واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: كافينت، بانك يا آنلاين؛ سارقان اينترنتي همهجا در كمين نشستهاند هشدار؛ مراقب رمزهاي بانكي خود باشيد
محمدرضا شفيعي - اين روزها و با افزايش سهم اينترنت و فضاي مجازي در مبادلات پولي و مالي، اين فضا به عرصه جديدي براي كلاهبرداران و نسل نوين سارقان مبدل شده است. با وجود هشدارهاي مكرر بانكها و متوليان امور فضاي مجازي از وزارت ارتباطات گرفته تا پليس فتا، كمتر روزي است كه درخصوص كلاهبرداريهاي اينترنتي و يا سرقت الكترونيكي از حسابهاي بانكي افراد خبري منتشر نشود. در همه اين ماجراها هم معمولا ردپاي سرقت رمز اينترنتي يا رمز دوم كارت هاي بانكي و يا هك ديگر اطلاعات اينترنتي افراد به چشم ميخورد. سارقان و كلاهبرداران جديد معمولا در اماكن عمومي از بانكها و كافينتها گرفته تا محل كار و جلوي عابربانكها و يا در آنسوي مانتيورهاي كاربران آنلاين در كمين نشستهاند تا با به دست آوردن اطلاعات حساب افراد كماطلاع و سهلانگار سوء استفاده كنند.
در اين بين از جمله اماكن دم دستي و متداول براي كمين كردن براي افراد سهلانگار و سرقت اطلاعات حسابهاي بانكي آنها را كافينتها و باجههاي بانكها تشكيل ميدهند. از اين رو است كه نميتوان تعجب كرد وقتي در خبرها ميخوانيم دختري 19 ساله و با مدرك تحصيلي ديپلم با كشف اطلاعات حساب بانكي افراد توانسته است در كسري از ماه، چند ميليون تومان پول از حساب آنان خارج كند يا يك كارمند متخلف بانكي قبوض متعدد خود و خانوادهاش را بهصورت اينترنتي از حساب افراد ديگر پرداخت نمايد.
دختري كه در كافينت حساب سه نفر را خالي كرد!
روز گذشته رييسپليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات استان البرز، از دستگيري دختر 19 سالهاي خبرداد كه از حساب مشتريان كافينتي كه در آن مشغول به كار بود سرقت ميكرد. سرهنگ محمدمهدي كاكوان در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه در پي وصول شكايت فردي به نام مهرداد، درباره برداشت غيرقانوني از حساب فردي در آبان ماه سال جاري رسيدگي به پرونده در دستور كار كارآگاهان پليس فتا قرار گرفت، گفت: شاكي عنوان كرد كه مبلغ 800 هزار تومان به صورت غيرمجاز از حساب بانكي وي كسر شده است. وي افزود: ماموران در تحقيقات اوليه دريافتند در حالي اين اتفاق رخ داده است كه مهرداد اطلاعات حساب خود اعم از شماره كارت و رمز دوم را در اختيار هيچ فردي قرار نداده است. رييسپليس فتاي استان البرز با بيان كرد، درحالي كه تحقيقات براي واكاوي زواياي پنهان اين سرقت ادامه داشت، پروندهاي مشابه براي پيگيري تخصصي در اختيار كارآگاهان پليس فتا قرار گرفت. وي درباره جزئيات پرونده دوم نيز با بيان اينكه مالباخته فردي به نام «منوچهر» بود، گفت: اين فرد نيز با اعلام اين مطلب كه مشخصات و اطلاعات حساب بانكي خود را در اختيار هيچ فردي قرار نداده است، عنوان كرد كه مبلغ 300 هزار تومان از حساب وي كسر شده است. وي با بيان اينكه تحقيقات تكميلي درباره شناسايي سارقان اين دو پرونده ادامه داشت، گفت: پس از گذشت مدتي نيز زني جوان به نام «اعظم» به مقر پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات مراجعه و اظهاراتي مشابه دو مالباخته ديگر مطرح كرد. كاكوان با بيان اينكه كارآگاهان در تحقيقات تكميلي خود در اين سه پرونده ردپاي يك كافينت را در پروندههاي مورد بررسي يافتند، گفت: كارآگاهان با هماهنگيهاي قضايي به محل كافينت مراجعه و رييس كافينت را بازداشت و با حكم مقام قضايي كافينت را پلمپ كردند. رييسپليس فتاي استان البرز با بيان اينكه مسئول كافينت در بازجوييها منكر هرگونه دخالت در سرقتهاي رخ داده شده بود، گفت: كارآگاهان در تحقيقات تكميلي از كاركنان اين كافينت در نهايت به ردپاي يكي از كاركنان اين كافينت كه دختري 19 ساله به نام« پگاه» بود، برخوردند و او را به پليس فتا دعوت كردند. « پگاه» در اعترافات خود ضمن قبول بزه انتسابي، اعلام كرد كه هنگامي كه مالباختگان اقدام به وارد كردن شماره كارت و رمز دوم خود براي پرداخت قبوض، خريد اينترنتي يا غيره ميكردند، با نگاهكردن به صفحه مانيتور و صفحه كيبورد شمارهها را به خاطر سپرده و پس از آن در فرصت مناسب اقدام به سرقت از حساب بانكي افراد ميكرده است. وي در اظهارات خود عنوان كرد كه تنها براي سرگرمي و نمايش دادن توانايي خود اقدام به انجام چنين كاري كرده است.
سرقت دوم از حساب در كافينت
در پرونده ديگري درخصوص سرقت از طريق رمز دوم سرپرست پليس فتاي استان اردبيل از دستگيري متصدي كافينتي خبرداد كه از حساب مشتريانش سرقت ميكرد. سرگرد اميني با بيان اينكه به دنبال شكايت يكي از مديران كافينت در اردبيل، مبني بر برداشت غير مجاز از حساب بانكي يكي از مشتريان وي، گفت: مدتي پيش خانمي براي پرداخت شهريه دانشگاهي خود به كافينت مراجعه كرد كه يكي از كاربران در خلال ارائه خدمات به فرد اشاره شده، با شگرد متقلبانه و سرقت اطلاعات حساب بانكي مشتري اقدام به برداشت و انتقال غير مجاز وجه به مبلغ چهار ميليون ريال كرد. وي افزود: ماموران پليس فتا طبق اظهارات شاكي و اقدامات تخصصي متهم را شناسايي و دستگير كردند و مشخص شد كه وي يكي از متصديان كافينت است.
پرداخت قبوض تلفن از حساب ديگران!
در پرونده ديگري كه باز هم درخصوص سوء استفاده از رمز دوم و رمز اينترنتي بود، سرپرست پليس فتاي استان اردبيل، از دستگيري كارمند يك بانك خبر داد. سرگرد اميني در تشريح جزئيات اين ماجرا گفت: درپي شكايت فردي مبني بر برداشت غير مجاز از حساب بانكي او به صورت اينترنتي، ماموران پليس فتا تحقيقات خود را در اين زمينه آغاز كردند. سرپرست پليس فتاي استان اردبيل ادامه داد: طبق اظهارات شاكي و اقدامات و كارشناسان پليس فتا مشخص شد، مبلغ برداشتشده در 9 مرحله تراكنش براي پرداخت قبوض تلفنهاي ثابت بوده است كه در اقدامات فني و تخصصي بعدي مشخص شد كه برداشت حساب از طرف يكي از كارمندان بانك انجام شده است. وي با بيان اينكه در ادامه تحقيقات، متهم شناسايي و دستگير شد، گفت: متهم در بازجوييها اعتراف كرد كه چندي پيش مادر شاكي براي اخذ پرينت حساب بانكي پسرش به بانك مراجعه كرده و او هنگام انجام عمليات بانكي شماره حساب و رمز دوم كارت بانكي شاكي را سرقت كرده است.
هشدار پليس فتا به شهروندان
افسران پليس فتا و متوليان فضاي مجازي به شهروندان هشدار ميدهند كه رمز عبور خود را در اختيار ديگران قرار ندهند و در صورت اجبار به اين كار، پس از انجام عمليات بانكي رمز خود را تغيير دهند. افرادي كه به هر نحوي اطلاعات شخصي و بانكي ديگران را سرقت و از آن سوءاستفاده كنند، مجرم تلقي ميشوند و پليس با آنان برخورد قانوني و قاطع خواهد داشت. علاوه بر اين مسئولان كافينتها و دفاتر پيشخوان موظفند، همه شرايط و ضوابط فعاليت خود و كاركنان خود در كافينت را رعايت نمايند. هر كافينت موظف است هنگام مراجعه مشتريان مشخصات هويتي، آدرس كاربر، ساعت شروع و خاتمهكار كاربر را در دفتر روزانه ثبت كنند. كليه سيستمهاي كافينتها بايد از حالت ادمين خارج شده و به صورت كاربر محدود تعريف شود. علاوه بر اين براي جلوگيري از تخلفات نرمافزاري كليه پورتهاي USB سيستم كاربران بايد بسته شود و در صورت رعايت نكردن نكات امنيتي، پليس با مديران اين كافينتها برخورد ميكند. پليس فتا به شهروندان توصيه ميكند كه صرفا به كافينتهاي داراي مجوز مراجعه كنند و به هنگام انجام امور مالي از اطلاعات مالي خود مراقبت كنند و آنها را در اختيار متصديان يا افراد ديگر قرار ندهند تا دچار مشكل نشوند.
ارسال نظر
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]