشت: متاسفانه كمبود نظارت وكنترل باعث نرسيدن به اهداف مي شود.
عيوضي تصريح كرد: بايد تسهيلات اعطايي در اختيار توليد قرار گيرد تا از اين طريق بتوان اهداف اشتغالزايي را در طرح بنگاههاي زود بازده متصور دانست ولي عدم نظارت قوي تاكنون باعث نرسيدن برخي بنگاهها به نتيجه لازم و پيش بيني هاي به عمل آمده شده است.
وي ادامه داد:نظارت و كنترل بايد به نحوي باشد تا تسهيلات از زمان پرداخت تا مرحله ايجاد شغل و توليد انجام شود كه اين وظيفه وزارت كار و امور اجتماعي را سنگين تر مي كند تا تسهيلات به انحراف در بخشهاي ديگري وارد نشود ولي متاسفانه تاكنون به دليل ضعف در نظارت و پيگيري بخشي از تسهيلات به انحراف رفته است.
استمرار شرط اصلي موفقيت بنگاههاي زود بازده است
"ولي الله صالحي"- عضو شوراي عالي كار در گفت و گو بابرنا ايده ايجاد بنگاههاي زود بازده توسط دولت نهم را درست ارزيابي كرد و گفت: براي ايجاد اشتغال و بهبود فضاي كسب و كار در كشور چاره اي جز حمايت از بنگاههاي زود بازده وجود ندارد.
عضو شوراي عالي كار استمرار و پيگيري طرح بنگاههاي زود بازده را از شرايط تحقق اهداف آن اعلام نمود و اظهار داشت: بنگاه زود بازده مانند نهالي است كه پس از كاشته شدن نياز به نگهداري و حمايت براي به ثمر رسيدن دارد.
صالحي خواستار ادامه طرح ايجاد بنگاههاي زود بازده در كشور شد و تصريح كرد: البته در كنار حمايت از گسترش بنگاهها نبايد فقط تسهيلات پرداخت شود بلكه بايد نظارت شود تا طرح ها به موفقيت دست يابند.
وي همچنين بحث ارائه آموزش در كنار پرداخت تسهيلات را مهم ارزيابي كرد و افزود: فرهنگ سازي، حمايت و خستگي ناپذيري از مهمترين دلايل دستيابي به توفيق در طرح بنگاههاي زود بازده است به نحوي كه موفقيت در طرح بنگاههاي زود بازده مي تواند بخش اعظمي از مشكلات اشتغال را در كشور حل كند.
عضو شوراي عالي كار كارايي تسهيلات پرداخت شده بانكها در قالب طرح بنگاههاي زود بازده را منوط به وجود آمار درست و دقيق دانست و بيان داشت: آنچه تا كنون اعلام شده نشان از موفقيت نسبي طرحها دارد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]