واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك متخصص گوش و حلق و بيني: انسداد مجراي تنفسي از عوارض آلرژيهاي غذايي است با تشخيص صحيح و درمان مناسب، عوارض آلرژيهاي غذايي كاهش مييابد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
يك متخصص گوش و حلق و بيني، انسداد مجراي تنفسي را از مهمترين عوارض بيتوجهي به درمان آلرژيهاي غذايي دانست و گفت: عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات و آسم از علايم اصلي آلرژي يا حساسيت غذايي است.
دكتر ابراهيم رزمپا در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، آلـــــــــرژي غذايي را شرايط خاص فيزيولوژيكي مرتبط با سيستم ايمني بدن تعريف كرد و گفت: آلرژي غذايي شرايطي است كه فرد در آن نسبت به تركيبات غذايي خاص مانند پروتئينها حساسيت پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه آلرژيهاي غذايي، آنتي ژنها، پروتئينها يا مولكولهاي بزرگ موجود در غذا هستند كه سيستم ايمني بدن نسبت به آنها واكنش نشان ميدهد، ادامه داد: در اين شرايط واكنش سيستم ايمني بطور خفيف يا شديد خواهد بود كه ممكن است موجب حملههاي آنافيلاكتيك در فرد شود.
رزم پا ادامه داد: حملههاي آنافيلاكتيك گاهي به قدري شديد است كه با انسداد راههاي عبور هواي تنفسي فرد منجر به مرگ وي ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران آلرژي غذايي را به دو نوع فوري و تاخيري تقسيم كرد و با اشاره به مواد غذايي آلرژي زا در كودكان گفت: مواد غذايي مانند بادام زميني، غذاهاي دريايي، شير و تخم مرغ از منابعي هستند كه در كودكان موجب حساسيت بالا شده و حملههاي آنافيلاكتيك در آنها ظاهر ميشود.
وي همچنين عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات و آسم را از مهمترين علايم آلرژي غذايي برشمرد و اظهار كرد: پروتئين تخم مرغ و تركيب ليزوزيم است كه برخي مواقع در تهيه پنير نيز از آن استفاده ميشود و شايعترين ماده غذايي آلرژيزا در افراد است.
اين متخصص گوش و حلق و بيني در ادامه به اهميت و نقش تشخيص صحيح آلرژيهاي غذايي اشاره كرد و گفت: با تشخيص صحيح و يافتن راههاي كمكي و تصميم جهت مهـــــــار و كنترل آن ميتوان عوارض ناشي از آلرژيهاي غذايي را به حداقل رساند.
وي در ادامه با بيان اينكه روشهاي پزشكي و تغذيهاي دو روش مهم تشخيصهاي آلرژي هستند، تصريح كرد: در آزمايش تشخيص پزشكي، پزشكان با دو آزمايش پوست كه با خراشيدن آن و تماس عصارهاي غذا و آزمايش راديوآلرژو سوربنت يا ( RAST) با استفاده از نمونه خون حساسيتهاي غذايي را تشخيص ميدهند.
رزم پا در پايان با تاكيد بر نقش آموزش در ميزان دانش تغذيه فرد نسبت به مواد غذايي آلرژيزا توصيه كرد: خواندن برچسبهاي غذايي در انتخاب منابع غذايي به دليل اطلاع از ميزان تركيبات آلرژن مواد و مصرف غذاي مناسب جهت تامين ايمني لازم بدن بسيار مهم و پراهميت است.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]