واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: احمد خداداد: مديران ناآشنا با فوتبال از دلالها مشورت ميگيرند بخش خصوصي در فوتبال ايران كم حوصله است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
كارشناس فوتبال، دولتي بودن باشگاههاي فوتبال و عدم تصميم گيري قاطع فدراسيون در قبال تخلفات را از دلايل رشد دلالي در فوتبال دانست.
احمد خداداد در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره پديده دلالي در فوتبال ايران گفت: اين پديده متعلق به امروز و ديروز نيست، بلكه از سالهاي دور در فوتبال ما وجود داشته است. البته خوشبختانه بخشي از اين مساله ديگر وجود ندارد. در سالهاي نه چندان نزديك مديران فدراسيون با دخالت در داوريها نتايج بازيها را تغيير ميدادند. به هر حال پديده دلالي باعث ميشود پولي كه بايد در فوتبال هزينه شود، جيب برخي از افراد را پر ميكند كه تعدادشان هم كم نيست.
وي در ادامه با بيان اين كه باشگاههايي كه مسئولان سالمي دارند اجازه ورود دلالها را به خود نميدهند، علت رشد پديده دلالي را كاردان نبودن برخي مسئولان باشگاهها دانست و افزود: مديراني كه كاربلد نيستند و در راس كادر مديريتي يك باشگاه، قرار داده شدهاند براي كسب موفقيتهاي مقطعي از افراد سودجو و دلالها به عنوان مشاور استفاده ميكنند. البته فدراسيون فوتبال هم تصميمهاي قاطعي در اين باره نميگيرد و حتي تصميمهايي هم كه ميگيرد سريعا توسط خودش لغو ميشود، گويي كه فدراسيون به تصميمهاي خودش اعتقاد ندارد. به عنوان نمونه گاهي از منشور اخلاقي حرف ميزنند و افرادي را به قول خودشان منشوري ميكنند، اما پس از مدت كوتاهي دوباره همان افراد به سركارشان باز ميگردند.
خداداد همچنين براي بهبود وضعيت فضاي فوتبال راهكاري ارائه داد و گفت: مبارزه با دلالي سخت است و به عزم ملي نياز دارد. پاك كردن فضاي فوتبال، فدراسيون قاطع، مربيان پاك و مطبوعات سالم ميخواهد. نميدانم اين رنسانس چه زماني در ايران رخ ميدهد و آدمهاي آلوده از فوتبال خارج ميشوند.
رييس اسبق كميته جوانان فدراسيون فوتبال همچنين دولتي بودن باشگاههاي فوتبال را نيز در رشد دلاليها موثر دانست و خاطر نشان كرد: پولهايي كه راحت به دست ميآيند، در هنگام خرج كردن خيلي مورد توجه قرار نمي گيرد. وقتي فرد يا گروهي به سختي درآمدي را كسب ميكند، در هنگام هزينه كردن آن پول، سختگيري بيشتري ميكند و پولش را در اختيار كساني قرار ميدهد كه مطمئن باشند و به او خيانت نكنند. متاسفانه بيشتر باشگاههاي ما دولتي هستند و در خرج كردن سرمايه خود سخت گيري نميكنند و بدتر اين كه چند تيم خصوصي هم كه وجود دارند نيز همين كار را ميكنند.
وي افزود: بخش خصوصي نميتواند به تنهايي هزينههاي فوتبال را تامين كند و دولت بايد تا زمان خاصي به آن كمك كند. ضمن اين كه بايد در كارها از افرادي استفاده شود كه متعهد باشند و در كارنامهشان اشكالي وجود نداشته باشد. از قديم گفتهاند كه آزموده را آزمودن خطاست. پس نبايد از افرادي كه پيش از اين مشكل آفرين بودهاند، بار ديگر در يك جاي ديگر استفاده كرد.
سرمربي اسبق تيم ملي جوانان ادامه داد: بخش خصوصي بايد پيش از قدم گذاشتن به سطوح بالاي فوتبال، از بخشهاي پايه و راههاي پايين شروع كند و به تدريج و با بالا رفتن هزينهها به سطوح بالاتر رشد پيدا كند. به اين ترتيب بيشتر بازيكنان در همان تيمها پرورش مييابند و هزينهها كم ميشوند. متاسفانه در فوتبال ما بخش خصوصي كم حوصله است. افراد گاهي پس از خريد يك تيم و صعود كردن آن به يك رده بالاتر، اقدام به فروشش ميگيرند تا منافع خودشان تامين شود.
خداداد در ادامه با بيان اين كه اگر هدفمان اصلاح ساختار فوتبال باشد، اشكالي ندارد كه چند سال فوتبال را تعطيل كنيم، به ايسنا گفت: فوتبال ما اكنون به تشكيل انجمني از مربيان كار كشته نياز دارد تا مربيان جوان را آموزش داده و به فوتبال معرفي كنند. ما اگر ميخواهيم فوتبالمان پاك شود، به حضور مربيان جوان و سالم نياز مبرم داريم.
كارشناس فوتبال در ادامه به اصلاح اساسنامه فدراسيون فوتبال اشاره و تصريح كرد: مطمئنا هر فرد، گروه يا دپارتماني دوست دارد كه اساسنامه به گونهاي اصلاح شود كه در دوره بعدي فدراسيون دستش براي كار بازتر باشد، ضمن اين كه افراد حاضر معتقدند براي دور بعدي هم انتخاب خواهند شد. به نظر من رييس آينده فدراسيون فوتبال نبايد براي كارآموزي به اين فدراسيون بيايد و بايد آنقدر تجربه داشته باشد كه از تجربهاش براي فوتبال خرج كند. فدراسيون فوتبال جاي آزمون و خطا نيست.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]