واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: برند غذاي حلال سال 88 به محصولات ايراني اعطا ميشود
گروه اجتماعي: دستيابي به برند غذاي حلال يكي از مهمترين اهداف برپايي نخستين نمايشگاه بينالمللي غذاي حلال است كه به گفته دبير برپايي اين نمايشگاه، بنا بر توافقات انجام شده، اين نشان سال آتي به محصولات ايراني اعطا ميشود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، طبقه همكف و فوقاني سالن خليج فارس محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران از دهم اسفندماه ميزبان نمايشگاهي بينالمللي با عنوان «غذاي حلال» است كه حدود 86 شركت داخلي و خارجي در مساحتي بالغ بر دو هزار متر مربع محصولات و توانمنديهاي خود را در صنعت غذايي به نمايش عموم گذاشتهاند.
اين نمايشگاه كه نخستين نمايشگاه بينالمللي در حوزه عرصه مواد غذايي حلال است با همكاري سازمان توسعه تجارت، باشگاه صنايع غذايي آريا، انجمن متخصصان علوم و صنايع غذايي ايران و نهادهاي دولتي نظير وزارت جهاد كشاورزي، سازمان صنايع و معادن، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و مؤسسه استاندارد در اين محل داير شده است.
توليدكنندگان و شاغلان در صنايع غذايي بيشترين آمار بازديدكنندگان اين نمايشگاه را به خود اختصاص دادهاند كه در عين اظهار خرسندي از برپايي چنين نمايشگاهي، از عدم امكان فروش محصولات غذايي در اين نمايشگاه انتقاد داشته و معتقدند كه چنين نمايشگاهي بايد علاوه بر ارائه توانمنديها فروش را نيز در دستور كار داشته باشد تا بدينترتيب محصولات با قيمت ارزانتري به دست مصرفكنندگان برسد.
البته بازديدكنندگان از حذف پرداخت وروديه نمايشگاه كه باعث شده آنان از روز دوم بهصورت رايگان از نمايشگاه ديدن كنند اظهار رضايت و از عدم حضور صادركنندگان نمونه كشوري از جمله زرماكارون، كاله، تكماكارون و ... در اين نمايشگاه تعجب ميكنند.
با وجود اينكه بازديدكنندگان در طول مسير بازديد با محصولات لبني و آبميوههاي شركتهاي مختلف پذيرايي ميشوند، مراجعان خارجي تبليغات اين نمايشگاه را بسيار اندك عنوان كرده و آن را در سطح بينالمللي نميدانستند بهويژه كه صرفاً 16 غرفه خارجي از كشورهاي پاكستان، هلند، مالزي و كرواسي وجهه نمايشگاه را بينالمللي كرده است و اين درحالي است كه «سيد محمد حسيني» برگزار كننده نمايشگاه از حضور 29 شركت خارجي در نخستين دوره آن خبر داده بود و پس از آن علت كاهش حضور شركتكنندگان خارجي را نيز همزماني برپايي نمايشگاهي با همين عنوان در امارات عنوان كرد؛ كه البته به زعم نگارنده اين مقوله را شايد بتوان يكي از نقاط ضعف اين نمايشگاه دانست.
در ادامه براي آشنايي بيشتر با دلايل برپايي نخستين دوره از اين نمايشگاه گفتوگويي با «اميرسامان اسكندري» دبير اجرايي آن انجام داديم؛ وي در ابتدا ايجاد بازار مشترك اسلامي و همكاري كشورهاي اسلامي در زمينه صنايع غذايي با ايجاد برند واحد حلال، زمينهسازي براي راهاندازي بازارهاي مشترك، معرفي توانمنديهاي صنعت غذايي كشور در توليد غذاي حلال و با كيفيت به ساير كشورها و افزايش گردش مالي تجارت غذاي حلال ايران را از مهمترين دلايل برگزاري اين نمايشگاه عنوان كرد.
وي دستيابي ايران به برند حلال را از ديگر مطالبات اين نمايشگاه عنوان كرد و افزود: منظور از غذاي حلال تنها ذبح اسلامي و شرعي نيست بلكه اين نشان به غذايي تعلق ميگيرد كه كيفيت و محبوبيت فراواني را بين مسلمانان و غيرمسلمانان دارد.
دبير اجرايي اين نمايشگاه در ادامه تصريح كرد: با توجه به ظرفيتها و امكانات بالاي ايران در توليد و فرآوري غذاي حلال ميتوان با زمينهسازي مناسب و برنامهريزي در اين بخش درآمدي همپايه با درآمد نفتي براي كشور به وجود آورد.
اسكندري اظهار كرد: نزديك به پنج سال است كه مسلمانان به فكر ايجاد «برند حلال» براي مواد غذايي خود افتادهاند چراكه اين تجارت روز به روز در دنيا رو به افزايش است لذا ما درصدد دستيابي به اين نشان ملي هستيم در حاليكه در شرايط فعلي بيشتر محصولات ايراني از ساير كشورها متقاضي اين نشان هستند.
در پايان از وي درباره دستاوردهاي حاصل از اين نمايشگاه پرسيديم كه در پاسخ گفت: طبق رايزنيهايي كه با سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي انجام دادهايم اين سازمان قول داده است تا سال آينده اين برند را به محصولات صادراتي ايران اعطا كند تا بدينترتيب ايران نيز سهمي از بازار يك ميليارد مسلمان داشته باشد.
لازم به يادآوري است كه نمايشگاه بينالمللي غذاي حلال ساعت 19 امروز سهشنبه 13 اسفندماه به كار خود پايان ميدهد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]